Stäng

Miljonbidrag till moskéer med turkiska imamer

ISLAM. Nio muslimska församlingar i Sverige har imamer som är utsända och betalas av den turkiska staten. Dessa föreningar får också 1,5 miljoner kronor stöd i form av bidrag från den svenska staten. Men många medlemmar i församlingen går inte längre till moskéerna av rädsla för dödshot och förföljelse om de inte sympatiserar med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

– Vi har tagit upp det med berörda muslimska riksorganisationer och uttryckt att vi är bekymrade över vad vi hör, säger Åke Göransson, generalsekreterare för Nämnden för statligt stöd till trossamfund, som ger det statliga bidragen till trossamfunden.

Läs mer på DN…

-Pettersson undrar vad Åke Göransson och de andra är bekymrade över. De fortsätter ju betala bidrag till muslimska organisationer i Sverige, ingen verkar bry sig om att Saudiarabien finansierar moskéer och friskolor i Sverige.

Vad är du bekymrat över Åke?

13 reaktioner på “Miljonbidrag till moskéer med turkiska imamer

 1. Jag tror jag lagar lite köttbullar till minne av den Svenska invasionen av Turkiet.

 2. Kan någon komma på en, enda anledning att ge pengar till en sekt som har som yttersta mål att ta över vårt land?
  De har krav på sig att följa koranens budskap och krav.
  Koranen säger att islam ska ta över världen, inte delar av den, utan hela
  – och om så behövs, MED VÅLD !

  Det är kriminellt att stödja en sekt, som har det målet.
  Regeringen borse ställas inför riksrätt!
  Alla muslimer är muslimer!

  1. Bra talat! Tyvärr kommer ingen ansvarig minister ta risken att förbjuda någonting; då är karriären över. Att terrorhotet eventuellt skulle öka, bryr sig regeringen mindre om. För varje dag som de sitter stilla i båten med armarna i kors, så flyttar islamisterna fram sina positioner. Inom några år så har ett gäng självmordsbombare tagit studenten och är redo för Jihad. Sedan fylls ammunitionen på kontinuerligt. Visst, det kanske inte smäller i Sverige varje gång men våra politiker har gett dem det utrymme de behöver och på så sätt undertecknat andra européers dödsdom. Det kanske Stefan borde ta in i sin feta skalle.

   1. Ja, vad ska vi med islam till? I väst kämpades flera försvarskrig en gång i tiden. Nu, tror godtrogna politiker att allt
    var om bakfoten. Islam har inte ändrats ett dugg. Dess olika
    skrifter är lika besuddlade med blod då som nu. Islam lär ut
    krig mot de otrogna, krigen må se olika ut. men de kommer
    aldrig att ge säg. Land efter land, område efter område har
    intagits av islams folk. Politiker kan inte stoppa detta, endast
    avancerade krig som ingen vill ha. Det finns en djup motsägelse i väst att straffa kritik av islam som rasism. Rädsla för obeväma sanningar, samtidigt som invällarna tar sig all sorts frihet att missbruka värdlandets godhet. Kräva rättigheter
    utan att ha förtjänat dom. När talar svenska politiker om att
    invällare har skyldigheter också!? Är svenska politiker ansvarsbefriade vad helst de hittar på?

 3. Ja vi närmar oss mellanöstern konflikterna med stormsteg. Tycker det är ett stort pajas skämt hela den Svenska migrationspolitiken. Sverige har blivit ett Ankeborg utan humor. Migrationsverket den ökända trojanska hästen. Moskéerna, den konspiratoriska mötesplatsen. Det är bara att se sig om i världen, för att se hur Islam-länderna fungerat. Sönderbombade krigsskådeplatser med lemlästning ilska, hat och hämdbehov, brukar bli det vanliga slutresultaten när de olika släktklanerna gjort sitt. Det går ju alltid att fly till Europa och erhålla gratis uppehälle utan skyldigheter. Det känns långt till nästa val.

 4. Bort med alla bidrag!
  Det finns ingen rim och reson i att religiösa föreningar eller andra sammanslutningar ska ha bidrag.
  Föreningar som utbildar i idrott ja, klubbar som betalar sina spelare nej.

 5. Här ser vi en person utan ryggrad som säger ”vi är bekymrade över vad vi hör” istället för att ta till hårdhandskarna – dra in alla bidrag!
  Sverige kommer att gå under när vi har sådana personer som delar ut pengar utan ryggrad och kurage!

 6. Det var länge sedan vi i Sverige skiljde kyrkan från staten.
  Men nu har man hittat något nytt att spendera våra skattepengar på.
  Räcker inte pengarna från Saudi?

 7. Åke, är du kissnödig inför att muslimska länder skiter i demokrati och yttrandefrihet? Visste du inte att de ger fullständigt f-n i din och dina gelikars tjusiga värdegrund? I sådant fall har du nu lärt dig något nytt, stort grattis!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: