Stäng

Civilministern – Svensk lag ska gälla i Sverige

INRIKES. Skatten på spelöverskottet väntas landa på 18 procent och ett licenssystem kommer att ersätta det tidigare spelmonopolet. Det föreslås i spelutredningen som kommer att rita om den svenska spelmarknaden helt.

– Det blir en lag som reglerar allting, säger utredaren Håkan Hallstedt vid en pressträff.

Spelmonopolet kommer att försvinna, i praktiken är det redan borta, och i stället inrättas ett licenssystem där alla spelbolag får rättigheter och skyldigheter. Det kommer att finnas sex typer av spel i det nya licenssystemet: statligt spel, spel för allmännyttiga ändamål, vadhålling, onlinespel, landbaserat kommersiellt spel och spel på fartyg i internationell trafik. En del spel ska konkurrensutsättas, andra inte, enligt utredningens förslag.

Skatten på spelöverskottet föreslås som väntat bli på 18 procent. Det kan jämföras med 15 procent i Storbritannien och 20 procent i Danmark. Vinster från spel hos bolag utan licens beskattas som inkomst av kapital.

Det är det intervallet som den statliga spelutredaren Håkan Hallstedt tidigare har sagt skulle vara lämpligt – det vill säga en skatt på överskottet, de pengar som blir över när vinsterna har betalats ut till spelarna.

Regeringens utgångspunkt är att staten ska återta kontrollen över spelmarknaden och det kräver att spellagstiftningen regleras, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S) i samband med att han tar emot spellicensutredningen och fortsätter – Svensk lag ska gälla i Sverige. 

-Pettersson tycker det är intressant att den illegale invandraren Ardalan Shekarabi tycker att svensk lag ska gälla i Sverige, lagen har inte varit så noga under hans eget leverne men den ska tydligen gälla när statens och socialdemokraternas vinster på spel hotas…

13 reaktioner på “Civilministern – Svensk lag ska gälla i Sverige

 1. 2015, säger Annie Lööf.

  ”Människors frihet viktigare än svenska system.”

  Så då vet ni sossar.

  1. Har precis lyssnat på detta samtal. Suveränt bra.

   Detta ska alla lyssna på. Då menar jag alla, även partiska journalister.

   Klarspråk av Jens Ganman, av hög klass.

   1. Strålande intervju, han nämner Tim Pool här från 9 minuter och framåt ett exempel på hans journalistik, han talar med en drogförsäljande muslim i Athens som berättar om vad som står i muslimens ”polititiska bok”, lyssna och bli rädd för mussen talar sanning !

 2. Skönt att inte va varken licensbetalare och inte betala bilskatten och ingen prenumerstion på pk pressen bara sstsa på sig själv som bussrunkaren sade…

 3. Svensk lag ska gälla i Sverige….
  Hur många gånger har vi inte hört dessa ihåliga och tomma fraser?
  Civilministern tillsammans med alla dom andra tomt pladdrande attrapperna i riksdag och departement, kommuner och landsting, alla är dom av precis samma lögnaktiga och falskt värdelösa skrot hela bunten!
  Svenska lagar ändras och manipuleras numera hejdlöst allt efter behov och behag och passar ingen lag in så skapas genast en helt ny för att täppa igen käften på kritiska medborgare!
  Det har vi sett prov på allt för många gånger och det kommer tyvärr att fortsätta så länge vi inte säger ifrån!
  Och här pratar jag om lagar i allmänhet och dessutom har Sverige speciella lagar och skyldigheter för oss svenskar och andra tusen gånger generösare för hitresta utlänningar!
  Dom har i stort sett enbart rättigheter, medan vi har bara skyldigheter, krav och plikter!

  JR

 4. Håller med Pettersson,ardalan var inte så noga med sin egen illegal invandring, Ibrahim, bolibumpa minister och så har vi svetsarn och många fler som styr med bristande intelligens i det här landet.Det här är värre som en mardröm,där vaknar man upp,men när skall vi vakna och får ledare som kan styra det här landet ,inte en samling vettvillingar. Ha det så gott trots allt Er Adolf N

 5. Ja, då får vi se hur sossarna bär sig åt för dölja för spelare, lottköpare m fl att det är sossarna som tar hem överskottet på lotterier mm där (S)-partiet är utgivare och kammar hem en massa pengar.

  Så här gick det till år 2006 när skraplottsprojektet, Spero, med skraplotter som Femman, Tjugan och Krysslott introducerades. Bakom fanns en dold arrangör, som varken publiken, lottköparna, finansiärerna eller de medverkande artisterna kände till. Den dolda spelarrangören visade sig vara Socialdemokraterna.

  http://static-cdn.sr.se/sida/images/1316/144963_200_248.jpg

  Delcitat

  ””Hade hört till god ton att informera”

  TV-profilen Peter Siepen var en av de medverkande kändisarna i Stadskampen, och idag känner han sig lurad. I Kaliber berättar han att ingen tidigare har informerat honom om att en del av överskottet från torplotteriet var avsett för socialdemokraterna:

  ”Jag frågade inte och det var ingenting som berättades, men jag tycker att det hade hört till god ton att informera, för om jag vill bidra med pengar och sponsra nånting, som man kanske kan säga att man gör med sin närvaro, så är det då kanske välgörenhet. Och att sponsra socialdemokratin kanske är välgörenhet, jag vet inte hur det går för Göran och grabbarna, det kanske går dåligt? De kanske behöver pengarna, men då väljer jag att göra det medvetet, och det var det inte i det här fallet.”

  ”Det är stinkande”

  Fotografen Bingo Rimér och musikern E-type var två andra som medverkade i programmet utan att veta vart pengarna från lotteriet i slutändan gick. E-type säger till Kaliber att om han hade vetat att en del av pengarna skulle gå till socialdemokraternas lotteriverksamhet så hade han inte ställt upp i programmet:

  ”Nej, då hade jag krävt att hälften skulle gå till den andra sidan. Eller att det skulle gå till något annat, det finns ju en väldigt massa hjälpbehövande organisationer förutom dom. Vad som helst som är opolitiskt. Alltså det här utgår jag ifrån att även om jag vore sosse, jag kanske är socialdemokrat, det är ingen som vet. Jag tycker ändå det är stinkande att man lurar till sig pengar.”

  Slut delcitat

  Läs mer på länken nedan:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=821569

 6. Man ska avskaffa spelmonopolet. Åsiktsmonopolet ska däremot bestå hos SVT/SR och och gammelmedia. Åsikter fritt framförda på alternativa media är skadliga för överheten och för ”journalisterna”.

 7. Sådant här j-att nonsens kan de hålla på med men att åtala terrorister för resor till utlandet nä då f-n gör vi en pjäs!!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: