Nu skall privat sjukförsäkring beskattas!

Det känns som om regeringen gör vad som helst för att skatta sönder sin befolkning. Nu har de gjort upp med V om att föreslå att den privata sjukvårdsförsäkringen skall förmånsbeskattas! Förmånsbeskattas!  V-ledaren Jonas Sjöstedt står och småler i Rapport när han stolt berättar om detta. Jag mår illa. Inte för dem som har försäkringen utan för sättet det görs på. Sättet regeringen har mot sina invånare. Bara för att man inte fick en miljard från EU som man ville så kan man inte försäkra sönder sina egna! Hitta på ett annat sätt att spara pengar!

 

Detta förslag är tänkt att börja gälla från 1 juli 2018 och berör  runt 450.000 enligt SVT och skall inbringa runt 1 miljard kronor. Denna miljard skall gå till sjukvården sägs det.

Sjöstedt säger i Rapport att denna försäkring inte skall fungera som en gräddfil. Den som är sjukast skall få vård först. Vid frågan om alla är i gräddfilen svarar Sjöstedt – De har lite olika inkomster men avdragssystemen gynnar ju framförallt de som har riktigt höga inkomster, det är så skatteavdragen fungerar, säger han.

Ungefär 450.000 får denna försäkring via sitt arbete och det är de som drabbas mest. De som får den via gruppförsäkring i facket slipper?? Vad betyder det?

De som ”offrar” av sin låga inkomst för en sjukförsäkring tas det ingen hänsyn till. Jag tror inte att denna trio tror att de existerar men det gör de. Flera som hellre betalar 500:- i månaden för att slippa sitta på akuten 10 timmar. För detta skall de straffas. Räckte det inte med bilskatten med flera hundra % höjning????

Kan inte hjälpa att jag ser Magdalena Andersson framför mig med den numera berömda bilden nedan – TOMT i ladorna men i nästa sekund är finanserna bra?? Hur kan man ta detta på allvar??

Nu har alliansen chansen att tillsammans med SD göra något – nämligen stoppa regeringen och V från att fullständigt förgöra oss.  Så många förslag, uttalanden och händelser har hänt den sista tiden att man fullständigt tappat all förståelse för hur Stefan Löfven och hans  följe fungerar. Tror knappast han vet det själv.

 

25 thoughts on “Nu skall privat sjukförsäkring beskattas!

 1. Käppkineser bör endast syssla med tjuvjakt, lite fiske, skoterkörning, koka sitt vedervärdiga kaffe och till äventyrs hugga lite ved. För att göra så lite skada som möjligt och inte, som nu med med stollarna Lövén och och kamrat Jonas.

 2. Klart han småler, han fiskar ju med bottendragg i Tensta med fler enklaver.
  Att nån är förvånad över Marxismens vilja att störta alla nationer är för mig en gåta.

  Mussarna kastar de under bussen när de nått sitt resultat, dom är enbart ett hot om de har militärt stöd ock säkerhetstjänstens information, satellitbilder osv osv. Inbäddade special trupper mm mm.

  För mig är det även förvånande angående det stora intresset vad politiker säger eller inte säger vad de gör eller inte gör, SD skall tydligen ordna detta, men nej, det är samma skit i SD. Israeler på parti vakan, och stöd för Judarna, som skapar dessa invandrar konflikter ock flyktingströmmar för att inte bli utsinglade, dom härskar genom söndring som de gjort i tusentals är.

  Jasså, somliga tror ni kan rösta fram att bra resultat, nej fel, systemet är inte vårt, det är elitens system, hur skulle de kunna tappa makten i sitt eget system?

  Lite som att man inte kan förlora i monopol när man köpt ut banken, och skriver lånesedlar för att spelet skall kunna fortgå.

 3. Pengarna ska gå till vården?
  Det kan betyda att de arbetsgivare som vill hjälpa sina anställda till en bättre hälsa och planera inför framtiden också kommer att få dra av pengar från sina anställdas lön (extraskatten) så att t ex tandvården och vården kan få in medel så att de kan överbelastas med att sköta andra länders medborgare. Det kommer i förlängningen att göra att det blir fortsatt brist på vård.

  Det ur alla synvinklar bästa alternativet hade varit att minska på överutnyttjandet av vård/tandvård av migranter dom inte på något sätt bidrar till att finansiera verksamheten.

  De slår rekord. De skiter på folk?

  http://www.alma.se
  Prisad barnboksillustratör/författare. Fina bilder.
  ”Det var det fräckaste” – om en mullvad som någon skiter på och han ger sig ut för att kolla de olika djurens skit för att hitta den skyldiga. Roligt klurigt och kanske ett drag av mångkultur i undertonen? Alla lämnar olika spår beroende på vad de tar in och ger ifrån sig.

 4. Undrar om riksdagens ledamöter blir beskattade… Nej naturligtvis inte, dessa lagar kommer bara att gälla pöbeln som ska betala allt skit de hittar på.

 5. Ytterligare ett steg i vänsterns plan för befolkningsutbytet.

  Ut med duktiga och framgångsrika, in med dom som
  endast ägnar sig åt att läsa ideologiska eller teologiska texter.

 6. Sjukvårdsförsäkring är redan förmånsskattepliktig, till den del av premien som härleds till privata kostnader. Schablonsmässigt anges de till 3 % av premien, 2 % för de lite enklare sjukvårdsförsäkringarna.
  Om hela premien skall kunna förmånsbeskattas så måste arbetsgivaren stoppas från att betala för sjukvård för den anställde.
  Då blir företagshälsovård, företagsläkarbesök, massage, hälsoundersökningar förmånsskattepliktiga.
  Tror knappast att fack och arbetsgivare vill vrida klockan till 1890 talet.

  • Sjöstedt och övriga politiker saknar koll på hur skattesystemet är uppbyggt och vilken vård som går att få via sjukvårdsförsäkringar.
   Stora och tunga operationer och behandlingar går via offentlig vård.
   Det är enklare ingrepp som sjukvårdsförsäkringar normalt ger tillgång till, titthålsoperationer och liknande

 7. Snälla Pettersson, din blogg är utomordentligt bra men bespara oss bilder på Magdalena Andersson. Det är en genuint ful kvinna.

  • Just denna bild är så bra. Kunde inte låta bli trots att den har lite tid på nacken.

 8. Om man tjänar 30 000 i månaden för man betala 3 300 kronor i landstingsskatt. Konstigt att jag då kan köpa en privat sjukvårdsförsäkring som är mycket bättre för 219 kronor i månaden! Visst, man för betala för andra som har ett större vårdbehov, men skillnaden känns lite för stor!

  Det kanske hade varit bättre om kommunisterna hade sett över vart dom skattepengar som redan kommer in blir av, än att gapa efter mer!

 9. Jojo! Nu är pajasregeringen i full gång med att hitta på nya skatter!

  Vilka blådårar och det genomförs med den absolut sämsta cirkusdirektören i hela världshistorien! Pajasregeringens chef står nu helt naken, det enda som fattas är att en femåring pekar på cirkusdirektören och säger ””Nämen ser Ni inte pajasdirektören är fullständigt naken!!!!””

  Cirkusdirektören förstår inte att nu är hen fullständigt blåst! Nu går det antagligen aldrig att reparera de skador som den tidigare pajasdirektören Fredrik och den nuvarande pajasdirektören Stefan ställt till med och beivrat in på moder Sveas bara sargade kropp! Vi kommer inom ett år till ett och etthalvt år att gå in i en lågkonjunktur som sällan skådat slag, Sanna mina ord!

  När cirkusdirektören försöker med alla tillgängliga medel få intäkter för att täcka uppkommna utgifte! Då förstår vi alla vad den ekonomiska klockan är slagen. Och den är inte fem i tolv nu utan 59 minuter och 59 sekunder i tolv, från Moder Sveas fullständiga bankrutt! Magdalena Andersson har spenderat bort både golv, väggar och tak på de tomma ladorna, hen tog över efter den förre cirkusdirektören och hens pajasregering!

  Vi måste komma ihåg att nu när cirkusdirektören och hens pajasregering med all uppfinningsrikedom försöker att med alla tillbuds stående medel öka skatter då är det fara å färde!

  Ingen framförhållning överhuvudtaget!

  Magdalena Anderson har med cirkusdirektören goda minne, istället för att samla i ladorna som ekade tomma efter den förra cirkusdirektören och hens pajasregering fortsatt att under innevarande högkonjunktur bekosta de invällande horderna av asylturistparasiter som åderlåtit den svenska välfärden, ordningsmakten och rättsväsendet fullständigt!

  Snart finns inget kvar Stefan Löfven förstår du inte ditt eget bästa, avgå utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Ja, Stefan nu är vi där, ””den som är satt i skuld är inte fri!”” Kan inte vara så förbannat svårt att förstå ens för den sämste av de sämsta cirkusdirektörerna!

  Hoppas alla vid det här laget förstår hur bortkastad en röst på något marginaliserade partierna som Socialdemokraterna, Centern, Liberalerna och Moderaterna, för att inte tala om F!, Vänstern eller MP i riksdagsvalet 2018!

  En röst på något av dessa marginaliserade partier innebär att Sveriges gränser kommer att stå vidöppna efter riksdagsvalet 2018!

  Din röst ger absolut bäst utväxling alla kategorier om du ger den till Sverigedemokraterna i riksdagsvalet 2018!!!!!!!!!!

  Tänk på dina barn, barnbarn och kommande nu ännu ofödda generationer!

  TÄNK FLERA GÅNGER INNAN DU RÖSTAR I RIKSDAGSVALET 2018!

  Kasta inte bort din möjlighet att påverka den svenska politiken från grunden!

 10. Naturligtvis kommer det inte att beröra politikernas egna försäkringar och gräddfiler!

 11. Massinvandringen kostar tvärtemot vad Stefan Löfven påstår, och pengarna måste tas någonstans ifrån.
  Jag blir inte förvånad om vi snart återigen har arvsskatt, gåvoskatt och andra skatter som avskaffats.

 12. Under Reinfeldts regering fick jag starkt intrycket av att han ville rasera sjukvården i det allmännas tjänst till förmån för privata försäkringar. Nu när politikerna lyckats med detta inför de skatt på sjukförsäkringarna?

  Det är som miljöpartiet som förespråkar alternativ energi och när folk går på det så slår de till med skatter på alternativen.

 13. Bra, då säger jag upp min privata försäkring och vänder mig till det allmänna om jag blir sjuk! Det tycket jag att alla borde göra!

  Jag betalar faktiskt rätt mycket i landstingsskatt som jag solidariskt bidrar med, utan att kräva något tillbaka!

 14. Den här tokregeringen och likaledes riksdag kan börja beskatta alla sin benefits som jag betalar för. Hemresa till sitt hem flera ggr i veckan trots lägenhet i Stockholm, fri sjukvård på Sophiahemmet, livslång förtidspension för att ingen vill ha dem efter sin vistelse i regering o riksdag.
  Det räcker med försörjning ett år efter avslutad
  insats i regering och riksdag,
  Minska antalet ledamöter i riksdag till 150st.
  En hemresa i veckan. MP en gång/månad och tåg samt cykla från stationen eller skidåkning.

 15. Svenskarna skall kläs av in på bara skinnet. Vart pengarna skall användas till vet vi!

 16. Världen högsta skattetryck blir högre!

  Alliansen fortsätter att vara passiva, men bjäbba lite för åtminstånde deras riksdagsgrupper skall känna att nu har de minsann satt ner foten!

  Kom ihåg! Inget hus växer till himmeln, inte ens Babels torn!
  Någon gång måste det bli stopp på detta skattehöjar vansinne!

 17. Detta är bara början. Orsaken är de enorma kostnaderna för invandringen. De föreslagna åtgärderna är för att täcka statens invandringskostnader. Efter två år kommer kommunerna tvingas att chockhöja kommunalskatten för att kunna betala socialbidrag till massor av arbetslösa invandrare.

 18. Känns som om det vill utmana sina öden till det yttersta, förr eller senare är det någon som kommer att flippa ur och då tror jag inte att någon kommer att le åt eländet…

 19. Den evigt passivt aggressive Jonas var säkert sjusärdeles jobbig som barn. Millimeterrättvisa, gapig och krävande som få. Går han i terapi eller lever han i total förnekelse?

Kommentera