Nationalekonomer: Håll nere invandringen

INVANDRING. Sverige kommer få allvarliga sociala och politiska problem om inte invandrare integreras i samhället, skriver nationalekonomerna Assar Lindbeck och Mats Persson på DN Debatt, som definierar försämrad integration som en långsiktigt ökad skillnad i förvärvsarbete mellan infödda och invandrare. (DN har betalvägg så ingen länk) 

Konsekvenserna av att inte lyckas är utanförskap, social oro, etniska konflikter och främlingsfientlighet, skriver debattörerna.

Enligt nationalekonomerna måste Sverige för att lyckas med integrationen reformera arbets- och bostadsmarknaderna i stället för att fortsätta med beprövade och icke fungerande metoder. Detta görs i ”kombination med ett batteri av utbildningssatsningar och sysselsättningssubventioner”. För att detta ska fungera föreslås restriktiv invandringspolitik under kommande decennier.

 ”Det är märkligt att ett land som visat sig så dåligt rustat att ta emot invandrare ändå har tagit emot långt fler än andra västländer. Egentligen är det omoraliskt att uppmuntra invandring när man inte lyckas bättre att erbjuda invandrarna arbete och bostad”, skriver nationalekonomerna.

Pettersson undrar vad de menar med ”kommer att få allvarliga problem”…

20 thoughts on “Nationalekonomer: Håll nere invandringen

 1. Att man inte förstår att allt redan är kört och det inte finns någon lösning på problemet är ju bara sjukt, i folkmun kallas det förnekelse.

 2. Alla fattar att det är IDIOTI att ta emot dessa araber till bidragsparadiset, de kommer aldrig att bidra med annat än elände!

 3. Sossarna vill ha packet till Sverige eftersom de räknar med deras röster! SIGNALPOLITIKEN är vansinnig när Sverige inte har resurser att ta emot dessa individer SOM INGEN EFTERFRÅGAR!!
  Rätten till asyl måste skrotas OCH MASSINVANDRINGEN STOPPAS!! Löven ska bort som statsminister!

 4. Lindbäck är så S-märkt som man kan bli men i likhet med Johan Westerholm är han i ständig opposition mot just de charlataner som kallar sig socialdemokrater.

  • Han har förnuftet i behåll. Dvs. den egenskap som den svenska socialdemokratin lämnade när Palme klev in och Sverige skulle börja engagera sig i hela världens problem.

 5. ”Pettersson undrar vad de menar med ”kommer att få allvarliga problem”…”

  Det gör jag också, eller menas det att det kommer bli ÄNNU värre?

 6. Det hjälper föga vad nationalekonomer skriver för det här vet nomenklaturan mycket bättre. ”Det är mycket viktigt för välfärden i vårt land att vi får stor invandring” hörs de bräka såsom den flock av lamm som så småningom kommer att på dumhetens altare att offras.

 7. Jag anser det vara än värre att dessa skall vara integrerade!
  Det skulle innebära att de skulle finnas i vår omedelbara närhet nästan överallt i samhället!
  Jag vet ju hur jag själv agerar när de börjar dyka upp nånstans, jag avlägsnar mig själv därifrån i största möjliga mån, tex avstår jag helt krogen och bio!

  Demokraterna har redan förstört samhället med sin folkmordspolitik, låt dem ta konsekvenserna av detta!

 8. De skriver kommer att få stora problem. Vi har redan stora problem som kommer att bli än värre är sanningen.

 9. https://ledarsidorna.se/2017/04/slow-culture-artemis-och-halvmanen/

  Grönt är den färg som profeten hyllade högst tydligen.

  Det finns två partier som har grönt i sin parti beteckning och som behöver bli medveta om den lockelse den gröna färgen utgör för rättrogna?
  Först var det mp som välkomnade dem. När det inte lyckades så är det kanhända centern som står i fokus?
  För en del betyder den gröna färgen en symbol för omtanke om miljön och för andra en omtanke om islam.

  Annie Lööf och centern är nästa tilltänkta offer att utnyttja efter att miljöpartisterna inte kunde löpa linan ut och bli ett religiöst alibi?

  • Muselmanerna ser månen som ny ) som i kommande, vi får se till att den blir nedan ( som i förgången.

 10. Vi tar lite färska fakta från SCB. Som då belägger en hel del av det, som nationalekonomerna diskuterar

  Bland utrikes födda är arbetslösheten klart högre än bland inrikes födda. I samband med finanskrisen steg arbetslösheten något mer bland utrikes födda och den ligger fortsatt kvar på en högre nivå än innan krisen.

  För de inrikes födda har det däremot skett en viss återhämtning och nivån är något lägre än innan krisen. Det innebär att skillnaden i arbetslöshet mellan in- och utrikes födda nu är högre än tidigare. Särredovisade data finns tillgängliga från och med andra kvartalet 2005.

  http://www.scb.se/Grupp/Artiklar/Arbetsmarknad/Fortsatt%20stark%20arbetsmarknad/AKU_diagram%205.png

  Hur kommer det då se ut, om några år, efter ”Migrationskrisen”?

  • Gissningsvis ser kurvorna över vilka som skaffar barn liknande ut!
   Ansvarstagande svenskar avstår att skaffa barn till detta kommunisthelvete medan de bidragsförsörjda horderna trycker ur sig allt fler ungar!

   Bort med alla bidrag!

  • Den kunde lika gärna ha varit skriven idag 2017! Tänk att ingen drog i nödbromsen redan då…. Tack Hönsmamman för ”grävet”!!!

 11. Godmorgon 7-klövern efter ni Aprilskämt. Nationalekonomer kan räkna. Är inte Assar Lindbeck en av socialdemokraternas vise män. Nu är det ovist.

 12. ”Håll nere invandringen”. Detta har sanningsmedia typ Petterssons blogg hävdat i många år.

 13. Det var väl länge sedan man brydde sig om att integrera invandrare i Sverige?
  Man verkar inte ens tycka det spelar någon roll om de som kommer jobbar eller lever på bidrag, öka folkmängden eller vad det går ut på ser ut att ha blivit ett självändamål i sig.

Kommentera