Det kom ett blomsterbud idag!

Jag trodde någon skojade med oss. Min man fyller pensionär idag och avsändare var Stefan Löfven?! Som tackade för stöd, bla, bla, bla. Kostar nog en slant att skicka blommor till alla nyblivna pensionärer. Röstfiske kallar jag detta. S har aldrig, och kommer aldrig att få en röst från denna familj oavsett vackra blommar.  Ett extra ägg på äldreboendet hade varit bättre………

20170323_13043520170323_130446

50 thoughts on “Det kom ett blomsterbud idag!

 1. Jag har undersökt och undersökt utan resultat!! Detta måste vara det största och bästa skämtet någon gjort mot min man. Någon som vet var hans sympatier ligger. Det är det enda jag kan komma på – för inte tror jag en sekund på att Stefan Löfven fiskar röster på detta sätt längre. I skrivandets stund trodde jag det var en pensionsgrej men inte längre. Blommorna kom från mellansverige så vad skall man tro?? Som sagt- måste vara det bästa skämtet. Har ingen annan förklaring

 2. Lite kluvet tycker jag.
  Tror inte att ett parti, oavsett vilket skickar ut en bukett på det viset och tackar för stöd under alla dessa år.

  Vilket stöd har din man gett? Har han jobbat inom partiet? Vad säger din man om det? Har ni hemligheter för varandra -:)

  ”Tack för ditt stöd under alla dessa år!” Det hade underlättat att förstå om du skrivit vad stödet bestod i.

  Lite märkligt annars. För jag har svårt att tro att någon tackar för stöd på det här viset. Verkar inte bara vara för att han blev pensionär.

  Din reaktion visar att något är fel, kanske har det skickats till fel person.

  Ser att det även diskuteras här om skattesänkning för pensionärer.
  Jag tycker faktiskt att det är på tiden, att inkomst av arbete eller pension ska skattas på samma vis, för mig känns det självklart.
  Om något är bra så anser jag att det ska erkännas.

 3. Socialdemokraterna gör allt för att partiet ska växa, de drar sig inte för något.

  De sätter partiet i första hand i stället för att sätta Sverige i första hand.

  Socialdemokraterna är Sveriges största hot!

 4. Jag håller med Mari. Såna otacksamma som dig förtjänar inte den uppvaktningen. De har som du säger kommit fel.

  • Nu blir jag ”avundsjuk” inte har jag fått några blommor fast jag skulle egentligen ha ett helt ”växthus” då jag helt frivilligt gick i pension i förtid (trots en pension efter skatt på 7700 ca varje månad).
   Tycker inte ni övriga läsare att jag borde få ett ”växthus” då jag frivilligt lämnat över min fasta anställning till någon yngre med bättre möjligheter att bo kvar på denna ort som annars kommer att ”avlägsnas” från kartan som bebyggelse eftersom jag bor på en ort som SVT kallar ”skräpytor” i SVERIGE …….

 5. Haha, tack för kvällens skratt! Klart att blommorna delats ut till fel person eller är ett skämt från polarna. ”Tack för ditt stöd” och ”från partiet” låter som Kina eller någon annan enpartistat😂

 6. Jag skulle betrakta en bukett blommor från Löfvén som en ordentlig oförskämdhet, en kränkning.

 7. Kör upp blomsterkvasten där solen inte skiner, Stefan. Eller ge bort den till en sextörstande afghan, vem vet, du kanske har tur ikväll, Stefan.

 8. Maria, du har aldrig funderat på att det kanske är någon av din mans vänner eller arbetskamrater som skämtat till det på hans pensionärsdag:)?

  Grattis till honom i alla fall och hoppas han, i all den bedrövelse vi lever i, i får en trevlig och lugn tillvaro som glad pensionär!

  //Steve

 9. Vem betalar dessa blommor?
  Det är väl vi skattebetalare själva, nyckeln till statskassan med lånande pengar har han ju.

 10. Vilka hycklare vi har, i vår s.k. solidariska ”arbetarregering” .

  Som hela tiden pratar om rättvisa och solidaritet. Denna ”reform”, riktad mot våra pensionärer, är ju ett hån.

  2,1 miljarder kan man undvara från statskassan 2018. För att ge cirka 200 kronor mer i månaden åt våra fattigaste pensionärer.

  Hur mycket kan en ”solidarisk” regering förnedra sina äldre landsmän på bekostnad, av andra generösare utgifter i statsbudgeten?

  I Dagens Industri kan man läsa detta……

  ”Regeringen sänker skatten för pensionärer från 2018.

  Reformen ger minskade skatteintäkter på 2,1 miljarder kronor och innebär en skattesänkning med cirka 200 kronor i månaden.

  Skattesänkningen berör totalt 1,4 miljoner pensionärer, motsvarande 70 procent av alla personer som är över 65 år. 

  ”Nu tar vi bort den orättvisa skatteklyftan mellan jobb och lön för ytterligare en grupp av Sveriges pensionärer”, säger statsminister Stefan Löfven (S).

  För en person som har 14 000 i pension motsvarar skattesänkningen cirka 200 kronor i månaden, medan den som har 19 000 kronor i månad får en skattelättnad på 160 kronor.

  ”Det kan vara ett värdefullt tillskott i hushållskassan”, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP).

  ”Vi är väldigt angelägna om att sluta den här skatteklyftan. Vi har tagit ett steg och tar ett till dag”, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

  ”Senast när vi har EU:s lägsta arbetslöshet ska klyftan vara sluten”, fortsätter hon.”

  Vilka hycklare säger jag…………….

  http://www.di.se/nyheter/regeringen-sanker-skatten-for-pensionarer/

  • Det där med 200:- extra i månaden ska tas med en nypa salt. Kollade i tabellerna (krångliga..) och jag får kanske 120:- i månaden. Likaså några väninnor jag kollade med.

 11. De har gjort bort sig och kommer aldrig att få min röst !!!! Som de inte heller fått på över 25 år !!!!!!

 12. Röstfisket fortsätter:

  ”Sänkt skatt för många pensionärer”

  -Vi har ett överskott i de offentliga
  finanserna. Därför kan regeringen nu
  ta ytterligare ett steg för att minska
  skatteklyftan mellan löntagare och
  pensionärer, säger statsminister
  Stefan Löfven (S).

  Det gäller att ta till alla knep i boken för att fiska väljare… 2018 närmar sig, och det ser inte bra ut för (S).

  Men desto bättre för (SD) och Sverige!

  • Finns inget de kan locka med för normalbegåvade väljare! Det är bara de ”köpta” (läs: importerade!!!) rösterna de kan räkna med!

 13. vad det ska kosta från skatte kistan , from nu blommor till alla nya pensionärer . Svenska ungdomar satsa på egen blomsterbutik , finns gott om folk som fyller pansion varje dag o löven beställer Men vi får sänkt skatt också hurra TACK

   • Min nu avlidne far ringde en dag, för ca 8-9 år sedan, & skrattade högt i luren, hans pension hade höjts med 149 kr men pga det hamnade han högre i skatte tabellen och fick BETALA 299kr, summa summarum fick han alltså -150kr på sin ”nya” pension… Så snacka om att kollra bort verkligheten!!!

   • sålänge vi slipper SKATTE HÖJNING efter stigande ålder Så får vi va nöjd med allmosan 20 kr /

 14. Hirsi Ali: Islamic Terrorists ’Don’t Go to Liberals and Say Thank You’ for Being PC.

  Brexit i all ära men det löser inte problemet. Det största systemhotet islam är ju redan här. Pedofilsekten islam måste avlägsnas för att återställa ordningen.
  Ban islam!

 15. Låter som ett misstag, dom gick förmodligen till fel dörr. Man får nog ingenting gratis från dessa hatfyllda, onda och snikna kommunister!
  JR

  • ISÅFALL inte första å sista misstaget / som kommer från S / Det här blir trevligt att media ( kommer) att meddela , TRUMP

 16. Det är klart att paniken breder ut sig inom S. Och naturligtvis tjuvläser de opinionsundersökningarna från Sentio och Yougovs, när ingen ser den.

  • Har någon mera än mej ”SETT ATT STAPLARNA FRÅN DESSA OPINIONUNDERSÖKNINGAR SOM VISAS I SVT” gällande SD helt plötsligt blivit BRUNA ????
   Undrar varför ????????????
   Vem har beordrat detta ?????????????????

 17. Det var en SSU-are som var ute och kampanjade. Plötsligt får han se en man med rullator som försöker korsa vägen och ger naturligtvis en hjälpande hand. Väl över på andra sidan vägen så tackar den gamla mannen. SSU-aren säger att han hoppas att mannen röstar på S.

  – Det är mina ben det är fel på, inte huvudet !

 18. Jaha, då vet vi att våra skattepengar delvis går till att köpa fina blommor. Synd bara att Stefan Löfven står som avsändare, för det är absolut inte han som står för kalaset.

  • medlem i SD -avskyr Löfven aldrig varit med i facket. Varifrån kommer detta med blommorna?????

 19. ”mari svensson”s man är troligen en (betalade) medlem i SAP och har troligen fått denna eftersom han varit en trogen” SAP-betalare”. ”mari svensson” är förmodligen en, yngre än maken, s.k. golddigger.

  • självklart, vad annars………Vad är SAP?? Jag vet , men han vet inte!! Jag heter mari svensson utan ” ”

  • För alla skattepengar som tvingas in till eländet så hade alla svenska skattebetalare kunnat köpa hur många buketter som helst , när de själva önskar och efter egen smak !

 20. Får alla pensionärer detta? Har jag inte hört. Jag blev pensionär före lövfens tid, fick inga blommor.

Kommentera