Regeringen utreder hur beslut ska fattas vid krig

FÖRSVAR. Om Sverige drabbas av krig eller en kris är det oklart vem som ska fatta beslut om exempelvis militär hjälp från Finland. Regeringen har nu tillsatt en utredning som ska titta på hur beslutsprocessen ser ut, rapporterar Ekot.

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) förklarar utredningens viktigaste frågor: – Vad är regeringens roll och vad är riksdagens roll och hur kan vi se till att det här går relativt fort i ett sådant läge?

Utredningen behövs främst för att snabba beslut ska kunna fattas. – Att reda ut de här regelverken så man inte står och famlar i ett sådant läge, säger Hultqvist till Ekot.

-Pettersson tycker Sverige är fantastiskt. Först slaktar politikerna försvaret, avskaffar värnplikten, skrotar alla beredskapslager med material och mat till befolkningen och sedan tillsätts en utredning om vilka beslut som ska fattas av vem och när.

För övrigt är asylinvandringen av muslimer det största säkerhetshotet.

Vad har de gjort på Folk och Försvar i alla år. Supit eller…

Vore det inte så allvarligt så skulle man kunna fundera på om det är en sketch med Åsa-Nisse…i trailern från Åsa-Nisse filmen nedan som kom för några år sedan är det politiskt korrekt så till vida att USA hotar Knohult…

 

49 thoughts on “Regeringen utreder hur beslut ska fattas vid krig

  • Islam är det största hotet som bara kan bekämpas med kunskap .. Jag upprepar det jag har frågat förrut på ett annat sätt..
   Är det inte dags att organisera sig , bilda en grupp , som för ett helt öppet debatt om vad Islam har som mål, hur de går till väga och hur mycket de redan har avancerat i deras agenda…
   Det finns många ”islam kännare , exmuslimer och forskare som har fakta om den totalitära politiska doktrin som gömmer sig bakom titel Freds Religion som kan förmedla fakta så Sveriges befolkningen inser faran..
   Som jag sa tidigare , alla här måste också skriva till myndigheterna , visa fakta och kräva kunskap så de vet vad som måste göras..
   Vi kan inte tillåta samhället bli kallad för intolerant, racist när sanningen blir sagt….Det är bara de som har rätt att vara det.
   Enligt flera verser är vi inte värda något och de får inte ens vara ”våra vänner”….
   När bl.a kors på grekiska ortodoxa kyrkan redigeras bort från bilden på Arlas yogurten ( vad säger Grekland ) ,när kyrkan välkomnar islam ,när den kvinnounderkastelse symbol får bäras och kallas för mångfald på samma sjukhus som förbjuder kors på en särskild rum som har varit kristen tradition i Sverige och kalla det för ”demokratiskt att inte behöva utsätta sig för kors” har måste man inse att islamisering har kommit långt här….
   Vi måste agera nu!

 1. Kan dom inte skicka in Mona Sahlin, man kan kanske göra en remake på henne med en stylist, sen kan vi ju hota lede fi, att Mona kommer styra deras land när vi tagit över, då kommer de nog dra tillbaka alla trupper ock be om ursäkt 🙂

 2. Det är ingen idé , vid en väpnad attack mot Sverige kommer regeringen som första åtgärd att tillsätta en nationell samordnare och efter en utredning kommer regeringen att säga nej till motstånd , bland annat säger remissinstanserna advokatsamfundet och DN/Expressen nej då det är rasistiskt att skjuta på utlänningar.

 3. https://www.youtube.com/watch?v=Q4kOVhQWtn4

  Jag skrev Gaza för vad händer nu i Sverige är samma sak som händer i Israel. Ni är ett främmande makt i enklaver. det är inte längre bara i förort. Varje stad er delad i enklaver. Ni har tänkt att folk ska vara tacksam och i beroande sälning men ni har blivit så. Det är inte vad en svensk själv tycker om sig själva det är också hur han eller hon sees och upplevs av de andra. Faktum är att inte någon MENA tycker om er eller känner er som nära på något viss. De vill ha bara pengar och inte er. Det är skoj när myndighen pekkap någon som islamist men 99,99 % är islamister bara behöver pengar och håller tyst.

 4. En fördel om vi mot förmodan hamnar i krig är att då flyr alla muslimer från Sverige, har man flytt en gång flyr man gärna igen.

  • Ja, för koranen förbjuder muslim att försvara ett land med ”otrogna”.
   Dock kan de nog tänka sig att ta över Sverige.
   Islam ska ju ta över världen, ”inte delar av den, utan hela – och om så behövs, med våld”.

   Det känns tryggt att ha muslimer i vårt fosterland!
   Alla muslimer är ju muslimer!

   • Blir det krig blir det inbördeskrig, så förrädare som inte anser sig vilja försvara landet, kommer få ge sig av eller 6 feet deep

  • Var kommer industrikanslern in?
   Nya svenska industrier: tolkindustrin, asylindustrin, brottsindustrin, våldsindustrin, religionsindustrin?

 5. Med det militärer försvarsförmågan Sverige ha är Kriget är över innan dom ha avhandlat dagordning.

 6. Det enda krig som kommer drabba Sverige är inbördeskrig och då med hjälp från annat land så som tex Ryssland, och dom regeringen borde vara rädda för är det egna folket för folket är som en trojans häst och det kommer sluta illa för dom som ställer sig på fel sida.
  Och jag ser framemot den dagen som kriget är över och röken lagt sig, för då börjar det verkliga jobbet med att leta upp samtliga inblandade i detta landsförräderi och då bör folket anställa en privatarme för att leta reda på dessa personer oavsett i vilket hörn på jorden dom finns, för då kan dom inte gömma sig någonstans, och överlever jag själv detta helvete som Sverige och Europa står inför så skall jag viga resten av mitt liv med att själv leta efter kräken.

  • Jepp !! Dom skall jagas fram på samma sätt som alla partifunktionärer i NS Tyskland jagats. Fortfarande grips 98-100 -åringar som kanske bara var värnpliktiga , med tjänstgjort som kock i ngt läger.
   Snart är rollerna ombytta !!

 7. Undra vad de egentligen vet om krig, krigföring, praktisk vapenhantering ???? Förmodligen alldeles för lite eller ingenting !!!!!?

  • Intressant, har Löfven, Hultqvist m.fl. gjort militärtjänstgöring och då i vilken befattning??

   • ”Svittsarn” gjorde sin värnplikt vid Jämtlands flygflottilj F4 i Östersund under 11 månader 1976 – 1977.
    ”Hultqvistarn” var ”samvetsöm” I juni 1978 började Peter Hultqvist sin värnplikt på Dalregementet och var där i 57 dagar. Därefter sökte han vapenfri tjänst, vilket beviljades ett halvår senare. Han slutförde sin värnplikt genom expeditionstjänst inom Kriminalvården.

 8. Nu anmäls en läkare som påstår att personer med anknytning till religionen islam halshuggen och utövar våld mot människor. Detta ska han ha sagt till en ensamkommande.

  Usch och fy. En läkare som ville prata med den ensamkommande om det som gör att de flyr? Men som bara vissa får prata om?

  Är Sverige på riktigt?

 9. Jag ger mig fan på att om något land hotat Sverige med
  en invasion nästa vecka så hade fåntrattarna i regeringen
  första åtgärd varit att tillsätta en långtidsutredning?

 10. TACK för dagens första asgarv!!!! 😂😂😂 ”….tillsätta en utredning” dom e ta mig fan inte riktiga i nån ända!!!! (Ursäkta franskan)

 11. skylla i texten som jag skrev. kriget kan utlösas av några faktorer:
  1. Rapid ökning i befolkning och ekonomisk makt – svenskar behövs ej
  2. Krasch av f-kassan för bara en månad kunde bidra till detta.
  3. Statlig dålig ekonomi

  och så vidare

 12. Jag tycker nog det vore bäst att tillsätta en utredning om det skulle bli krig mot Sverige. När den är klar är väl antagligen kriget över. Då kan man ju skylla på att den inte var klar och så slipper man ta några beslut över huvud taget!

  • Underbar komentar 😂😂😂 (kan inte annat än skratta, om än hysterisk, åt eländet)

 13. Det enda kriget som kan drabba Sverige är inbördeskriget samt kriget för självständighet arabiska enklaver. Lögnar om Ryssland är att skifta fokus från befolkning utbyte och rapid minskning av infödda svenskar. Jag själv många gånger undrar om det här är en hämnd ave svenska anarhister som vill bli av med statsskick på något viss och de hittade det här med befolkning utbyte. Ni är bara få och få och MENA befolkning är fler och fler. De kan även nu stoppa systemet för dem arbetar på viktiga platser. Ni kan då och då hitta något men ni missar det mästa.
  Det är jätte viktig att man talar om det verkliga hot och sluta skila allt på Ryssland eller USA.

 14. ”Utredningen behövs för att snabba beslut ska kunna fattas”
  Snabba beslut klarar inte oduglingar, annat än att höja skatter och avgifter. Våra värsta fiender är ju redan inbjudna av dessa hönsarslen sen 2-3 decennier sedan, så vi är redan jävligt illa ute tack vare dessa idioter…

  • ”Blodsven”!
   Ja, det började t.o.m. längre tillbaks i tiden.
   Vi, Södertäljebor, upplevde den här verkligheten redan under Balkankriget. Vi fick hit ”Jugoslaver”, visserligen var de flesta inte muslimer men lika duktiga på att ”röja”.
   De slog t.ex ihjäl min pappa när han hämtat pensionen på Posten.
   (Tre modiga män, som Owe Thörnkvist sjunger i sin låt, ”Sverigebesöket”, från 1981, tror jag. Lyssna på den. Den beskriver dagens situation.)

   Dock har de blivit mer sofistikerade nu. = Två av Sveriges, genom tiderna, största polisutredningar har tilldragit sig i dessa kretsar.
   De införde sitt eget ”banksystem” = pengar i plastpåse.
   Numera bygger de slott i Södertäljes norra förorter. Kan vara värt en studieresa, en Slottsrunda. Är du bilintresserad kan du samtidigt studera exklusiva bilar också.
   Vi var ”glada” för invällarna redan då och glädjen har inte förändrats.
   Södertälje var föregångare i förändringarnas Sverige.
   Att M/Reinfeldt kom till makten gjorde inte saken bättre.

   Nu ser vi fram mot en regering, bestående av SD!
   Men Jimmi borde praktisera hos Trump en tid innan.

   Glöm inte att alla muslimer är muslimer!

   • Jodå, nog känner jag till både Slöddertälje, Owes låt samt Sozzarnas ”lyckade” expriment. För jävligt med din pappa…

   • Läste om din far nu, raseriet kokar i blodet mitt!!!! 😠😠😠

 15. Om dom vill att Finland ska hjälpa oss betyder det väl att dom tror att krigshotet kommer ifrån väst och i så fall måste dom åsyfta på Norge , saken är väl den att jag tror inte att Norge har några sådana ambitioner . För om kriget kommer österifrån så har nog Finland fullt sjå med att freda sig själva och behöver nog all hjälp som dom kan få av andra länder för att freda sig och sina gränser . Sedan är det väl så att med den byråkratin som vi har i Sverige så lär vi aldrig komma till skott om ett eventuellt krig skulle bryta ut för man ser med vilken maklighet som alla frågor behandlas av dagens regering . Alla minns väl hur det var när tsunamikatastrofen inträffade för några år sedan och man fick se hur handlingsförlamade dom då var , hur ska dom då tro att dom klarar ett krigshot .

  • Klockren analys och hjälpen under sunami katastrofen var ett slag i ansiktet på ALLA då vi fick reda på hur Sverige i fortsättningen kommer att hjälpa sina landsmän i nöd. För tro inte att något har förändrats.

 16. Går Sverige med i Nato går vi hand i hand med folkförrädarna Merkel &Co.
  Men vi får se hur Europa ser ut när eerdogan släpper på muslimerna som väntar på att ta över Europa.
  Jag kan se ww3 närma sig.

 17. Finland har knappast möjlighet att bistå Sverige med särskilt mycket i händelse av ett ryskt anfall eftersom de själva är också hotade i allra högsta grad i ett sådant läge.

  Det absolut bästa vore om Sverige kunde gå med i Nato samtidigt som man startade ett projekt att på allvar återuppbygga det gamla invansionsförsvaret. Men det går naturligtvis inte, eftersom Nato är grundligt demoniserat under kalla krigets tider vilket sitten kvar i folks minne, samtidigt som politiker inte vill erkänna att det var fel av dem att slakta försvaret.

 18. Om ett företag på börsen hade blivit skött som AB Sverige är skött
  skulle aktien varit nere i noll för länge sedan.
  Företagsledningen hade tvingats fly med privatplanet.

  • Svårt att avhålla sig från att vara satisk över dumstrutarna.
   – Regering flyr för sina liv från Rosenbads tak med helikopter. (Jmf evakuering från Amerikanskaambassaden i Hanoi.)

Kommentera