Stäng

Aftonbladet recenserar

Tino Sanadajis bok ”Massutmaning” har fått stor genomslagskraft, också bland politiker, myndigheter och journalister som länge förnekat den kraftigt överdimensionerade asylinvandring som Sverige har drabbats av de senaste decennierna.

Mattias Svensson på socialdemokratiska Aftonbladet recenserar boken på ett för Aftonbladet nyanserat sätt, bl.a. med orden ”Boken tvingar mig att tänka om på ett antal punkter”.

Svensson refererar till Sanadajis faktabaserade verklighet om ett Sverige som tagit emot fler asylsökande och anhöriga per person än något annat rikt välfärdssamhälle i historien och de konsekvenser det medfört.

Jag tycker ni ska läsa recensionen, för den är förvånansvärt objektiv, vilket vi inte är vana vid när det gäller etablerad media och i synnerhet inte AB.

Två av de punkter där Mattias Svensson tvingats tänka om är:

 • ”Sverige kan i mindre omfattning än jag trott och hoppats öka hur många som kan asyl- och anhöriginvandra ens med önskvärda reformer på arbets- och bostadsmarknaden”.
 • ”Rika välfärdsstater har svårt att ta emot ens en liten andel av alla människor på flykt från fattigare länder. Om inte tidigare så blev det hösten 2015 tydligt att svensk asylmottagning har ett kapacitetstak som är långt mindre än antalet människor som vill och kan komma hit”.

Frågan är varför Mattias Svensson inte insett detta innan Tino Sanandaji släppte sin bok? Frågan är varför alla andra som ”plötsligt insett att” inte gjorde det tidigare? Frågan är om alla känner till att boken ”Massutmaning” kunde färdigställas genom s.k. crowdfunding (allmänhetes bidrag) där inte minst alternativa medier varit drivande?

Hur som helst, läs recensionen och försök sedan förstå hur MP, V, C, vissa delar av socialdemokratin och enstaka moderater vill återgå till den politik som skapat alla de problem som ”Massutmaning” tar upp och som t.o.m. fått journalister att tänka om.

8 reaktioner på “Aftonbladet recenserar

 1. Sossarna kände sig först mer värda än, men också generösa och lite glad gemenskap med det nya vänsterfolket när de öste våra pengar över dem.
  Sedan när de började knivmörda t.o.m. Anna Lindh, Fadime, Pela, IKEA, HVB-Mölndal jobbare, osv, och ville bestämma om allt och köra sitt eget race och ha tolkningsföreträde om allt… T.o.m. Multikriminella zigenare i fängelset är arga på blattarna att de är så grovt kriminella att sossarna nu börjar införa hårdare påföljder nu när Sverige blivit hela jordens kriminalvård och bank&mat.

 2. Själv har jag köpt två böcker av Tinos ”Massutmaning”.

  En extra för framtiden, då för att skänka till en fortfarande enfaldig politiker/journalist/människa.

  Som fortsätter att förneka Sveriges havererade migrations politik.

  Just nu finns det alldeles för många att välja mellan, så jag avvaktar om möjligtvis fler ”vaknar upp”.

  Jag både gillar och imponeras av det Tino Sanadaji, förmedlar ut i debatten.

  Tino är i högsta grad, värd en guldmedalj i ämnet ”klarspråk”.

 3. Detta är en viktig bieffekt av hans bok. Alla dessa som plötsligt inser. Som har modet att säga det de inte vågat är det ju egentligen?

 4. Sanandajis bok är mycket läsvärd. Alla politiker och makthavare borde tvingas att läsa den, så att de förstår, vilken skada de gjort vårt land

 5. DAGS ATT VAKNA NU,DET MÅSTE BLI SLUT PÅ DUMHETERNA SOM svetsare, Disney klubben,ardalan ,Baylan, Fridolin, ynkeman ,dvärgen Johansson, Konsum kassörskan ,har ställt till med.(ja vilken samling ni förstår vem har röstat fram dessa dårar)T Erlander roterar i graven.Att sossarna inte skäms. Ha det Adolf N

Kommentera

%d bloggare gillar detta: