All terrorism ska fördömas

ISLAM. Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman skriver i Barometern idag: Nyligen riktades ännu en avskyvärd terrorattack mot London, då en islamistisk terrorist körde över ett flertal fotgängare med sin bil och knivhögg en polisman till död. Sammanlagt mördades fyra personer och över 40 skadades, ett antal av dem befinner sig fortfarande i ett kritiskt tillstånd.

… En regeringschef som också var snabb att fördöma terrorattacken var Stefan Löfven som efter bara några timmar kallade attacken ”avskyvärd” och påpekade hur sårbart vårt samhälle är idag.

Självfallet måste man välkomna statsminister Löfvéns omedelbara fördömande men det reser frågan varför statsministern inte fördömer terrorism då den riktas mot Israel.

Sedan den 13 september 2015 har 47 civila i Israel dödats i terroristattacker och 686 skadats. Det har ägt rum 171 knivattacker och 110 försök till knivattacker, 141 skjutningar och 55 fordonsattacker.

Under den senaste terrorvågen i Israel, som bestått av samma sorts terror som den i London, har det inte gjorts några offentliga uttalanden där statsminister Löfven fördömt attackerna. Trots att Israel återkommande drabbas av dessa ”avskyvärda” terrorattacker, utförda av radikala islamistiska terrorister, möts de av svensk tystnad. Skandalöst nog kallar man israeliska självförsvarsåtgärder för ”utomrättsliga avrättningar” istället för att tydligt fördöma ”palestinsk terrorism” – en term som aldrig har använts av någon officiell svensk företrädare.

Det är dags att Sverige liksom många andra västländer omprövar sina dubbla måttstockar i förhållande till Israel. Vi står alla inför samma typ av terrorhot – radikal islamistisk terrorism – och terrorn måste fördömas med samma kraft vare sig den slår till i London, Berlin, Nice, Bryssel eller Jerusalem. Världens demokratiska stater måste enas och stödja varandra i den gemensamma kampen mot terrorismen.

Läs hela artikeln i Barometern här.

2 thoughts on “All terrorism ska fördömas

  1. Å samtidigt har vi en Israel i Sverige som vill ”lära” oss att bli ”mångkulturella”!!! börjar bli lite jobbigt nu…. kognitiv dissonans någon?!?

  2. Statsminister Stefan Löfvéns (S) dubbla ståndpunkter igen.

    Övre delen av bilden: Brand i moské i Sverige som enligt utredare orsakats av någon slags olyckshändelse … Stefan Löfven (S) ” … Ett avskyvärt dåd mm mm”

    http://1.bp.blogspot.com/-m4AYnI9M1jI/VQQ3IvhjSDI/AAAAAAAAB04/Z6bWyc8UbtY/s1600/L%C3%B6fvenam%C3%B6ba-630×725.jpg

    … vs Nedre delen av bilden där Stefan Löfvén reagerade med kompakt tystnad när palestinska terroristpartiet Fatah hyllande två palestinier som utförde ett terrorattentat i en synagoga i Jerusalem, dödade 4 judar och skadade minst åtta.

Kommentera