Stäng

Ta av tältet eller förlora bidraget

ISLAM. Det har i ett par danska kommuner förekommit att bidrag till arbetslösa muslimska kvinnor dragits in, då kvinnorna inte accepterat anvisade arbeten. Det har då varit fråga om kvinnor som vägrat att ta anställningar där de inte fått lov att bära heltäckande maskering, alltså burka eller niqab, på arbetet. Regelverket runt detta har dock varit oklart.

Nu har Danmarks arbetsmarknadsminister Troels Lund Poulsen gett klara besked om vad som gäller. Ministern har slagit fast att arbetslösa muslimska kvinnor inte har rätt att tacka nej till anställning på arbetsplatser där de inte får bära niqab/burka. Om en kvinna på sådana grunder nekar till att ta ett jobb kan hennes ekonomiska bistånd dras in.

Martin Henriksen, som ansvarar för integrationsfrågor i Dansk Folkeparti, ställde för en tid sedan en skriftlig fråga till Troels Lund Poulsen om hur regeringen ställer sig i frågan, och för ett par dagar sedan kom svaret.

Arbetsmarknadsminister Lund Poulsen talar i sitt svar klart och tydligt om att det är legitimt att under en period minska eller helt dra in ekonomiskt stöd till den som tackat nej till arbete p.g.a. att man på arbetsplatsen inte får bära niqab/burka. Troels Lund Poulsen slår också fast att detta gäller oavsett om personen i fråga uppbär integrationsbidrag, utbildningsbidrag, arbetslöshetsunderstöd eller “kontanthjälp” (ungefär motsvarande svenskt “socialbidrag”).

I sitt svar på Martin Henriksens fråga skriver Troels Lund Poulsen bland annat: Religiösa, kulturella eller moraliska uppfattningar är i allmänhet inte rimliga skäl för att bli befriad från kravet på att stå till arbetsmarknadens förfogande.

-Pettersson anar att meningen ovan även gäller dem som nekar arbete på grund av att det förekommer fläsk eller alkohol på olika arbetsplatser…

Den Korta Avis

Det hjälper inte med senaste modet i Danmark.

14 reaktioner på “Ta av tältet eller förlora bidraget

 1. Så skall en slipsten dras! Utmärkt markering som visar våra danska grannars överlägsenhet i fråga om en förnuftsnavigerande bidrags- och arbetsmarknadspolicy. Lejonparten av dessa bidragstagare hyser inget som helst genuint intresse för självständig försörjning – en sysselsättning som går stick i stäv med deras huvudsakliga anledning till närvaron å våra nordiska breddgrader, nämligen hundraprocentig försörjning utan motprestation.
  För övrigt kan tilläggas att det i själva verket spelar föga roll vilken emotionell strategi och bevekelsegrund dessa inkapslade individer anför som skäl för sin mundering. Faktum kvarstår att den heltäckande klädseln utgör den primära symbolen för den islamistiska förtryckarideologin och dess trista attribut representerar samtliga egenskaper det västerländska samhället betraktar som stridande mot de demokratiska, utvecklingsbefrämjande och frihetliga värderingar som genom seklerna fört våra kulturnationer framåt.
  Andreas.

 2. Skulle inte Danmark kunna annektera Sverige. De är ju väldigt få, men om vi lovar att inte göra så mycket motstånd utan kanske rent av hjälper dem med transport av trupper och material och bjuder dem på öl och varmkorv. Det måste vara det enklaste sättet att få ett vettigt politiskt styre i landet. I samma veva skulle vi kunna låna lite poliser från Finland för att fixa till no go – zonerna. Men då bör vi bjuda på drinkar och grillkorv.

 3. Tyvärr har detta blivit ett verktyg bland en del muslimer att kunna leva på andra människor utan att jobba. De skriker om religionsfrihet men det handlar inte om att manifestera sin rättrogenhet genom att bära tält.

  Det är inte rätt att förvandla en svensk arbetsgivares företag till mellanöstern. Om detta är så viktigt så finns det över 50 muslimska länder att leva i. Tror krasst att om det gör skillnad i plånboken så kommer det att ändra deras inställning om de vill stanna kvar.

 4. Det borde förbjudas i Sverige att gå med maskerat ansikte i kontakt med andra människor!! inte minst av säkerhetsskäl !!

 5. Om det var i Sverige skulle muslimskan fått skyhögt skadestånd på grund av kränkning. Muslimer får ju för fan tiotusentals kronor när dom spelar på sin så kallade religion och uträknat utnyttjar inte-ta-i hand kränkningar.

 6. Vi, i landet, har krav på oss att kunna identifiera oss.
  Samma krav gäller inte för uppstoppade sopsäckar.

  Helt otroligt att någon kan tillåta att en uppstoppad sopsäck
  får komma in genom en dörr!
  => Ingen vet vem det är!
  Ingen vet varför figuren ska in!
  Ingen vet vad figuren har med sig (runt midjan)!
  Ingen vet vad som kommer att hända när figuren kommer in!

  Förbjud islam!
  Förbjud koranen!
  Förbjud muslimer!
  Gör Sverige svenskt igen!
  Vi behöver Sverige men Sverige behöver inte muslimer!

  Du, ”87:a”, tänkte du på det när du röstade?
  Hur tänker du nästa gång du röstar?
  Kanske enda alternativet, SD?

 7. Hur vet man att det är en tjej under tältet eller rätt tjej man anställer väl inte någon man inte vet hur personen ser ut Äh åk hem till era egna länder här har ni ingenting att hämta ,dra in alla bidrag för icke svenskar dit räknas blatte ungarna också även fast dom är födda i sverige

Kommentera

%d bloggare gillar detta: