Stäng

SD-kris i Hässleholm

Fem ordinarie ledamöter och två ersättare för SD i Hässleholm, lämnade igår sina uppdrag som en följd av att Ulf Erlandsson avgår som kommunalråd.

Bakgrunden känner alla till och föga förvånande startade drevet mot Erlandsson i samma stund han presenterades som SD:s förste vice ordförande i en svensk kommun.

Att ett drev där media, Expo och andra intresseorganisationer, skulle inledas kunde knappast ha förvånat något, inte minst Erlandsson själv.

Vad som är sant, huruvida saker o ting förhåller sig och vem som egentligen initierade Erlandssons avgång låter jag inblandade parter avgöra. Det ingen ska förneka, är att det förekommer för mycket skit kring SD:s politiker för att det ska vara acceptabelt.

Man kan skylla på att partiet växt snabbare än något annat parti i svensk historia och att man inte hunnit med att rekrytera i samma takt. Man kan också skylla på att flertalet stolpskott röstats in i kommunerna genom vänner som personkryssat. Självklart förhåller det sig så och det är säkerligen inget SD är ensamma om.

Jag tror inte en sekund på att SD förlorar på detta i riksdagsvalet och nationellt. Den som tror det har förmodligen ingen aning om de egentliga orsakerna till att över 1 miljon svenska medborgare, såväl etniska som invandrade svenskar, väljer att stödja partiet i detta nu. Vi känner alla till att SD växt enormt, trots alla ”skandaler”, trots svensk medias smutskastning, trots de andra partiernas pinsamma sandlådefasoner och trots att Expo gjort till sitt livsverk att jaga Sverigedemokrater för saker de sagt, skrivit eller gjort…någon gång i livet…

Det som vore intressant, vore om det startades upp en organisation med miljontals kronor i årligt stöd som kunde finansiera personer som ägnade hela dagarna åt att gräva i de andra partiernas förehavanden. Vad skulle man finna om denna organisation grävde bland samtliga vänsterpartisters twitterflöden, Facebook-konton och barndomskamrater? Vad skulle de finna om man hackade sig in i mejlkonton tillhörande Feministiskt Initiativs representanter eller hade mullvadar i SSU:s organisation?

Tanken är tilltalande, även om media aldrig skulle bjuda in dessa ”grävare” till de mysiga hörnsofforna i tv-studion. Håller ni inte med?

Dock, det finns saker SD ska skämmas för. De representanter som svärtar ned partiet och sättet partiledningen hanterar vissa av de uppmärksammade ärendena.

21 reaktioner på “SD-kris i Hässleholm

 1. Vi har hela etabli ssemanget mot oss SR/SVT -TV 4 , samtliga dagstidningar . Dessutom statsunderstödda ” vänster-jugend” i Expo som har 25 heltidsanställda som dammsuger allt om alla i SD.

 2. Nu är det definitivt dags att lämna slyngelfasonerna därhän och börja uppföra sig som det anstår en hygglig och föredömlig Sverigedemokrat. Vi har allas blickar riktade mot oss och ett icke oansenligt antal onda ögon, vilket kräver en oklanderligt hederlig, professionell och rakryggad hållning som bevis på vår framtidstro och vilja att värna om rättsstaten Sveriges överlevnad och tillfrisknande. SD skall representera goda och vägledande exempel, och det nu ställs strängare krav på detta parti än på något annat, torde vara överflödigt att tillägga.
  Andreas.

 3. Kan det vara så djävla svårt att hålla en någorlunda låg profil som SDare???
  När jag var i det militära var 90% att vänta på vad fienden skulle göra.
  Inte att forsa fram som man vore odödlig.
  Och jag tror att det är därför jag lever idag.
  Men som det verkar nu tycker 90% av SDare att det är helt ok att bara forsa fram som om dom är odödliga.

 4. SD skulle kunna ha minst 35-40 %, om det inte vore för censurmediernas
  massiva anti-SD-propaganda.

 5. HETS MOT SD IGEN?
  Man försöker skapa ett problem ur inget.
  Vi borde ha kommit längre år 2018.

 6. Liksom Solen, så har SD en del fläckar men inte värre än andra partier, Eftersom alla andra enas om att smutskasta SD så grävs det fram, relativt sett, mer om SD än de andra konforma partierna.
  Det är olyckligt att SD-are lämnar sina poster för att en blir utmanövrerad, de borde istället visa lite djävlar anamma och stanna på sina platser.

 7. Dave.

  Enligt uppgift så har han skrivit olämpligheter på nätet.
  Men det värsta han har yrkat på för hög ersättning för sitt uppdrag i fullmäktige och tagit emot det också, ca 170000 kr.

  De andra är vänner och släktingar till Ulf E.

  1. Enligt uppgift har han länkat till en för en sverigedemokrat icke godkänd internetsida, där den länkade artikeln handlade om en forskarrapport.

  2. @Dave, Ulf E. bör tillsammans med sina avgående vänner författa en ”mot”-ledare på Facebook, då det inte är sannolikt att lokalblaskan publicerar hans synpunkter. Om det är befogat kan han pudla men qvintensen bör vara; -”Jag har länkat information som av pk-medie anses inte överensstämma med värdegrunden.” Min värdegrund (SDs?) är att alla ska göra sin plikt. Först därefter har våra invandrare rätt till den svenska välfärden. Journalister skriver om mig med all rätt, men deras granskning är orätt, när samma journalister inte granskar Sverige övriga partier. Därigen kan de (journalister), som i medie kallas politiskt korrekta , förinta nätflödet av osvenska värderingar.

 8. Etablissemanget är ju skitskraja att få sina karriärvägar stängda om SD tar makten. Att det skulle vara bra för Sverige har de -nomenklaturan- ingen tanke på, det är egot hos dem som är viktigast.
  Som i Fänrik Ståls sägner och Sven Duva är ropet ”släpp ingen djävul över bron” och djävulen är för dem SD.
  Låt oss kämpa för en rejäl öppning 2018.

 9. Om du skriver brev till stiftelsen Expo kan du vikariera som partiledare i Sverigedemokraterna.

   1. Det partiet måste i så fall ”anrikas” vilket inte sker i brådrasket.

   2. Innan 2018..?
    Kom in i matchen och där ingår att släppa sargen häng inte upp dig på petitesser.
    En idiot gör inget parti.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: