Stäng

Migrationsministern uppmanar att polisanmäla det man tror är olagligt

INVANDRARBROTT. I Danmark får migrationsminister Inger Støjberg kritik efter att i en tv-intervju uppmanat vanliga danskar till angiveri av illegala invandrare. – Jag vill uppmana helt vanliga danskar att kontakta myndigheterna om de till exempel på sin pizzeria märker att det är mycket folk i köket och att de inte talar danska, säger Danmarks migrationsminister Inger Støjberg (V) till danska TV2.

På frågan om det inte är en myndighetsuppgift att hålla ordning på om människor befinner sig lagligt i landet eller inte svarar ministern att det är det, men att det också är en plikt som ligger på var och en.

Ministerns uttalande kom efter att TV2 i en rad nyhetsinslag berättat att antalet misstänkta illegala invandrare i Danmark ökar, att de ofta lever under svåra förhållanden, i hemlöshet och att de utnyttjas på den svart arbetsmarknaden.

Uppskattningar visar att 18 000 personer lever illegalt i Danmark, och till skillnad mot i Sverige är det i Danmark olagligt att hjälpa människor som uppehåller sig i landet utan tillstånd.

-Pettersson läser detta i Sveriges Radio som har rubriken ”Danmarks migrationsminister uppmanar till angiveri”.

Även om statsradion anser annorlunda så tycker jag att man självklart ska kontakta polisen om man ser något man uppfattar som olagligt, och det är olagligt att uppehålla sig i ett land utan tillstånd, att man sedan jobbar svart eller livnär sig på ännu ljusskyggare verksamhet gör inte saken bättre. Illegala invandrare är ett stort problem men det kanske inte reportrarna på Sveriges radio vet om.

Inger Støjberg är känd för frispråkiga och kontroversiella uttalanden. För två veckor sedan fick hon mycket uppmärksamhet efter att ha firat sin 50:e åtstramning av landets utlänningslagar med tårta och berättat om allt i sociala medier.

 

10 reaktioner på “Migrationsministern uppmanar att polisanmäla det man tror är olagligt

 1. Här har vi ett lysande exempel på en ståndaktig minister som sätter det egna folkets väl främst och icke låter sig förslavas av globalismens genomruttna och människofientliga evangelium. En i alla avseenden föredömlig politiker som har tillräcklig sinnesnärvaro för att erinra om de förpliktelser en medborgare har att rätta sig efter. En mycket maktpåliggande påminnelse i dessa anarkismens och multikulturalismens fördummande och ansvarslösa tidevarv, där invasionen uteslutande har som mål att tillskapa största möjliga kaos iscensatt av den ultimata finanshierarkin.
  Frågan är blott när vi arma svenskar skall kunna uppvisa en motsvarighet till denna förebild, och någon sådan kandidat kan aldrig komma att beskådas så länge det kulturfascistiska etablissemangets marionettpolitiker gör allt i sin makt för att vilseleda väljarna med bedrägliga uttalanden som står så långt ifrån verkliga förhållanden som det bara är möjligt.
  Andreas.

 2. Hörru Morgan Johansson. Där har du mycket att lära dig.
  Hon sätter det egna folket främst, till skillnad från dig.

 3. Ett exempel också är misstanke om ensamkommande som inte är minderåriga. Det finns inget som lika drastiskt skulle sänka vårt lands kostnader som att avslöja dessa.

  Enligt En uppgift kostar denna grupp 7% av BNP. 100÷7 är ca en 14-del av BNP för en (10000/40=250) 250-del av Sveriges befolkning.

  Om vi var 250 pers skulle en av oss få 7 kronor och de 249 andra dela på 93 kronor. 0.37 kr per person, 0.37% av BNP till 40000 personer.

  Fördelning av 100 på 250 betyder 0.4 per person. Nära 0.37 ovan. Utom för den enda personen som får 7 kronor. 7÷0.37= ca 20 gånger så mycket som medelvärdet. Inte illa pinkat av en trähäst (trojan?)?

  Är det inte sån här snedvridning som Virtanen brukar klämma fram ur sin rosa rödvinsluva? Fast han menar att alla rika ska betala för alla fattiga? Vad finns det då för anledning att jobba? Varken för den som vill bli rik eller den som är fattig finns det någon anledning?

  Detta kan spara enorma belopp nu och i framtiden? Det enklaste sättet att arbeta proaktivt mot kvinnoförnedring och våld mot kvinnor (i vårt land i alla fall, men det är inte vi som fostrat dem)?

  De ska bli fotbollsspelare? Så så skickar vi in dem i internationella turneringar där misstänkta lögner om ålder kontrolleras noggrannt? Men vad är ett land mot en fotbollsturnering?

 4. I dårarnas land Sverige blir det förmodligen snart kriminellt att anmäla brott begångna av våra ”berikare”.

 5. Men sådana självklarheter begriper man inte på SVT,
  som är vana att hjälpa all slags brottslighet att komma
  undan.

  1. Är det en ploy eller har polisen fått fnatt som publicerar bilden? Nej absolut inte. Dum-, Danstruten har beordrat att den grova brottsligheten är prio ett. Brottningarna är tagna i förvar. Deras
   föräldrar kommer att tvingas betala för deras illgärningar. Samtliga kommer från innanförskapsområden där grillning och rökning förekommer. Kommunalrådet i Vinninga har inrättat en 7×24 telefonlinje. *Ring! Du angiver. Vi bestraffar.*

 6. Detta är socialt, även samhällets plikter ska gälla alla t.ex. att betala skatter, avgifter och försäkringar för sina anställda.
  Det är däremot asocialt att fuska och så bara ta från det gemensamma (sjukvård, skolor, pensioner, …) men inte bidra.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: