Lokaltidningen och demokrati

-Pettersson läser Månadens erbjudande i Södermanlands Nyheter och konstaterar några tveksamheter. Där står att Lokaltidningen är viktig för demokratin, jag undrar om det inte har blivit lite fel och ska vara – var viktig. 

”På Södermanlands Nyheter jobbar ett flertal journalister som skriver, fotar och filmar...” skriver chefredaktören, jag undrar om det är sant. Det syns i varje fall inte i tidningen som publicerar allt färre artiklar med lokalt innehåll, fler samproducerade i Eskilstuna och mycket billig färdigköpt spaltutfyllnad.

Sedan blir det riktigt spännande. Vi blir erbjudna rabatt på en bok med akvareller och rabatt med våldtäktsbåten, viktiga saker för den lokala demokratin…

 

8 thoughts on “Lokaltidningen och demokrati

 1. Sluta betala TV-avgift och köp inga svenska tidningar. Köp en glass istället.

 2. Kriminellt falsk marknadsföring som direkt spottar de beskedligt aningslösa tidningskonsumenterna i ansiktet med sin försmädliga inkonsekvens. Absurdism när den är som allra sämst.
  Andreas.

 3. Ja antingen är hon precis så korkad som hon låter, eller så spelar hon dum?
  Men det börjar väl att kännas att läsarna skiter blankt i dessa PK tidningar som gör mer för att skydda makten ,än att ge läsarna den fakta som faktiskt är deras förbannade skyldighet!

 4. Men, har chef.red. Anna Falk verkligen läst och förstått vad som står i texten?

  ”kvalitet och opartiskhet”
  ”Yttrandefrihet, demokrati och fria medier”

  De agerar ju precis tvärtom!!

  De vill inte att någon ska yttra sig mot deras partiska påståenden, de vrider och vänder texten så den passar deras egen agenda.
  De accepterar inte att folkvalda partier får finnas, de respekterar med andra ord inte demokrati.
  Och framför allt: de driver en stenhård kampanj mot fria medier!!

 5. Lite OffTopic: ”16 personer fick evakueras efter en brand på ett äldreboende och HVB-hem i Harads utanför Boden. Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.

  Larmet kom vid 22:40 på torsdag kväll. Det brann i en byggnad som inrymmer äldreboende och HVB-hem.

  16 personer, nio från äldreboendet och sju från HVB-hemmet, samt personal fick evakueras. Ingen ska vara allvarligt skadad. De boende på HVB-hemmet fick ta in på ett hotell i Luleå och de boende på äldreboendet inhystes i en annan lokal i Harads.” (http://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/16-personer-fick-evakueras-efter-misstankt-mordbrand)

  Tål att sägas igen ”De boende på HVB-hemmet fick ta in på ett hotell i Luleå och de boende på äldreboendet inhystes i en annan lokal i Harads.”

  HVB-hem: Bebos av okända ensamkommande? Äldreboende: Bebos av svenskar som gjort sin plikt hela livet och när de kräver sin rätt hyses in? Var tror Petterssons läsare att branden startade?

Kommentera