Stäng

Regeringen vill tredubbla studiebidrag till invandrare

INVANDRING. Regeringen vill tredubbla studiebidraget till arbetslösa vuxna som läser en utbildning på grundskole- eller gymnasienivå. Gymnasieminister Anna Ekström (S) säger att stödet riktar sig till en grupp som drar sig för studielån.

– Den som ska läsa in sin gymnasieutbildning senare än de man pluggade med är ofta väldigt rädd för att skuldsätta sig. Vi vill helt enkelt uppmuntra till att alla människor kan få en gymnasieutbildning. Det är så viktigt för deras chanser på arbetsmarknaden, men också väldigt viktigt för samhällets kompetensförsörjning, säger Anna Ekström.

Stödet ska betalas ut i 50 veckor för heltidsstudier, eller 100 veckor vid halvtidsstudier. De som behöver läsa en längre utbildning hänvisas till det vanliga studiemedelssystemet.

Satsningen Studiestartsstödet som nu lämnas som en proposition till riksdagen är tänkt att träda i kraft vid halvårsskiftet. Regeringen avsätter nära en halv miljard kronor för det första halvåret, och därefter nästan en miljard kronor per år. Anna Ekström säger att hon förväntar sig att en majoritet av riksdagen ställer sig bakom förslaget.

– Finansieringen av reformen är säkrad i och med budgetpropositionen, så jag utgår från att det här är en proposition som kommer att mötas med entusiasm, säger Ekström.

-Pettersson menar att detta är speciell särbehandling för våra nya ”svenskar”, samma personer som  regeringen säger är så oerhört kompetenta.

Studiestartsstödet

Stödet på 2 128 kronor per studievecka ska ges till vuxna som har ett stort behov av utbildning på grundläggande eller på gymnasial nivå, och som har varit inskrivna på arbetsförmedlingen i minst sex månader. Stödet ska betalas ut i högst 50 veckor vid heltidsstudier, och 100 veckor vid halvtidsstudier. Dagens bidrag för heltidsstudier på gymnasienivå är 712 kronor per studievecka.
Källa: Regeringen

Pressmeddelande från Regeringen

18 reaktioner på “Regeringen vill tredubbla studiebidrag till invandrare

 1. 2000kr/vecka….8 000kr/månad netto… 100 000kr/år 500 000 000 blir 5 000 studenter årligen . .
  Någon som tror att detta är ännu ett sätt att öka den s.k. sysselsättningen?
  Hand upp någon?
  OCH
  Någon som tror att en sådan här god sak inte kommer att expandera?
  Både antalsmässigt såväl som begränsningen till ett enda år . . .
  Hand upp någon?
  Mer math . . . 5 000 elever på årsbasis . . för att ens detta skall bli en succé behövs 1 lärare på 10 minst . . men vi tar i 1 på 5 . . dvs 1 000 lärare . . . á minst 0,5 miljoner/st dvs 0,5 — 1 miljard ytterligare . . .
  Endast 50% i arbetsför ålder kommer någonsin i helårsarbete….
  I länken nedan ser vi att nominellt är 67% i arbetsför ålder dvs 34% behöver detta stöd eller typ 30–40 000 årligen….
  OCH man tänker sig ta hand om 10-20% av dessa . . hm kommer totala antalet att öka eller minska? Kommer de som varit utan denna utbildning i 10 år vara speciellt motiverade . . . vi har redan typ flera 100 tusen i denna situation…. kanske dags med vettiga lösningar . . . t.ex. betala 10 000/månad för att återvända till länder där fred nu råder?

  https://bjornwiklund.wordpress.com/2017/02/06/demografi-i

 2. Det gäller naturligtvis enbart islambekännare för de får inte sätta sig i skuld hos kuffarer enligt koranen.I Sverige skall likabehandlingsprincipen gälla så det är bara för alla vuxenstuderande att kräva bidrag pga de inte vill skuldsätta sig oavsett.

 3. Detta är således det senaste utspelet ifråga om den omvända och av etablissemanget godkända rasism som satts i system, och som ytterligare gynnar parasit-turismen och lämmeltågen från MENA-länderna. Som utbyte för denna exklusiva bonusgenerositet har vi att se fram emot ytterligare kulturberikande inslag som rån, sexuella trakasserier, bränder och bidragsbedrägerier. Att de nytillkomna ”studenterna” skulle tveka inför att häfta i skuld till det svenska samhället, är uteslutande en undanflykt för att dölja identiteten och därmed lämna fältet öppet för dubblerade inkomster.
  För övrigt är det bara en fråga om när och var nästa terrorattentat kommer att utspelas, och det är tydligen meningen att vi även här förväntas tacka och ta emot. De imbecilla feminazisterna hoppar jämfota av pur förtjusning över de strida strömmar som invaderar vårt land och som symboliserar deras kontraproduktiva hämnd mot det vita, västerländska patriarkatet.
  Andreas.

 4. Vår regering tycker Sverige går bra. Ja, så är det kanske. Men märkligt nog blir inget över till pensionärerna, inte ens till de fattigaste av dem. Säg ordet pensionär, så får ni höra hur locket på statens kassakista slår igen!

 5. Det har kommit 20 000 till i år, som sitter och väntar i södra Europa, på att resa till Sverige.
  Frontex hämtar nya hela tiden utanför Libyen, och kör dom till Italien, då har de bättre koll på att muslimerna inte kastar de kristna i havet.

 6. inte konstigt att sossarna måste höja skatten.
  Och varje gång skatten höjs hänvisar man till vård och omsorg, t.ex. sjuksköterskornas löner måste höjas.

 7. Sossedjävlarna höjer skatterna och straffar duktiga skattebetalare och kastar gigantiska resurser på sina väljare.

  Sossarna bryr sig bara om partiet och sig själva, de skiter i Sveriges väl..

 8. För samma pengar kan skolor startas i deras hemländer och där kan de gå i skola bäst fan de vill.

  Demografi?
  Sveriges behov?

  De har inte en siffra rätt?

  Bara för att de inte vågar säga det uppenbara?

 9. Hur skulle det vara om man 3 dubblade åt alla fattigpensionärer vi som byggt upp landet……..

 10. ”Drar sig för att ta lån”.
  I Södertälje har vi, sedan balkankrisen haft en grupp som alltid
  ”dragit sig för att använda betalkort”, d.v.s. dragit sig för att använda något som registrerat deras pengar.
  Ett känt fenomen i Södertälje är ”pengar i plastkasse”.
  Detta har gällt även något större summor, t.ex att betala ett hus vid köp.
  D.v.s. de har ”dragit sig för att ta lån i banken”. (det går ju att spåra)

  Tekniken går alltså i arv till även andra kulturer.

  Bankerna har numera försvårat det alternativa betalningssättet.

 11. Varför inte bara dra in bidragen för de som inte läser? Men det blir fel i vilket fall. Skolor mår inte bra av att få påtvingade eller mutade elever, som varken har lust eller förmåga att studera. Man förstör skolor och utbildningslinjer på det viset. Det finns för många bevis på alla dessa skolor hittills med stora problem och dåliga resultat.

 12. ”– Den som ska läsa in sin gymnasieutbildning senare än de man pluggade med är ofta väldigt rädd för att skuldsätta sig”

  Finns många som inte vill skuldsätta sig,men det är ingen orsak till att tredubbla studiebidraget för vissa personer.
  detta är ju tydlig särbehandling av vissa personer,tror inte det är tillåtet överhuvudtaget.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: