Hur skall detta fungera?

Detta med att regeringen skall höja skatten på bilarna kommer att bli ett huvudbry för några men en katastrof för ännu fler. Hur skall det mätas? Vad innebär EU´s nya mätningsmetod? Jag hörde att de skulle gå efter listor från biltillverkarna men det blir inte rätt det heller. Vem har råd med ytterligare 400-1000:- extra per månad i bilskatt????? PER MÅNAD!!! 

Skickade en fråga till Magdalena Andersson men förväntar mig inget svar. Jag vill gärna ha ett svar men har inte fått det tidigare så hoppet är inte så högt, men, det är nödvändigt inte bara för mig.

Sjukpensionär med hög bil som jag måste ha p.g.a. allvarliga höftproblem. Kan inte kliva ned utan måste sitta upp. Samtliga besiktningar de senaste 7 åren har visat 0,0 co utsläpp utom sista året knappt mätbart. Bilprovningen berömmer bilen bla bla bla. Skall jag ändå straffas med  dryga 9000:- mer per år för att min bil är miljövänlig men har fel storlek och märke?? Vem skall betala detta??  Jag trodde att skatten skulle uppmuntra till en mer miljövänlig bil. Var finns det en sådan? Säg inte elbil för det påverkar miljön mer att framställa elen.

Detta skattesystem är bara av ondo och det kommer att stjälpa regeringen den dag den träder i kraft. Pengarna kommer inte att gå till vägar och trafik eller miljöarbetet. Luften blir väl inte renare för att man betalar mer??? Sätt istället en gräns för vad en bil får släppa ut i co halt, undantaget veteranbilar.  Då kan man få ner utsläppen lite. Det där med att köpa/sälja utsläpp är inget annat än bedrägeri.

En familj som måste ha 2 bilar. Köra barnen till och från dagis, villalån 3-4 miljoner…….Var skall de få dessa extra pengar ifrån? Samtidigt som immigranterna får mer i bidrag än vad många tjänar.  Förstår inte myndigheterna att de skapar ett klimat i landet som snart kommer att gränsa till anarki när folket fått nog.

Bara tvungen att plocka fram denna tweet igen. Jag mår illa……..

Magdalena tweet

 

37 thoughts on “Hur skall detta fungera?

 1. Kungen och kronprinssan undrade väl, varför det finns fattigpensionärer i Sverige, när det går så bra.
  Det var väl det Magdalena Andersson fick förklara.

 2. Varför i helvete ska Sverige vara världens samvete när det gäller miljön, det är ju USA och Kina som släpper ut mest skit. Man får verkligen hoppas att miljöpartiet åker ur riksdagen och att sossarna förlorar valet. Jävla idioter till regering de ska sänka skatten för pensionärer men höjer andra avgifter

 3. Landsförrädarna i regering och riksdag har ett övergripande mål: Sverige skall förstöras i grunden. De ser detta mål som viktigare, än deras personliga ambition att få sitta kvar vid köttgrytorna, eftersom de vet att detta är övergående – snart finns ju Sverige inte längre. I detta är de sanna idealister (läs: fanatiker) till Bankmaffians fromma. De har ägnat hela sina vuxna liv att ’osjälviskt’ tjäna den globala storfinansen och räknar naturligtvis med att så småningom få sin belöning.

  Nu börjar de höja skatterna, för att nödtorftigt täcka förlusterna av invandringen. Det här är bara början: Svenskarna skall knäckas ekonomiskt, så att de inte får för sig att ställa till med problem, när deras land ges bort till den världsomspännande bankeliten. Utmärglade, gamla och sjuka trashankar orkar inte bråka…

 4. Detta förslag har inget med utsläpp eller miljö att göra, det är enbart för att få in tillräckligt med pengar för att finansiera massinvandringen och dess konsekvenser. PK-sekten börjar nämligen få kalla fötter nu när de börjar inse hur mycket detta godhetsknarkande kostar, vi har bara sett början på uppfinningsrikedomen med nya skatter och avgifter som kommer att drabba folket

 5. Sen kommer som lök på laxen elektronik och vitvaruskatten. Det skall alltså kosta en rejäl slant att byta ut gamla strömslösare till ny och renare teknik.. Miljöparti???

  Sosseriet och grönkommunisterna ger sig inte, varenda krona skall tas ifrån det arbetande folket.

 6. Vore det inte bättre att tvinga kommunisternas Pokahontas ( Rossana Dinamarca) att ta miljövänligt tåg istället för att flyga? Oavsett beslut så kommer politikerna att inte drabbas av vansinnet, eller betyder det här att limosinerna stoppas och hedersgäster får åka spårbunden trafik? Det ska bli roligt att se hur C aggerar i frågan, dom ska ju vara ett parti för landsbyggd. Med detta beslutet kommer landsbyggden att då ut. Nåväl, hoppas att lagen också kommer att gälla båtar, snöscotrar, A-traktorer, mopedbilar, mopeder, motorcyklar och annan nöjestrafik

 7. PK älskar att betala mer skatt i synnerhet som Feministregeringen lovar att varje krona går till ökad invandring och garanterat inte kommer slösas på pursvenskar.

 8. Det värsta med den idiotregeringen är deras nöjda flin,
  ungefär som att dom njuter när dom kan suga ut bilägarna,

  men den lille fjanten till statsminister kommer väl fortsatt att
  fara runt i världen med flygplan och släppa ut massor av
  skit, i tron att han är en stor statsman, att en katastrofregering
  följs av en ännu värre är otroligt, men 86 % vill väl ha det så?

 9. Pensionärer som äger bil ? dom fick 200 kr extra per månad och blir tvungna att betala tillbaks allt och mellan 200-800 kr till listigt uträknat av Maggan ,men dom måste ju ta in allt dom kan för att kunna försörja sina skäggiga/kriminella/barn som fortsätter att invadera landet (förlåt)små stackars barn som flyr från bomber/granater/ tortyr))menar jag PK

   • Ja, fan, på många ställen är närmaste polisstation 20 mil bort. Man skulle även kunna tänka sig att gå ihop med några grannar och ha en ”kör till stan bil” som man kan använda om man ska åka på såna vägsträckor som faktiskt kontrolleras. Men normalt åker man ju till mycket mindre orter med bilen.

   • Ifall du bor på landsbygden och är pensionär. Skaffa en 125 cc scooter som går i drygt 80km/tim men liknar en nutida 50cc moppe och som därför inte väcker polisens intresse men går att köra på motorväg. Ställ av den därefter så slipper du besiktiga den. Se bara till att bromsar och belysning fungerar för din egen skull. Behöver du besöka sjukhus t.ex så fårdu gratis bussbiljetter.

  • Det finns knappt några poliser i tjänst för att genomföra några kontroller och även om de gör det så skaka bara på axlarna och kör vidare, för vad kan enskilda polismän göra?

   • Det tror jag inte alls är nödvändigt. Dessutom har zigenarna en sofistikerad kultur som gör det nästan omöjligt att få bukt med dem, en kultur vi saknar.

  • Utnyttja blattarna ställ bilen på en målvakt det gör alla blattar och därmed så smiter dom även från denna skatt

  • En dylik ”knäpp på Magdas näsa” skulle kunna funka
   som ”påtryckningsmedel”…tror de skulle räcka om alla
   SD:are va solidariska och då (temporärt) ställde upp me
   att ställa av våra fordon (minst 20%)…en rättsprocess
   mot de som ändå kör skulle troligen snabbt läggas ner?.,)

   • Lyd lagen av rädsla för straff, inte för att den är legitim. Jag ser inte det här förslaget som någon protest eller del av något politiskt samtal utan som ett sätt att skydda sig mot maktmissbruket.

 10. Sverige bidrar med 0,2 % till klotets samlade utsläpp.av växthusgaser.
  Av dessa 0,2 % kommer 30 % från trafiken, vilket blir 0,06 %. Nu är ju matematik inte regeringens starka sida. De är fullt övertygade om att denna planerade höjning av bilskatten kommer att rädda oss från den ”globala uppvärmningen.
  Hjälp! Vårt land tycks styra av dårar. Hur i hela världen kan det ha blivit så?

  • kopruttar skall visst vara mycket värre än bilar ja ja för den som nu gått på klimathotet (klimatet har alltid skiftat från kallare till varmare även då människan inte fanns )

 11. Detta är bara för att få in mera skatt till staten för att denna invällning har kostat en jävla massa och då måste Löven & co göra detta i ren desperation . Man kan ju jämföra vad bilisterna släpper ut med Vattenfalls kolbrytning och koleldning i Europa? Så detta är ju ett jävla påhitt för att det är ebb i statskassan efter att Löven varit naiv. 🙁

 12. Det är som jag alltid har sagt MP ställer bar till jävulskap åt folket Hoppas att dom åker ur riksdagen vid nästa val………

 13. Svaret på din fråga Mari är: Socialdemokratiska politiker. Vanligt folk har det inte.

 14. Detta är rena galenskaperna som troligtvis kommer från invandrings- och anti-bilpartiet MP, som till stor del är ett bluffparti !!!! Vi bilägare betalar minst 8 kr/ liter bränsle i skatt medan flyget, som exempel betalar, gissa vad!! 0, Zero kronor / liter !!!!!! ( Det är på tal att de ska betala delar av en krona/per liter, naturligtvis under vilda protester ). Dessutom är flygets avgaser helt orenade ifrån gifter och andra föroreningar som istället delvis förbränns i bilens katalysator !!! Så det är definitivt inte miljön de tänker på (i annat fall förstår de inget). Det är bara för att indirekt få in mer pengar till Invandringen !!!! Även sjöfarten har lägre skatt på sitt motorbränsle, hur mycket vet jag dock inte !!! Skulle inte förvåna mig om de också betalar Noll !!!!

  SLUTSATS: Åk bil med gott samvete, du både betalar för dig och samtidigt släpper du ut betydligt mindre gifter än om du flyger samma sträcka !!!!!! Även om du åker ENSAM i din bil !!!! Jag har läst både Kemi och Matematik , så jag har både kunskaper om detta, samt kan räkna på det.
  .
  Precis som SVENSKA folket är utsatta för lögnpropaganda om invandringen så Svenska bilister utsatta för både ”fakenews” och en oerhörd överbeskattning relativt andra transportsätt.

 15. Hoppsan,Seså inte vara ledsen nu.
  Och när ska vi ”starta upploppet”?

  (Det är väl ingen hemlighet att många av de som röstar på SD själva har invandrarbakgrund.)

  • jag tror att SD snart är största parti bland (oss) ”invandrare”.
   Störst redan i Skåne…. det är MEDIA som utmålar SD som ”invandrarfientligt”.

   Läs vad TT skrev om Hässleholms SD-Erlandsson, han hade på sin Facebook ”…delat närmare 130 texter från den främlingsfientliga sajten Fria Tider på sin Facebook-sida….” och Mattson… ”Enligt en granskning av den antirasistiska tidskriften Expo ska Ulf Erlandsson även ha spritt en mängd rasistiska texter på sociala medier.”

   Expo som källa, det räcker. Man behöver inte citera eller ge exempel. Expo-domstolen har dömt.

   Sverige är NORDKOREA.

 16. Det handlar om att beskatta allt som går för att finansiera ”Projektet”, dvs vår egen undergång. Skatteuppror nu!

 17. Hehe nog första gången jag är både glad och tacksam för att jag varken har körkort eller bil.
  Men det kommer väl en extraskatt på kaffe som är mitt missbruk.

Kommentera