Färdtjänstförare nobbar synskadade med hund!

Vid flera tillfällen har Ami Eriksson Freij blivit frånåkt av färdtjänst för att hon har en ledarhund. Detta trots att hunden anmäldes i samband med reseanmälan och trots att synskadade har rätt att ta med hunden. Man kan fundera över varför somliga förare säger -Nej, jag kör inte hund! Jag har en teori…….   Iranier som chaufförer kanske? I Iran är det förbjudet att ha hund. Straffet för att bryta mot detta är piskrapp! Många Iranier är rädda för hundar och förstår inte oss Svenskar som har dem i sängen!

Maria Torstensson som är ordförande för Synskadades riksförbund i Skåne säger att det finns cirka 40 synskadade med ledarhund i Skåne. Inte alla använder färdtjänst för att de tycker det är krångligt. Det kan vara en förklaring till att inte något gjorts och att problemet inte ansetts stort nog.

Jag tycker nog att det är tillräckligt att de kör ifrån en synskadad 1 gång för att det skall ses som ett problem. Bara för att chauffören ser en hund ger det inte denne rätt att strunta i körningen och lämna dem synskadade åt sitt öde.

Skånetrafiken som håller i dessa färdtjänstresor säger att de fått in 7 anmälningar om detta. Inte vid något av de 7 tillfällen har vite tilldömts. Ami säger att hon ringt flera gånger men tröttnat på att ringa dem för inget händer.

Lars Hellström vid Skånetrafiken säger att det inte finns några undantag för att slippa köra med hund i bilen så …….Man kanske inte passar för detta jobb då!

Jag vet inte om det är fler länder än Iran som har denna syn på hundar men det är min teori om varför de vägrar köra dem. Jag tycker att de kan skaffa ett taxijobb i sina egna hemländer om de inte kan anpassa sig till våra regler. Integration kanske?? Inte det nej…….

svt

29 thoughts on “Färdtjänstförare nobbar synskadade med hund!

 1. Angående att fördtjänstförare vägra utföra beställd färdtjänst service när ledarhund är med.

  2017-03-30 09:40 Jag ringer SRF Skåne. Telefon: 040-777 75

  En Stefan svarade. Han är tjänsteman och han satt i möte med funktionärer och någon ombudsman för organisationen.

  Kort hade de endast diskussioner om vad som skall göras. Ej konkreta idéer ännu.

  Jag framförde
  1) De skall begära att Region Skåne säger upp avtalet med de inblandade färdtjänstföretagen.
  2) De skall begära att Trafikverket drar in behörigheten för de aktuella förarna.

  Personen tyckte mina förslag lät bra och tackade för dem. Han lovade ta upp förslagen på mötet.
  Jag lämnade mitt namn och nämnde att jag läst på Petterssonsblogg.
  O

 2. Skämt
  Det betyder att vi hädanefter får träna getter att ta över hundarnas arbete. Men då riskerar vi att de utnyttjar getterna till annat.

  Allvarligt:
  Tack vare domen i EU så kan arbetsgivare kräva att anställda inte inkluderar religion i sitt yrkesutövande. Detta är ju en sak som ska inkluderas i all upphandling av offentligt finansierad verksamhet. Detta kommer att kräva modiga och bestämda politiker att åtgärda. Vilket i din tur innebär att veklingar kan hälsa hem. De har ingen uppgift att fylla om de inte kan ta beslut som krävs för att hålla medeltiden där den ska vara.

  Hundar och grisar har dragit vinstlotten?

 3. Jag minns när jag hade färdtjänst på slutet av 90-talet efter en operation förekom det chaufförer som hade ett ohyfsat och respektlöst bemötande av den färdtjänstberättigande blev avstängd från körningar av färdtjänstkunder. Varför ser man mellan fingrarna av dessa som vägrar att ha ledarhundar och andra hundar i sin bil. Är det för att etablissemanget är rädda för att hängas ut som islamfobier?

 4. I blattistan betraktas hunden som ett orent djur. Det förklarar hur dessa dysfunktionella taxiförare tänker. Jag för min del har hellre bilen full med hundar än en blatte.

 5. Världens finaste människa har berättat att man ska tvätta sig 7 gånger med tvål om man nuddar en hund. Klimatsmart att flyga hit 320 miljoner skäggbarn som köper det, plus pedofili och månggifte, med hull och hår.

 6. En hund kan inte lika lät plågas som andra djur, man ha ju set hur de behandlar djur genom tiden.

 7. Ja, som sagt, alla grupper måste spara så mycket de bara orkar !!!! För att föda den enda gruppen till vilken de uppkomna obegränsade resurserna ska gå till !!!!!!

 8. UPPLYSNINGSVIS…rätt skall vara rätt!
  I detta fall Färdtjänstväxelns fel som delat
  ut en körning till en bil som inte FÅR köra
  pälsdjur p.g.a. vissa Färdtjäntresenärer
  är allergiska mot pälsdjur…de kan faktist
  ”kola vippen” ifall de inandas luft där
  pälsdjur vistats…Duger denna förklaring?

  • Det finns mångmiljardresurser att tillgå för speciella fordon för Icke- allergiker, men även motsatsen om det passar bättre !!!!!! Pengarna frigörs genom en stoppad migration !!!!!

 9. Hej har själv hund har ringt och beställt 5 gånger och talat om att vi har en hund som följer med och med bur ingen kommer och två gånger kommer det en invandrare och dom vägrar köra mig och jag säger att jag har beställt men ikke och taxi bolagen som jag har ringt är taxi kurir och taxi 020 i Stockholm. Jag beställer ej taxi längre har gett upp . Jag skiter snart i allt så då kan ni dra åt helvete

 10. I flera fall då synskadade /blinda med ledarhund nekats åka med färdtjänst har chauffören hävdat att han är muslim och hundar är orena för en muslim och då får den synskadade/ blinde inte åka med.En blind person med ledarhund i Stockholm vittnade om att hen förbjöds att fortsätta på gymet pga muslimska män klagat på att hundar är förbjuden och orena inom islam.Det här ryggkrökandet och knäböjandet för islam är fullständigt barockt och oacceptabelt,ska blinda/synskadade sättas på undantag och hindras från att åka till sina arbeten,gymet,eller varhelst de måste åka och ha sina ledarhundar med,hunden är ju deras ögon och ledsagare och oerhört duktiga i sitt arbete.Det här måste komma ut,sanningen får inte förtigas för att skydda socialisternas import av islamsk ideologi som tillåts sätta alla Sveriges lagar ur funktion till islams fördel.Socialisterna har alltid varit handikappsfientliga och mobbat och pekat ut handikappade och sjuka som parasiter och arbetsskygga pga att de inte är 100 % arbetsdugliga som de trälar socialisterna gjort svenska folket till genom många decennier och de har hjärntvättat den friska och träldugliga befolkningen till att förakta och vara nedlåtande mot sina sjuka och funktionshindrade, landsmän detta kan jag själv skriva under på,svenskarna är generellt ett mycket kyligt,hårt,fördömande och likgiltigt folk för dem som avviker mot den socialistiska idealbilden/kravet att sköt dig själv,skit i andra,lyd staten,tro på systemmedia,arbeta så mycket och hårt du kan,acceptera alla höga skatter och hittepåskatter utan att i frågasätta vart pengar går och att du själv och din familj inget för dina skattepengar.Svenskens religion är mammon och sodomitiskt leverne uppmuntras och uppmanas från statens propaganda organ ideligen.Rekommenderar starkt att läsa den brittiske journalisten Roland Huntfords bok The new totalitarians,på svenska;Det blinda Sverige.Det var en befrielse att få läsa boken,och kvitto på så mycket man själv upplevt,tänkt och iakttagit under livet.Mycket tänkvärd och läsvärd bok om att förstå den svenska mentaliteten,svenskarnas kärlek till staten och kärleken till slavoket mm.

  Här en analys och beskrivning av bokens innehåll och lite om författaren mm.Intressant att notera är att boken var mycket svår att få utgiven just i Sverige,bla Bonnier tackade nej att ge ut den pga att boken ansågs farlig.

  Den inre censuren

  ”Per Israel Gedin, dåvarande chefen för Bonnier förlaget Wahlström & Widstrand var en av dem som avböjde. Så här i efterhand har Gedin tillstått att han och andra faktiskt bedrev åsiktscensur. I sak hade Huntford fullständigt rätt, men det var något obehagligt över hans sätt att skriva /…/

  Flera svenska förläggare tackade nej innan slutligen enmansförlaget Tema förbarmade sig över den. Något särskilt lyckosamt projekt blev det inte, eftersom boken enligt förläggaren utsattes för en bokhandelsbojkott.Det här beteedet känns igen idagens Sverige fast än värre,eller hur?

  https://morklaggning.wordpress.com/2014/12/27/den-inre-censuren-2/

  Här kan man lyssna på boken

  https://archive.org/details/DetBlindaSverige

 11. Ja skall bussa min Doberman på dom mycket effektivt har jag märkt inga problem med fel folk på fel ställe lyfer direkt minsta vink säga vad man vill tyskarna kan ta hand om ohyra och gör bra bilar dessutom.

 12. Taxichauffören kan ju på beställningen se att det finns en hund med så varför tackar han inte nej istället för att åta sig körningen.
  Det verkar inte fungera mellan växel och chaufför.

  • Mer eller mindre oändligt mycket annat som är Haram också förstås och alla skall vi rätta oss efter eller berörs av detta.
   Det ger också möjligt att tacka nej till de flesta jobb och så fortsätta att leva på bidrag.
   Eller om en arbetsgivare anställer någon kan hon/han räkna med problem/diskussioner/konflikter, konsekvensen man drar sig för att anställa som arbetsgivare.

 13. Jag åker sällan tåg eller buss. Jag läser dock i tidningen att man kan få ersättning om det blir förseningar. Även från Skånetrafiken som sköter färdtjänsten. Den drabbade ska givetvis begära ersättning och Skånetrafiken ska se till att pengarna kommer ur den obstinate taxiförarens egen ficka.

   • Det var aldrig ett problem fram till ca år 2000, sen blev taxichaufför ett invandraryrke och då ändrades spelreglerna.

   • Bättre att du utbildar dig till svensk eller ännu hellre åker hem. I Sverige hör du inte hemma.

   • Det är så typiskt Er korkade SDare. När ni inte kan bemöta ett argument så ska vi flytta hem bara.

    Ähh. Jag är rätt nöjd med mitt utsprung. Inget intresse av att vara svensk i din mening. Men jag kan slå vad om att jag tar 10 mer ansvar för Sverige än du gör/kommer någonsin att göra.
    Sen att jag ska åka hem, lugn lille vän. Jag är här för att stanna, och kommer stanna här så länge jag vill.

Kommentera