Dags att deklarera – tänk på att extremisterna lever gott på dina skattepengar

SKATTER. I går var första dagen man kunde deklarera. Men alla skatter syns inte på deklarationsblanketten. Med en tjänst på sajten Ekonomifakta kan man beräkna hur mycket av inkomsten som beskattas. Medianlönen i Sverige är ungefär 261 000 kronor om året. Räknar man in vad arbetsgivaren betalar och konsumtionsskatter så dras över 180 000 i olika skatter.

-Pettersson minns 1960-talet, då var skattetrycket c:a 20 % lägre än idag, det byggdes vägar och hus överallt, det fanns skolor i varje by och i varje stadsdel, snöröjning och post fungerade, läkare gjorde hembesök om man önskade, poliser patrullerade och kände buset och invånarna i varje håla, ord som vårdköer och resursbrist var inte uppfunna ännu.

Kort sagt, mycket var bättre för 50 år sedan men givetvis så har samhället förändrats och det är inte lätt att jämföra men jag gör ett försök.

1962 när vi i Oxelösund hade en fin polisstation med 19 poliser i, hade vi inget fint kommunhus, vi hade knappt några heltidsanställda politiker eller tjänstemän, inte en massa nämnder och styrelser med politiker i. Det räckte med ett samtal för ett beslut. Idag tar även enkla saker en evighet att fatta beslut om som sedan överklagas. och ofta blir besluten mindre bra ändå.

Vi har Europas största regering, vi har en riksdag med 349 ledamöter, hälften skulle räcka.

Fungerar vårt land bättre än andra länder som inte är hälften så politiserade som vi. Jag tror inte det. På 25 år har vi fått 3 gånger fler läkare och 4 gånger fler sjuksköterskor men vi har bara en tredjedel av vårdplatserna kvar. Politiker beslutade om att spara och gjorde sig av med läkarsekreterarna och satte läkarna med 4 gånger så hög lön som pappersvändare i stället för att träffa patienter. Det hade varit en bättre besparing att avskaffa politikerna och sätta dit vanligt folk med 1/4 av politikernas löner och förmåner.

Vad ska vi med världens högsta skatter när vårdplatserna bara är en tredjedel av vad de var för 25 år sedan? När poliserna inte kommer när man ringer? När gatuunderhållet inte sköts? När skolor läggs ner på löpande band? Vad ska vi med starka statsfinanser och tusentals politiker till när landet inte fungerar mycket bättre än länder med lägre skatter och färre politiker?

Man ska inte klaga vi bor trots allt i ett bra land men fick jag välja så föredrar jag 19 poliser framför flotta kommunhus och tusentals politiker som kivas om oväsentligheter.

Framförallt skulle jag föredra lägre skatter i stället för att försörja sådana här ”hemvändare”…

9 thoughts on “Dags att deklarera – tänk på att extremisterna lever gott på dina skattepengar

 1. De socialistsvin i ZOGialdemonerna som sett till att forma detta samhälle och som genomfört och genomför den fullskaliga invasionen av apmutanter från babbelonien och aprika måste slaktas – anser jag. De förtjänar inte att leva helt enkelt enligt mig och många andra. Och om de dessförinnan våldtas av sina importerade hivbestar så skulle jag inte bry mig mindre.

 2. Inte bara extremister lever av skattepengar.
  Det gör även våra politiker och för dem fattas sällan något

 3. En pension på 270,4′ beskattas sålunda
  Grundavdrag – 57′
  Kommunal skatt 72′
  Statlig skatt, kapital 4,9′
  Fastighetsavgift 4,9′
  Begravningsavgift ,725′
  ”20% konsumption 37,5′
  Summa skatter 120,025
  Kvar att spendera 150,4 per månad 12531:- just över fattigdomsnivån.
  Då att märka ska denne pensionär subventionera sin hustru som har garantipension eftersom hon inte har arbetat längre än 22 år som sjuksköterska.
  Detta på en skaplig pension, tänk då på alla kvinnor som slitit och släpat, fött och fostrat utan någon barnledighet.
  Tror ni dessa duktiga kvinnor känner sig uppskattade?
  Förstår bara inte hur de kan skänka till tiggaren vid snart sagt varje kiosk i vårt land.

 4. När man nu vet var skatten spills på, börjar det kännas som att mjölka
  Korna utan hink under.
  Skattepengar skall gå till sjukvård, skola, rejäla pensioner så dom
  Gamla får vara trygga på ålderns höst. Etc.
  Och inte till okontrollerad invandring, där man inte kan stava till
  Besparing. Utan bara stället krav på mer och mer miljarder.
  Svensk skattemoral lär inte bli bättre i detta snedvridna samhälle.
  Tänk på det ni som är unga och populistiskt hejar på det som
  Pågår i Sverige nu, en dag kommer ni nog på er själv att ni var
  Ung och dum.
  Och bet er själv i rumpan !!! Tänk till nu om ni är kloka.
  Tycker jag börjar bli jävligt tjatig faktiskt.
  Men jag tror det behövs tjat i dessa tider !!

 5. Det var en praktisk grej. Kan inspirera till eftertanke om hur mycket de behöver arbetande människor för att driva sina gränslösa dysforier?

  Jag tänker att inom ett år mognar svenska folket som en fallfrukt och den politiker som tror att de kan skörda till sin fruktkorg kommer att bli överraskade när äpplena fått fötter?

  Tror att kompetenta människor kommer att vägra vara spelpjäser i politikernas nuvarande amatördominerade spelteorier?

  Andra människor in i maktens korridorer eller politiker med större förmåga att anknyta till människor med erfarenhet? Slut på förföljelse av vita i vårt eget hemland? Önskar människor inkvotering pga hudfärg i st f kompetens finns det gott om länder där andra hudfärger dominerar och det går ju utmärkt att söka sig dit om det är deras högsta mål I livet?

  Religion privat och vissa religioner som inte platsar inom demokratiska samhällen får också söka sig till länder som har den donas de efterfrågar?

  • Allt för många som tänker som du. Vi måste ha intäkter, och för välstånd behövs lägre utgifter/kostnader/bidrag.

   • För varje krona som vi betalar in så vill dom ta emot en babbe till

Kommentera