Aftonbladet recenserar


Tino Sanadajis bok ”Massutmaning” har fått stor genomslagskraft, också bland politiker, myndigheter och journalister som länge förnekat den kraftigt överdimensionerade asylinvandring som Sverige har drabbats av de senaste decennierna.

Mattias Svensson på socialdemokratiska Aftonbladet recenserar boken på ett för Aftonbladet nyanserat sätt, bl.a. med orden ”Boken tvingar mig att tänka om på ett antal punkter”.

Svensson refererar till Sanadajis faktabaserade verklighet om ett Sverige som tagit emot fler asylsökande och anhöriga per person än något annat rikt välfärdssamhälle i historien och de konsekvenser det medfört.

Jag tycker ni ska läsa recensionen, för den är förvånansvärt objektiv, vilket vi inte är vana vid när det gäller etablerad media och i synnerhet inte AB.

Två av de punkter där Mattias Svensson tvingats tänka om är:

 • ”Sverige kan i mindre omfattning än jag trott och hoppats öka hur många som kan asyl- och anhöriginvandra ens med önskvärda reformer på arbets- och bostadsmarknaden”.
 • ”Rika välfärdsstater har svårt att ta emot ens en liten andel av alla människor på flykt från fattigare länder. Om inte tidigare så blev det hösten 2015 tydligt att svensk asylmottagning har ett kapacitetstak som är långt mindre än antalet människor som vill och kan komma hit”.

Frågan är varför Mattias Svensson inte insett detta innan Tino Sanandaji släppte sin bok? Frågan är varför alla andra som ”plötsligt insett att” inte gjorde det tidigare? Frågan är om alla känner till att boken ”Massutmaning” kunde färdigställas genom s.k. crowdfunding (allmänhetes bidrag) där inte minst alternativa medier varit drivande?

Hur som helst, läs recensionen och försök sedan förstå hur MP, V, C, vissa delar av socialdemokratin och enstaka moderater vill återgå till den politik som skapat alla de problem som ”Massutmaning” tar upp och som t.o.m. fått journalister att tänka om.


8 responses to “Aftonbladet recenserar

 • compulsoryunion

  Sossarna kände sig först mer värda än, men också generösa och lite glad gemenskap med det nya vänsterfolket när de öste våra pengar över dem.
  Sedan när de började knivmörda t.o.m. Anna Lindh, Fadime, Pela, IKEA, HVB-Mölndal jobbare, osv, och ville bestämma om allt och köra sitt eget race och ha tolkningsföreträde om allt… T.o.m. Multikriminella zigenare i fängelset är arga på blattarna att de är så grovt kriminella att sossarna nu börjar införa hårdare påföljder nu när Sverige blivit hela jordens kriminalvård och bank&mat.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Själv har jag köpt två böcker av Tinos ”Massutmaning”.

  En extra för framtiden, då för att skänka till en fortfarande enfaldig politiker/journalist/människa.

  Som fortsätter att förneka Sveriges havererade migrations politik.

  Just nu finns det alldeles för många att välja mellan, så jag avvaktar om möjligtvis fler ”vaknar upp”.

  Jag både gillar och imponeras av det Tino Sanadaji, förmedlar ut i debatten.

  Tino är i högsta grad, värd en guldmedalj i ämnet ”klarspråk”.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Detta är en viktig bieffekt av hans bok. Alla dessa som plötsligt inser. Som har modet att säga det de inte vågat är det ju egentligen?

  Gilla

 • Mr Jordan

  Hoho, klockan är fem i tolv, dags att vakna, ni urusla murvlar från helvetet!

  Gilla

 • Jhonsson

  Sanandajis bok är mycket läsvärd. Alla politiker och makthavare borde tvingas att läsa den, så att de förstår, vilken skada de gjort vårt land

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  DAGS ATT VAKNA NU,DET MÅSTE BLI SLUT PÅ DUMHETERNA SOM svetsare, Disney klubben,ardalan ,Baylan, Fridolin, ynkeman ,dvärgen Johansson, Konsum kassörskan ,har ställt till med.(ja vilken samling ni förstår vem har röstat fram dessa dårar)T Erlander roterar i graven.Att sossarna inte skäms. Ha det Adolf N

  Gilla

 • Galten

  O.t. Drägget daltas det med i all oändlighet i pk-media. Läs det här på eget bevåg, risken finns att ni drabbas av blodstörtning.
  http://www.sydsvenskan.se/2017-03-25/mamman-till-misstankte-15-aringen-han-ar-isolerad-23-24-timmar-per-dygn

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: