Gasledning byggs mellan Israel och EU


EKONOMI. Israel ska förse EU med naturgas så att det ryska gasberoendet kan minska och därmed förhoppningsvis lindra den geostrategiska otryggheten som EU just nu lider av.

Gasfyndigheterna utanför Israels kust resulterar nu i långsiktiga och ekonomiskt fördelaktiga nyheter för Israel. Hittills har man hittat över 900 miljarder kubikmeter gas men det finns starka förhoppningar om att ytterligare 2200 miljader kubikmeter finns i området.

Energiminister Yuval Steinitz har gått ut med att det kommer att bli världens längsta gasledning under vatten. Om allt går vägen är tanken att ledningen ska stå klar för användning 2025.

Avtalet skrevs under igår, den 3:e april i Tel Aviv, av energiministrarna från Israel, Cypern, Italien och Grekland.

Läs mer här

-Pettersson säger att det finns gas utanför Gaza, Egypten och Libanon också, men araberna verkar ha andra intressen än att arbeta och tjäna pengar…


2 responses to “Gasledning byggs mellan Israel och EU

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: