Springares nya jobb utreds – facket djupt kritiskt


DEMOKRATI. Polisen utreder Peter Springares nya uppdrag som krönikör för den alternativa nyhetssajten Nyheter Idag. Rollen kan vara oförenlig med hans jobb, menar polisen. – Det är olämpligt, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

På söndagen började Örebropolisen Peter Springare sitt nya uppdrag som krönikör på den alternativa nyhetssajten Nyheter Idag – en sajt med kopplingar till Sverigedemokraterna. Han debuterade med en krönika i vilken han försvarade den kritik han fått för ett uppmärksammat Facebookinlägg.

Men hans arbetsgivare, polisen i Örebro, är inte helt säker på om man kommer tillåta Peter Springare att fortsätta med uppdraget. Polisens rättsavdelning ska nu bedöma om det är förenligt med hans uppdrag som polis.
– Vi tittar på det. Som polisanställd är huvuduppdraget att jobba som polis. Om han vill jobba med andra saker så ska det anmälas som bisyssla och sen får vi som arbetsgivare fatta beslut om det är lämpligt eller inte. Det finns två delar i det: Ett är om det är lagligt, och två är om det är förenligt med hans skyldigheter som polis. Jag vet inte om det kommer godkännas, säger Mats Nylén, kommunikationschef vid polisregion Bergslagen.

Polisförbundet är kritiskt till Peter Springares nya uppdrag. – Det är olämpligt. Att Peter Springare väljer att ge legitimitet till en tidning som Nyheter Idag, det riskerar förtroendet för oss alla andra, säger Lena Nitz, ordförande i Polisförbundet.

Lena Nitz tycker att Peter Springares agerande börjar bli problematiskt för hans kollegor. Delvis är hon kritisk till hur kommentarsfälten på hans Facebooksida ofta är fulla av rasistiska påhopp. Men framförallt har hon reagerat starkt på ett inlägg på Facebook, där Springare skrev att han ville ”förinta vänsterextrema journalister med abnorma agendor” – ett inlägg som fått väldigt mycket uppmärksamhet.

– Att vara polis är inte vilken roll som helst. Du har makt och befogenheter som inget annat yrke har. Det finns en balansgång för poliser där det inte får finnas några som helst tveksamheter om att vi står upp för alla människors lika värden, och den är så viktigt att klara av. När man pratar om att förinta andra människor, då är den gränsen för länge sen passerad, säger Lena Nitz.

Mats Nylén, kommunikationschef vid polisregion Bergslagen, tycker att det är viktigt att Peter Springares yttrandefrihet försvaras. – Hans privata facebooksida kan jag inte recensera. Yttrandefriheten är grundlagsskyddad som offentliganställd. Men de privata rättigheterna kan kollidera med hans uppdrag som polisanställd. Det är det vi ska titta på, säger Nylén.

– Pettersson tycker att Polisförbundets ordförande Lena Nitz är långt ute i demokratins tassemarker när hon säger att det är olämpligt att ”ge legitimitet till en tidning som Nyheter Idag”…

Vi har mängder med exempel på poliser som gett legitimitet åt hattidningar som Expressen med flera som regelbundet ägnar sig åt kriminella metoder när de förföljer oliktänkande…

Lena Nitz borde försvara sina medlemmars rätt att till yttrandefrihet.

Lena Nitz är med på bloggen då och då…bland annat säger hon att det är viktigt att behålla de erfarna poliser som finns i kåren…


25 responses to “Springares nya jobb utreds – facket djupt kritiskt

 • Sven-Erik

  LÄS hennes 19e inlägg. En enkel, klar förklaring varför etablissemanget vill tysta de, vi som tänker själva.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/

  Gilla

 • Mohammed

  Springare viste att man skulle plocka ut vissa ord ur sitt kontex undret bara vad han hade för avsikt med det ,det lär väl visa sig snart

  Gilla

 • GO

  Vad anser Lena Nitz om Eliassons syn på SD?

  Gilla

 • omvänd

  Herre Gud, jag orkar inte mer, jag ger upp!!!

  Gilla

 • Fredde

  Om det är någon som ska granskas så är det RiksPolisPajasen Eliasson.
  Han gör knappast vad som kan förväntas av någon i den befattningen.

  Till att börja med borde han gå åtminstone någon polisutbildning…

  Gilla

 • ingvar

  Facket är nödiga,liksom pk-media och regeringen rätt åt dom haha
  Bra att det finns fri media som inte håller med regimen

  Gilla

 • Grune

  Ett fyrfaldigt leve för yttrandefriheten och det fria ordet !!!!!!!!!

  Gilla

 • Ulf

  Men ”fake”-föreningarna har sedan länge varit maktens lakejer. Det var många många år sedan de tog tillvara sina medlemmars intressen.
  Ständiga uteslutningar av oliktänkande eller de som engagerar sig i t.ex. SD. Driva porrklubbar (kommunal) går däremot bra och festa för miljoner om man efter avsättningen engagerar sig i Fi så är man ju per definition ”god” eller hur. I Sverjetunionen världens enda kommunistiska monarki är allt möjligt för den som rapar upp der rätta flosklerna.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Lena Nitz.är väl ute och snedseglar när hon säger att ”(poliser) har har makt och befogenheter ”. Vi ser ju reke motsattsen varje gång polisen åker p larm i no go zonerna. Dom får inte befogenheter att använda lagligt våld, utan blir tillsagda att dra sig tillbaka. Och hur mycket makt visar man när man tillsammans med våldsverkare grillar halal korv och dricker kaffe.

  Gilla

 • Jhonsson

  Lena Nitz svamlar liksom så många andra inom den politiskt korrekta gruppen om allas lika värde (som är en felöversättning eller en medveten vantolkning). Om hon nu menar vad hon säger, förmodar jag att hon värderar massmördaren Behring-Breivik och slaktande IS-krigare samt Hitler m fl lika högt som sina nära,och kära. Men så,är det naturligtvis inte i verkligheten. Hon liksom alla andra, som använder frasen ”Allas lika värde ” och ”värdegrund” som argument är hycklare. Det är något PK-flocken tar till, när de saknar argumen. Detta blir allt vanligare och användes i sammanhang som med Peter Springare och hans samarbete med Nyheter i dag. Så fort jag ser eller hör orden blir jag misstänksam. De som använder dessa fraser står med byxorna nere och saknar verkliga argument. Det de påstår är i regel tomt nonsens.
  Bra om polisen lade ner lika mycket arbete på att fånga in slödder och pack som att hindra Peter Springare att redovisa verklighet!
  Tack än en gång Peter Springar för att du hjälper till att blottlägga det svenska rikets totala sönderfall!

  Gilla

 • Suzie

  Alla har inte lika värde,oavsett vad socialistjuntan och alla deras medlöpare,lakejer och frontorganisationer likt Goebbels Hitlers propagandaminister upprepar ideligen för att de bestämt att hjärntvätta folket med den Lenin Marxistiska floskeln ” allas lika värde”,det sägs att det var Trotsky som uppfann det uttrycket så det härstammar från Sovjet kommunismen.I Sverige upphöjer de kriminella i sjukklöverjuntan grova kriminella av alla sorter /mördare/terrorister/ mfl från tredje världen til att vara mer värda än skötsamma medborgare,när Löfvenjuntan som styr skräpo låter krigsförbrytare/is terrorister gå lösa och fria på torg och gator i Sverige istället för att fängsla och utvisa dem som man måste göra i en rättsstat då dessa barbariska is terrorister blivit uppmade av islamiska staten att utföra terrordåd i sina europeiska hemländer,länder som gett dem uppehållstillstånd med all in clusive blir belönade med hat,ond bråd död åt folket som försörjer och när den ormen vid sin barm.Löfvenjuntan med skräpo måste betraktas som landsförrädare då de vet mycket väl om att svenska folket kommer att utsättas för terrordåd av dessa is terrorister som getts fritt tillträde att vistas i hela landet,Löfvenjuntan vill svenska folket mycket ont uppenbarligen.Löfven släpper in varulvarna i fårahagen!Detta är grovt kriminellt och folkmord.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Synd att Springare har gett sig in i en massa skit! Bättre att han bara helt lugnt hade redovisat brottslingarnas ursprung varje fredag som han sa från början!

  Gilla

 • Ingemar

  Varför ska en person som inte ens tycks känna till Svea Rikes lag arbeta inom polisen, luktar rövslickeri och positiv särbehandling av PK-kvinnor !!?? Åtminstone på papperet har vi fortfarande en viss yttrandefrihet, pressfrihet mm !!!!!!

  Gilla

 • MartinA

  Om det är någon tröst för Nitz så vill 92.3% av alla andra svenskar också förinta vänsterjournalister. Fast vi inte säger det högt.

  Gilla

 • ossie

  Vilka problem för polisen med en medarbetare som inte lyder order att hålla tyst med vilka de flesta brottslingar är. Sen skulle inte Springare gå i pension snart ? Han kan väl lika väl börja sin nya karriär nu.

  Gilla

 • Dalmasen

  Tänk att en hederns man, kan skrämma upp etablissemanget så
  Pass.
  Att några sanningens ord från en man med facit i hand, kan göra
  Våra hycklare till politiker och journalister så rädda att dom börjar
  Ljuga värre än en häst travar.
  Men Springare kommer ni inte rå på era fegisar.
  Den här mannens sanningar kommer få en påverkan på
  Nästa val som sällan skådats, det kan vi vara lugna för.
  All heder till Sprinare som visar stort civilkurage för detta
  Så hårt sargade land.
  Det är en jävla konstig utveckling i Sverige nu.
  Politiker och journalister som mörkar och ljuger dom hissas.
  Hederliga människor som talar sanning dissas.
  Snart fattar man ingenting.
  Hoppas inte våra barn tar efter er lögnare bara.

  Liked by 1 person

 • OPeter

  Peter Springare ! Vilken hjälte ! Det är sådana människor vi ska stötta till 100% . Synd att andra inte vågar träda fram . Alla skriker om demokrati och yttrande frihet men i själva verket styrs landet som en diktatur !!!

  Liked by 1 person

 • Peter Skoglund

  Vad som är olämpligt eller ej, är nog inte polisförbundets ordförande Lena Nitz, rätt person att bedöma. Huva…. vilka uttalanden.

  Men eftersom hon redan har gett uttryck för vad man får och inte får tycka, enligt henne, så är det ju hon som är en olämplig företrädare.

  Mats Nylén, kommunikationschef vid polisregion Bergslagen, verkar betydligt mer sansad och förnuftig i sina uttalanden, än polisförbundets ordförande Lena Nitz.

  Peter Springare gör det bra, genom att använda sig av sin röst för att förmedla sin åsikt och syn på saker och ting, inom det svenska rättssamhället.

  Liked by 1 person

 • 66mn

  Springare visste nog inte riktigt vad han gav sig in på när han bara ville att svenska folket skulle få den riktiga sanningen om vad som pågår i Sverige. Och inte den vinklade som media vill att vi ska se, som är långt ifrån verkligheten. Och anledningen till att nu media jagar honom med blåslampa är endast för att hitta något som man kan undergräva hans trovärdighet och vinklar bilden av honom så att han framstår som en hycklare och mytoman. När man väl lyckats med det så släpper man allt som berör honom.

  Gilla

 • Ullabella

  Ang Lena Nitz kommentar: ”Att vara polis är inte vilken roll som helst. Du har makt och befogenheter som inget annat yrke har. Det finns en balansgång för poliser där det inte får finnas några som helst tveksamheter om att vi står upp för alla människors lika värden, och den är så viktigt att klara av.”

  Vill minnas att självaste polischefen, den ökände politruken Eliasson, är en förebild för hur man som polis får ta ut svängarna. Hur ska enskilda poliser veta var gränserna går? De sneglar på sin chef och hans gränser är verkligen inte snäva. Han både kräks när han ser vissa partiledare och har starka åsikter om vilka som inte får ha framgång i ett demokratiskt val! Se länk längre ner.

  Lena Nitz kanske ska sluta sila mygg och svälja kameler… Om det ska vara vissa gränser så ska de gälla också för polischefen.

  http://omni.se/polis-rasar-mot-eliassons-sd-utspel-fattar-inte/a/1oJ3Q

  Gilla

 • gamgubben

  Upp trälar uti alla stater….. Sverige har ingen frihet för individen fastän någon som får lön från två håll ökar skattebidragen till de som vill anmäla honom.
  Småsnålt och ett utslag av den kungliga svenska avundsjukan det är vad det är.

  Gilla

 • Kurt

  Den energi de lägger i dagen för att tysta honom bör de lägga på att göra sitt polis arbete och inte på en person som säger obekväma sanningar.
  Springerss ordval ”förinta” va och är klumpig och dumt. Men inte tro jag att han menar vad pk media vill förmedla. Men hur är det när andra gå ut i media och tala om att SD är bruna råttor som ska förintas. Hål rent framför egen dörr först.

  Gilla

 • larslindblog

  Ja Herregud , vilka stollar !! Springare är värd medalj i stället för klander !

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: