Samordnaren efter kritiken: Börjar faktiskt hända saker


ISLAM. Kommunerna ansvarar för IS-medlemmar och jihadister som återvänder från resor i Mellanöstern och inte misstänks för brott, men kan inte göra sitt jobb eftersom de saknar information. Den bilden framkom i gårdagskvällens Agenda. Men enligt Anna Carlstedt, samordnaren mot våldsbejakande extremism, börjar det nu att hända saker.

– I onsdags hade vi samtal med Säpo, polisen, Kriminalvården, socialtjänsten med flera, och då konstaterade vi att vi behöver ta fram nationella riktlinjer, säger Carlstedt.

Justitieminister Morgan Johansson (S) säger att regelverket kring vilken information som görs tillgänglig för kommunerna måste ses över. – Vi vill ju få ut de här figurerna ur deras nätverk och då måste alla aktörer samverka, säger han i Agenda.

-Pettersson konstaterar att det måste sitta muppar i regeringen. De konstaterade i onsdags att det behövs riktlinjer för ett problem som är flera år gammalt och nu ska de ta fram sådana så kanske det finns om 1-2 år.

Nåväl, jag kan hjälpa regeringen med reglerna.

 • Har man rest till IS ska det vara ett brott i sig, tillräckligt vidrigt för att dra tillbaka ev. svenskt medborgarskap och pass och de ska aldrig få sätta sin fot på svensk mark igen och har de lyckats komma hit illegalt, så alltid direkt utvisning. Återvändarna ska inte hanteras de ska inte få återvända. 

SVT Play Agena


8 responses to “Samordnaren efter kritiken: Börjar faktiskt hända saker

 • Jhonsson

  Men snälle Pettersson, du vet väl att det som för vanliga människor ter sig enkelt, blir ett för politiker mer eller mindre oöverstigligt hinder.
  Här blir inga snabba tag!

  Gilla

 • 325mortsalvreten

  Den anda som kan fa ut ”figurerna ur deras natverk” ar ALLAH

  Gilla

 • Jhonsson

  Löfven har sagt: ”Sverige skall inte vara en fristad för terrorister”. Men det är väl just det Sverige är? Bidragen betalas väl också punktligt till jihadisterna även när de är ute och krigar. Eller?

  Gilla

 • compulsoryunion

  Infiltratören Mona S:s bedrägeri är bara toppen av IS-berget, troligen lyder hon Erdogan och håller på och juckar fler håriga barn nu.

  Gilla

 • ruben

  Hon är väl ett typexempel på varför konflikter så lätt tar fäste i Islamska länder? Skulle alla i Syrien varit så välutbildade som man ville göra sken av, hade de olika terrorgrupperna knappast så enkelt tagit över. Det tycks ligga i Islams natur att muslimerna klanvist hatar varandras närhet. När de kommit till Europa, som ”flyktingar” har de en gemensam fiende ( värdlandets befolkning ), som gör att de fungerar hjälpligt tillsammans. Om de upptäcker något att bli avundsjuk på hos sin nästa, startar hedersvåldet och hatet. De bladdrar mekaniskt ”allas lika värde”. Nu bygger ( EU ) med maniskt vansinne upp ett nytt mellanöstern i Europa, suck…..

  Gilla

  • ruben

   Första meningen är kommentar på rasist-artikeln tidigare. Om alla vore så utbildade i Syrien, som man säger, skulle det inte finnas underlag för så många våldsbenägna beväpnade grupperingar där.

   Gilla

 • eugenecork

  exakt såsom du skriver i fet stil i slutet, är det enda
  sätt bli kvitt dessa…de har satt sin sista potatis i Sverige

  Gilla

 • Anya

  Riddarna runt det runda bordet kommer att utföra stordåd. Men det är hemligt vilka förbrytarna är, det har SÄPO bestämt! Den lille skitviktige majoren hävdade att riddarna borde straffa alla från 2012 och inte som nu från 20160701. Den skitviktige glömde att han satt i regeringen fram till 2014 och blundade. Svenska politiker i ett nötskal. Snack runt runda bordet utan resultat och en som glömmer sin historia

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: