Stäng

Moderat ledning utan socialism

De lokala Moderaterna vill vara en pålitlig motpol till socialism.

Moderaternas gruppledare Anna af Sillén spar inte på krutet när hon målar upp sina framtidsvisioner för kommunen.

”Det moderata uppdraget viktigare än på länge”, skriver af Sillén i en insändare. Af Sillén leder ett parti som förlorade valet 2014, som tappade 7,27 procentenheter i riksdagsvalet jämfört med valet innan, som är direkt ansvariga för den situation Sverige befinner sig i och som idag har 17 procent av väljarna bakom sig.

Stora ord.

De lokala Moderaterna tänker söka stöd hos såväl kommuninvånare som andra partier och här träder de lokala Moderaternas dilemma in i bilden. Af Sillén och hennes moderater vill göra detta utan socialistiskt inflytande. Hmm…med andra ord är både Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ borta ur räkningen.

Då återstår vapenbröderna/vapensystrarna i Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och….nej, det åttonde partiet får inte vara med i gängbildningen.

Ty också de lokala Moderaterna sitter kvar och jollrar i sandlådan och har inget lärt sig de sista tio åren. Vi har dock lärt oss att denna sandlådenivå är viktigare än landet, kommunen och medborgarna. Ordet ”värdegrund” löser de flesta problem om man ska tro Anna af Sillén.

De Nya Moderaternas ”värdegrund” gjorde en redan generös asylpolitik ännu generösare och nu har man insett detta och anammat Sverigedemokraternas politik på bred front. Trots att Moderaternas politik inom områden som migration, brottsbekämpning och försvaret är mer eller mindre karbonkopierad från SD:s partihögkvarter, så är SD inte med i beräkningen när Anna af Silléns vänner står vid valstugorna och ska förklara sin politik för förbipasserande kommuninvånare.

”Våra samarbetspartier väljer vi med stor omsorg, därmed kommer vi inte samarbeta med SD och V”

Vänsterpartiet är som bekant redan upptagna och jag tror inte att Socialdemokraterna är villiga att överlåta dansen till Moderaterna. Vad Sverigedemokraterna anbelangar kan det mycket väl vara så att det är de som kommer att välja sina samarbetspartner med stor omsorg. Lyssnar man lite bland moderata vänner är detta ett scenario som inte förefaller helt osannolikt.

Akta dig för stora ord och yviga gester Anna. Ett råd från en f.d. moderat.

SN

5 reaktioner på “Moderat ledning utan socialism

  1. ”Våra samarbetspartners väljer vi med stor omsorg”. Ja, jag säger då det.
    Och så blev det åtta år med Mp!

  2. Kunde inte blivit bättre sagt. Vilka är moderaterna, ett marginalparti. Lierat sig med jokerpartiet nr 1, miljöpartiet!
    Röstat med sossar för att obstruera SD s val av frågor som är nödvändiga i en rättstat.
    Ingen tanke på att bevara staten Sverige och dess etiska invånare sedan många generationer.

  3. Stora ord från en som tydligen inte fattat ett dugg. Under två mandatperioder styrde och ställde M tillsammans med Alliansen och Mp. Resultat av detta har vi sett. Vi kommer tyvärr att få lida av deras agerande i sekler. Som om inte detta var nog, fortsätter M tillsammans med S, V och Mp att administrera rikets förfall. Detta har många före detta M-väljare insett. M går nu antagligen mot att bli ett parti i marginalen med runt 10 % röster (som på 1970-talet). För M gäller det nog att lämna drömlandet och fundera över vem och vilka partier man skall samarbeta med! Att regera ihop med Mp tycks inte vara något problem för af Sille’n och M. Hur många väljare tycker om det?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: