Expressen redovisar fel invandringsiffor

HATMEDIA. ”En av Järnrörsdemokraterna, han som sitter i Ungern och sprider alternativa fakta, publicerar ett påhitt om Sveriges befolkning. Det sprids vidare av SD-politiker och andra främlingsfientliga för att skapa oro och rädsla. Det är så det fungerar.”

Ovanstående rader kommer från hatskribenten Lars Lindström på Expressen. Herr Lindström påstår att de som påstår att 37 procent av befolkningen i Sverige i åldern 0-44 år nu har utländsk bakgrund (utlandsfödd eller med minst en utlandsfödd förälder) har fel. Expressenkrönikören Lars Lindström hävdar att den verkliga siffran är 27 procent, det verkar som han inte kan läsa och förstå en text.

Lindström hänvisar till den före detta Sverigedemokraten Erik Almqvist och skriver ”Jag ringer upp ansvarig statistiker på SCB och tio minuter senare har jag de korrekta uppgifterna: 27 procent för den utvalda åldersgruppen. 23 procent om man räknar med alla åldrar, men det räckte väl inte för att skrämmas med.”

Erik Almqvist bemöter Lindström på sin Facebooksida (förkortat nedan)

”Efter att massinvandringen började bli alltför påtaglig så bytte Myndighetssverige definition för vem de väljer att betrakta som av utländsk bakgrund. Enligt deras nya definition är man t ex svensk om man föds i Rosengård av en far född i Rosengård, men med 100% irakisk bakgrund och identitet, och en mor som fadern importerat direkt från Irak.

Denna definition är inte bara missvisande och förvirrande, den är dessutom språkligt felaktig. Därför har jag valt att publicera siffror utifrån den gamla definitionen. Och vad mina siffror avser framkommer alltså även i min status, men det låtsas Lars “Bagdad Bob” Lindström inte se eftersom det är lättare att förneka siffrorna än att bemöta dem i sak.

PS. Nämnas bör att offentlig statistik enbart tar hänsyn till de som bor i Sverige med uppehållstillstånd. Dvs alla de som kommit till Sverige på sistone och nu väntar på besked från migrationsverket tillkommer. Likaså alla de som uppehäller sig illegalt i landet.

PS 2. Borde jag inte få genmäle i Expressen? Jo, givetvis. Om de hade respekterat de pressetiska regelverken och betett sig journalistiskt hederligt. Dvs, nej – det är inte värt ett försök ens.”

Om Lars Lindström på bloggen

PS. Det är många som sprider fel fakta. Det var aluminiumrör, inte järnrör.

Thoralf har mer fakta

3 thoughts on “Expressen redovisar fel invandringsiffor

  1. Om man under ett år avstår från att köpa skittidningen Expressen sparar man mer än 8 000:- kronor.
    Om man avstår i tio år blir det närmare 90 000:- kr. Lätt förtjänta pengar.

  2. Står det någonting som är sant i dessa avskyvärda skitblaskor så är det en ren olyckshändelse.

Kommentera