Stäng

Schyman: ”lågvattenmärke av public service”

FEMINISM. Bevakningen av bråket inom Feministiskt initiativs ungdomsförbund har varit ett ”lågvattenmärke av public service”. Det säger partiledare Gudrun Schyman i Aktuellt. Abdirahman Mohammed Ahmed, 17, skrev den 27 februari en debattartikel på SVT Opinion om att feminister borde fokusera på viktigare problem än Paolo Robertos bröstskämt. Samma kväll fick han sparken från styrelsen i Feministiskt initiativs ungdomsförbund.

Då ville inte Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ (Fi) kommentera händelsen, med hänvisning till att saken rör ungdomsförbundet Unga feminister.

 

Schyman säger att hon håller med Ahmed om att feminister ska kunna fokusera på viktigare frågor än bröstskämt. Hon menar att det är medierna som förstorat upp bråket i ungdomsförbundet.

Hon betonar att unga feminister är ett fristående ungdomsförbund och att hon som partiledare inte lägger sig i hur de hanterar sina frågor.

– Det är framför allt media som har ägnat sig åt detta. Jag tycker att det är ett lågvattenmärke, också av public service.

På vilket sätt då?

– Jag tycker att det är en oerhört ointressant fråga. Jag tycker att det är en ickefråga.

-Pettersson ser att Gudrun Schyman tycker att rätten att skämta är en ickefråga. Damen begriper mindre än jag trodde och det är lindrigt sagt…

TIDIGARE 2017-03-15. Försvarade Paolo Robertos rätt att skämta – fick sparken

FEMINISM. 17-årige Abdirahman Mohammed Ahmed, aktiv i Feministiskt initiativs ungdomsförbund, försvarade Paolo Robertos omtalade bröstskämt i en debattartikel. Samma kväll fick han sparken från förbundet, skriver SVT Nyheter. 

Hedda Tingskog, sammankallande i ungdomsförbundets styrelse, kontaktade Mohammed Ahmed och skrev att man inte kunde ställa sig bakom hans åsikter. Han svarade då att han inte tänkte dra tillbaka artikeln.

”Om det är så du känner så är det nog bäst att vi går våra separata vägar här”, skrev Tingskog då.

– Jag blev häpen. Jag trodde att man kunde stå för jämställdhet och individers rätt att uttrycka sig fritt samtidigt, säger Mohammed Ahmed till SVT.

– Pettersson säger att den ena är tokigare än den andra…

13 reaktioner på “Schyman: ”lågvattenmärke av public service”

  1. Vem är ”han” som du anser har fel? … och ”hans” utsaga som du tvivlar på efter att ha lyssnat på partiledaren Gudrun Schyman (F!)?

   Om det är 17-årige Abdirahman Mohammed Ahmed, aktiv i Feministiskt initiativs ungdomsförbund som du syftar på med ”han” så kan du gärna i efterhand se och lyssna till vad ”han själv” sa i SVT:s Opinion Live som sändes den 16 mars 2017 kl 22.00. Klicka på länken nedan:

   http://www.svtplay.se/video/12784316/opinion-live/opinion-live-sasong-2-16-mar-22-00

   Läs gärna också denna debattartikel på SVT Opinion

   Abdirahman försvarade Paolo Roberto – fick sparken av Fi:s ungdomsförbund.

   http://www.svt.se/nyheter/inrikes/abdirahman-forsvarade-paolo-roberto-fick-sparken-av-fi-s-ungdomsforbund

 1. Överskott i statsfinanserna! Hon försöker inbilla oss att hon inte lånar. Vår statsskuld var senast 1 330 814 159 513 SEK. En biljon,trehundratrettio miljarder, åttahundrafjorton miljoner etthundrafemtioniotusen femhundratretton kronor. Sug på de ni. ÖVERSKOTT, låter mer som luftslott! Vi är alla skyldiga från minsta barn till äldsta pensionär 133000:- per person och det ökar……

  1. @ gamgubben

   Sedan du postade din kommentar idag kl 09:41 så har statsskulden stigit från (din siffra) 1 330 814 159 513 SEK till ett nytt lånebelopp på drygt 1 330 830 500 000 SEK idag kl 12:10.

   D v s statsskulden har under c:a 2 timmar och 29 minuter idag stigit med mer än c:a 16 miljoner SEK. Klicka gärna på webb-länken nedan för att se hur lånebeloppet stiger sekund för sekund.

   http://www.statsskuld.com/

   http://politikfakta.se/wp-content/uploads/2015/10/image3.jpeg

 2. Samtidigt står den andra högt uppsatta representanten för Fi bland pussyhats med fladdrande läppar. In Blanco ngt heter hon och menar att alla ska få stanna i Sverige, även de utan rätt att vara här.

  Dessa kvinnor ger män som motsatte sig kvinnlig rösträtt rätt? Vad sysslar de med? Kan de inte bättre? De bränner alla chanser att bli inröstade i riksdagen? Kvinnosakskvinnor från tidigare epoker hade backat om de sett detta komma? Tur de inte visste? Det räcker med att gå tillbaka till de som förde fram kvinnan under 1900-talets mitten/slut så var det en helt annan ambition.

  Det finns skitbra kvinnor men de tilltalas inte heller av detta parti?

  Feminism betyder omtanke om män och kvinnor? De brukar oftast glömma männen? Och kvinnorna?

 3. ”En ickefråga säger Gudrun”? Och lågvattenmärke av
  Public Service, ja där ser man. Men Gudrun,Schyman
  public service har varit längre ner än grundvatten nivån
  när man trakasserat Sverigedemokrater?

 4. Fi, med Schyman i spetsen, har ju tappat kontakten med verkligheten !!!!
  Tänk om någon annan förening hade gett honom sparken för samma sak (eller liknande nivå), då säkert Schyman m fl gapat på rasism !!!!?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: