”Tiggeriet skall bort” säger Löfven.


Idag har statsminister Stefan Löfven kommit till Göteborg för 5 dagars S-kongress. Jag antar att han efter att ha gått en tur i och runt Nordstan´uttryckte just detta  ”Tiggeriet skall bort”.  Sverige har sedan tidigare gjort upp avtal med Rumänien och Bulgarien om att de som tigger skall kunna komma hem och få det drägligt där. Detta har ju visat sig vara fullständigt förkastligt, de tjänar så mycket mer på tiggeriet att de väljer att fortsätta med det. Löfven säger ändå att – Fattigdomen och tiggeriet ska bort. Det hör inte hemma här – och då måste de länderna ta ett ansvar. 

tigg

Hur Löfven har tänkt att bli av med dessa tiggare som så många tycker synd om vet inte jag. Det finns nog bara ett enda sätt och det är att mota ut dem och stänga gränsen. Det är förbjudet att tigga i Sverige. Förbjudet att trycka upp en mugg i ansiktet eller gå efter och tigga. Detta bryr de flesta sig inte om utan är väldigt påstridiga.

Jag var och handlade i veckan, Willys Sisjön. Tiggarplatsen var tom förutom en filt och en mugg.  På en bänk innanför entre´n satt en välklädd kvinna och talade i sin mobil av senaste modell. Jag väntade lite för att  se vad hon skulle göra. Krängde en ful filt över sig, gick ut och satte sig på sin plats och lyfte upp muggen mot förbipasserande.

Detta är så vanligt, ändå förstår inte gemene man. Jag hade god lust att ställa mig bredvid henne och upplysa folk men det hjälper inte. Den som förlorar är jag. Har testat det i Lindome när flickan som satt där fick mellan 2.000 och 4.000 varje dag! Varje dag!

När detta uppdagades försvann hon en tid men när hon kom tillbaka blev hennes ”fans” så glada att summorna rusade i höjden igen. Tänk att det finns folk som går på dessa lögner.

När de får 40:- för varje korg de tillverkar i hemlandet ( enligt avtalet med Sverige) så är det ingenting mot 300:- som de får här. Materialet har de klippt ned på privat mark någonstans.  Svårt val för dem??!!

MEN nu säger Löfven att de skall bort och om detta tror vi………..???? Vi får nog vänta till någon annan tar över innan det händer någonting. Samma som gäller för så mycket annat som är galet. Vi får vänta……….

Läs mer om vad som skall avhandlas på kongressen på GP


26 responses to “”Tiggeriet skall bort” säger Löfven.

 • Claes H

  Tiggeriet förbjöds i Sverige 1698.
  I den egna socknen, där man ju var känd, tilläts det dock till 1847.
  http://runeberg.org/nfci/0038.html
  Sedan kom Olof Palme, som sade att ”den här bestämmelsen behövs inte mer”. 1964.
  Och så gjorde EU att folk från Rumänien och där omkring fick resa fritt in i Sverige…

  Gilla

 • Grune

  Är Sverige ensamt om att ha talande skräphögar utanför varje butik?????

  Gilla

  • Introvert

   Sverige är ett exprimentland. Testa hur mycket tålamod Svensson har. I lala land dyker det hela tiden upp nya tester. Svenskens sociala
   oförmåga att sätta ned foten, bidrar i en förlängning till de få människornas diktatur.

   Gilla

 • finnjävel

  Heja Stefan! Hel riktigt! Fast det räcker nog inte riktigt med att skicka iväg tiggarna utan det finns några småsaker till som ”skall bort”.
  Här kommer några: Samtliga papperslösa ”flyktingar” skall ut ur landet. Alla ”nyinkomna” som begår brott ska skickas tillbaka åt Sahara till. EU ska bort. De som stöder muslimsk terrorism ska bort ur landet. De invandrare som inte har ett arbete, studerar eller kan språket efter 5 år i landet ska ut. Socialdemokraterna ska bort från regeringen. Miljöalarmisterna ska bort från planeten. Reinfeldt och stora delar av ledningen för Miljöpartiet ska bort från denna universum.

  Gilla

 • Kattsand

  Jag trodde tiggeriet hörde till multikulturen och liksom var en del av den image av Sverige som svenska politiker stolt ville visa upp för omvärlden…

  Gilla

 • Kurt

  Löven säger mycket när dagen är lång,mycket prat men ingen verkstan

  Liked by 1 person

 • Hallabro

  Pliiiiiis! Tjäääna! Korona! Pliiiis! Hej hej!

  Gilla

 • naimlap

  Det är inte enbart våra politiker, som älskar tiggare. Det gör även mängder med dumsvenskingar, som kramar om zigge och lägger sedlar i deras muggar. Främst är det dock svens´kor pensionärer, som har för mycket i börsen. Så det är bara för tant staten att. sänka pensionerna. Till syvende end sist är det bara att, konstatera fakta att, svenskingarna omöjliga när det gäller att, fatta självklara ting. Utan de förståndshandikappade kör med sin stridsrop: Hjälp dem mera så de kan bli flera!

  Gilla

 • Grune

  Jag undrar om inte tiggeri är förbjudet i Sverige i alla fall?
  Om jag som Svensk fattigpensionär skulle sätta mig utanför COOP med en mugg och tigga så skulle det med all säkerhet inte dröja många minuter förrens polisen kom och körde bort mig eller arresterade mig.

  Gilla

 • Argus

  Valåret närmar sig, det märks. De flesta svenskar avskyr de zigenska tiggarna som pesten och därför måste de bort för att säkra regeringsmakten [sic]. Jag har en bekant som tycker att man ska ge pengar åt tiggarna så att de blir fler och till slut gör situationen ohållbar. Det skulle nog fungera men det är en ytterst obehaglig metod.

  Gilla

  • Tanten

   Tiggeriet är organiserat och bossarna gör upp om platserna, så det är inget vi givare kan göra något åt.
   SLUTA ge dem pengar är enda sättet att bli av med dom!

   Gilla

   • Introvert

    Sluta ge pengar till organiserad brottslighet. Tiggeri är en täckmantel för olika sorts brottslighet. Den romska strukturen
    är lägst rankad ger till högst rankad.

    Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Tja, mina vänner och övriga, nog är vi rent förbannat trötta på detta eviga tiggande och de ömkliga figurer som strategiskt positionerat sig invid var och varannan entré. Det blir förmodligen sju resor värre att se till att dessa irritationsmoment försvinner ur gatubilden, än det ställde sig att invitera dem till generositetsparadiset Sverige.
  De floskler Löfvén hasplar ur sig kan för den politiskt initierade endast uppfattas som en impotent eftergift för den regimkritik som allt häftigare ger sig till känna. Att nuvarande ministär saknar de för rensningsoperationen erforderliga medlen torde stå utom allt rimligt tvivel, varför ovan nämnda pappmuggsparasiter icke har alltför mycket att frukta.
  Andreas.

  Gilla

 • Juvilyn

  hets mot folkgrupp? Och vem fan lyssnar på Stefan Löfven,som säger en sak till svenskarna och en annan till zigenare.

  Gilla

 • Mimi N.

  Häromdan hörde jag på nyheterna att minst 22 000 arbetsplatser väntar på sökande överallt i Rumänien. Zigenare och arbete ? Omöjlig ekvation. De skulle inte passa till sånt arbete som inte ligger under noll enkelhetsgrad. De är analfabeta men de borde åtminstone lära sig städa, skura och bära saker. De stjäl och bedrar, de de tar gärna emot bidrag, barnbidrag. Och sen stjäl igen, om och om, misshandlar, våldtar – och stjäl igen allt, även nedspikade föremål.
  Tro mig, jag är trött och äcklad, orkar inte berätta mer om dem, de är inte mänskliga. Slut.

  Gilla

  • Lena

   Mimi N.
   Ytterligare en film om Zigenarna, hur bara kan de med att fortfarande beté sig som avskum ?!

   Gilla

   • Mimi N.

    Lena
    Orkar inte känna sympati/empati för dem, En av de feta honorna i filmen var arg för att man ‘domolerar’ (=demolerar) deras skitiga bidonville. Familjen hade fått ett hus där ute nånstans, men de var missnöjda för att huset intill skulle till andra som ‘hade större snorre’. Det går inte att prata reson med odjuren. Jag förnekar inte en sak reportern sa – att det finns romer som vill och kan arbeta.
    Sant – rumänerna är rasande p g a att medierna inte accepterar annat ord än romer eller etniska romer istället för zigenare. Jä***a politiska korrektheten och illa förstådd demokrati !
    Utländska reportrarna borde inte slösa tid och pengar på att intervjua zigenare som har ingen hut i kroppen, är obscena, otäcka och ljuger rakt i ansiktet på alla. Anständigt folk är överens om att zigenarna är tjuvar, snattare, kriminella i alla avseenden och från tidig ålder.

    En förmiddag förra veckan hade jag ett ärende i närheten av tågstationen. Gendarmer patrulerar platser där trafiken är tätast dygnet runt. En zigenarflicka runt 10-12 år gammal, lyckades dock komma nära entrén för att tigga. Hon var snart hack i häl på mig för att få pengar. Jag behövde inte höja tonen, bara sa lungt: ”Varför är du inte i skolan nu, gå till skola !” Hon gav mig det onda ögat, blev tyst och stack meddesamma. Lilla smutsiga fröken kände sig kränkt – och ingen DO att vända sig till …..

    Gilla

  • Kurt

   Det visste man i Tyskland och gjorde något åt det under första hälften av 40 talet. Tyvärr lade man ansträngningar på fel etnisk grupp.

   Liked by 1 person

 • kbrel

  Han ljuger som vanligt 😦

  Gilla

 • Hönsmamman

  Tuggeriet skall bort?

  Snart har detta tuggande pågått i mer än ett decennium – eller jag har ingen aning men det är ju bara ett evigt tuggande, idisslande.

  Den kvinnan som sitter där flyttar man inte på så lätt – tydligen?

  Gilla

 • rannug

  ..I mars månad talade Stefan L (S) om att ”knäcka” brottsligheten…och för några dagar sedan satt deras stödparti mp och förklarade i svt agenda att IS krigare var välkomna att integreras i svenska samhället. Under tiden för kärnkrafts omröstningen hade S två arbetsgrupper en för och en emot kärnkraft. S är verkligen ett parti för alla människor……. Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  Gilla

 • Hönsmamman

  Om de hade vunnit svenskarnas hjärtan (som idag ska räcka till alla utom den egna kroppen) så hade han kunna använt dem som valarbetare? Varför vill han inte anställa dem? De kan dela ut valsedlar och politisk information. Om alla fördelar de har här i landet?

  Gilla

 • Elizabeth

  Helt rätt, ska tas bort, ge inga pengar, ignorera dem totalt, så fattar dem, ge inga pengar.

  Gilla

 • Lena

  Den som ska bort i första hand är den som sa det och hela hans anhang !!

  Gilla

 • jhonsson

  Fattigdomen och tiggeriet skall bort säger Löfven. Med det menar han nog, att han skall ge dem svenska socialbidrag och egen lägenhet!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: