Libyen ska stoppa flyktingströmmen


Italien som drabbats hårt av migrantströmmarna från Libyen, har skrivit avtal med flera stamledare i landets södra delar om att hindra migranter från att ta sig över gränsen.

Ett sextiotal ledare i södra Libyen ska samarbeta för att stärka landets gräns mot övriga Afrika. Med denna överenskommelse vill man också stärka EU:s yttre gräns i syfte att minska migrationen rejält. Hur stabilt detta avtal är återstår förstås att se och vi ska komma ihåg att Libyen just nu, är ett allt annat än stabilt land.

I Italien undersöker åklagare om människosmugglarna samarbetar med räddningsorganisationerna.

SR


8 responses to “Libyen ska stoppa flyktingströmmen

 • dave

  Migrantbåtarna är legitima flygmål. Skicka ner jas:en till Libyen igen.

  Gilla

 • Lagro

  Flyktingströmmen från Nord Afrika över Libyen och sedan bårtfärden över Medelhavet med drunkningar, har US och EU skapat.
  När Gahdaffi hade makten i Libyen fick han ett visst arvode från EU för att förhindra illegal invandring till Europa över Medelhavet, och de kunde inte heller så lätt komma in i Libyen illegalt.
  Gahdaffi skötte uppgiften helt excellent till kraven som EU ställde.
  Sedan fick US och Nato för sig att de skulle störta Gahdaffi, sannolikt för att komma över oljan i Libyen med någon proxy regering, men allt blev till en katastrof.
  När Gahdaffi var på väg att fly landet i en konvoj blev hans bil bombad med en missil från ett europeiskt Nato plan, sedan blev han brutalt mördad av lakejer, till US och Nato militären.
  Tidigare var Libyen som en mur för illegala flyktingar att ta sig till Europa, men efter Gahdaffis avrättning föll landet samman och det blev fritt fram för Nord Afrikaner att från Libyen ta sig över till Europa.
  Smugglarna i Libyen tjänade stora pengar på smugglingen och en smugglare uttalade eftersom Europa krossade Gahdaffi och landet har han inget samvetskval att skicka afrikaner till Europa.
  Afrikanerna tog gärna risken när de hade pengarna med färden över Medelhavet därför i Europa väntade en livstids arbetsfri inkomst som flykting.
  De länder som är mest attraktiva är de som betalar de mest generösa bidrag, och dit tillhör Sverige.

  Gilla

 • Billy Boy

  Då spricker ju Stefan Löfvéns taktiska önskedröm inför valet 2018 …

  … och han måste åter be EU ställa upp …


  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

  • Lagro

   Den här asylinvandringen har bedrivits som en röstimport, utan att politikerna förstått problemen som kommer.
   Det har inte funnits något långsiktigt tänkande.

   Gilla

 • Pica pica

  Varför agerar inte EU? De har haft tillräckligt med tid att lösa migrantströmmen till EU. Öppna ett läger i Nordafrika och låt de som anser sig ha skäl att söka asyl, söka därifrån. Samma regelverk för alla. Registrering och id-koll plus finger- eller DNA-test kan göras i lägret. Och läkarundersökning!

  Just nu tjänar en hel del libyska flyktingsmugglare multum som det blir svårt att helt täppa till. Det finns säkert många turkar som tjänat mycket pengar på smugglingen.

  Gilla

 • Tussilago

  Vi får hoppas de kan mota bort alla Europeiska ”hjälp-båtar” också!!! För dom gör banne mig inte saken bättre!!! 😠😠😠

  Gilla

 • Hönsmamman

  Tror inte det är så mycket mjukisbrallor som gäller där?

  Gilla

 • jhonsson

  Inte en dag för tidigt! Men som vanligt med politiker världen över, är det mest prat och lite handling. De vaknar i regel inte förrän katastrofen är ett faktum.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: