Stäng

Nytt boende för ”ensamkommande” män i Stigtomta

INVANDRING. I februari ansökte aktiebolaget Nyberga Hem i Tystberga om tillstånd för ett stödboende för ensamkommande flyktingar. Nu har man fått grönt ljus.

”Bolaget anses lämpligt, har redogjort för hur verksamheten ska finansieras och biolaget uppfyller de kram som ställs när det gäller föreståndarens och övrig personals kompetens”. Så skriver Inspektionen för vård och omsorg (IVO) i deras beslut.

Verksamheten ska bedrivas i anslutning till redan befintligt HVB-hem i Stigtomta utanför Nyköping. Enligt ansökan handlar det om ett så kallat stödboende med plats för tre unga män i åldrarna 16-20 som kommit till Sverige som ensamkommande flyktingar.

Syftet med stödboenden är att förbereda de boende inför ett självständigt vuxenliv, och i förlängningen ett eget boende. I Stigtomta kommer personal att finnas som stöd för de boende när exempelvis för att klara av hushållssysslor, sköta sin ekonomi eller hjälpa de boende att få behörighet till vidare studier. ”Coachen ska vara en mentor och ett föredöme”, klargör IVO.

Detta enligt den Eskilstunastyrda lokaltidningen i Nyköping.

-Pettersson tycker egentligen inte det är mycket att orda om. Tre unga män som belastar skattebetalarna med en ansenlig summa per år.

Det intressanta kanske är ägarna och inte ”barnen”.

Oscar Reimer (MP): Vänstersocialist och med i Facebook-grupper som ”SD är rasister”, ”ETC” och ”Flyktingar är välkomna”

Kristina Leivik: Gift med Nyköpingsmoderaten och gruppledaren Magnus Leivik

Caroline Strömstedt: Direktör för Eshammar AB där också de andra intressenterna i Nyberga Hem (som startar upp verksamheten i SN:s artikel)

För övrigt var flickvännen till Reimers och miljöpartist Strömstedt ute i spalterna och for redan för några år sedan nät hon plockade ut politikerarvode trots att hon var mammaledig och inte såg något fel i detta. Herr Reimer har lämnat politiken för den mer lukrativa asylbranschen och diverse styrelsuppdrag.

Inget tjafs om begränsningar på vinster i välfärden när det gäller pensionsräddarna.

Asylkaos kan ni läsa mer.

Men klart är att det inte är några problem att gå över partigränserna när det vankas pengar. Nåväl, de unga ”flyktingarna” som tagit sig över halva jorden utan pengar och alltid kommer fram med moderiktiga kläder behöver säkert hjälp med att klara av hushållssysslor.

Hur det är med just de här ”flyktingarna” vet jag inte men det är märkligt att de ofta tappar sina papper men aldrig sina mobiltelefoner.

Intressant är att även lokaltidningen ändrat språkbruket från ”barn” till unga män…

13 reaktioner på “Nytt boende för ”ensamkommande” män i Stigtomta

 1. ”ensamkommande” bråkiga och högljudda som driver omkring i klungor , påverkade, snattar,rånar, misshandlar,våldtar,
  Vad fint hur de tackar oss att de fick komma hit från sandgrottorna och misär.
  Länge leve mångkulturella samhället!

 2. Samtliga i projektet involverade synes vara hängivna vänsteranhängare och får således betraktas som jäviga. De förberedelser som planeras för att som det heter klara ett vuxenliv torde vara dömt att misslyckas från dag ett, då de ideologiskt skygglappsförsedda och moraliskt inkompetenta själva har föga realistiska begrepp om vad detta innebär. Blinda som leder blinda och vurmar för att förvärra en situation som redan är katastrofal, kan inte utmynna i något annat än ökade kostnader och galopperande brottsstatistik. Den manipulativa och vilseledande benämningen ”ensamkommande” är ett politiserat uttryck som en dag förhoppningsvis kommer att kriminaliseras.
  Tack för ordet.
  Andreas.

 3. Företaget är noggrant granskat och OK. Förr fanns det en form av risk för ekonomiskt jäv som hindrade eller kraftigt ifrågasatte, riksdagspolitiker driva vissa affärer, men vet inte hur det var utformat? Tänk att sitta i riksdagen och rösta fram förslag efter förslag, som passar ens specifika affärsrörelse som handsken.Vet inte hur det är nu, men det borde väl finnas regler? Jag förstår vilka affärsrörelser politikerna menar när de säger att det är positivt för landets ekonomi, trots att det är ett sätt att konfiskera allmänhetens skatter ( typ av omfördelning från civilförsvar, polis, sjukvård till migrationsverkets privata leverantörer ). Beträffande ensamkommande ( nästan alltid män ). eftersom kvinnor och barn måste vara kvar att kriga, så verkar de ha en hemtrevlig harmlös och släpphänt granskning från myndigheterna. Svenskar tycks inte ha några skäl att skyddas från terrorister. Djur verkar mer rigoröst kontrollerade, med karantän t.ex. innan de tas in i landet.

 4. Detta eviga daltande med alla ”nysvenskar” och i synnerhet med de vuxna ”barnen”. När får vi se våra politiker ägna lika mycket tid åt våra gamla och sjuka? Man blir bara så trött av att ständigt matas med all denna ”godhet”. En ”godhet”, som vi skattebetalarna tvingas betala för. Politikerna pratar om att begränsa vinsterna i vård och skola. Men har någon hört talas om, att man skulle begränsa vinsterna för våra asylbaroner? Nej, jag tänkte väl det.
  Det är riksdagsval 2018. Tänk då på centerpartisternas drömmar om ett Sverige med 30 miljoner innevånare! Ett kalifat i Europa!

 5. Importen av utgifter och problem fortsätter i oförminskad skala, Här styr dumheten och vansinnet i kubik och hektar, så vad annat kan vi förvänta oss!
  JR

 6. Vart är dom ensamkommande flickorna då ?
  – dom fick stanna kvar hemma och kriga skulle jag tro.
  Medan dom ensamkommande gubbarna kommer hit och
  Våldtar svenska tjejer.
  Och vi blåögda svenskar vi går på det. Skrattretande !!!!
  Komma hit och få gratis mat och husrum för att våldta och
  Ställa till en massa jävelskap. Nä fy fan säger jag !!!!!
  Och ni som är mest för det här med ensamkommande ni är
  Ju oftast feminister , tycker ni inte att det är lite konstigt att
  Det bara kommer pojkar med helskägg ?
  Eller det kanske är ni feminister som är sugen på lammkött.
  Man har ju läst en hel del om övergrepp på dom där
  Pojkarna, av kvinnor som driver hem får ensamkommande.
  Bl.a. Arbogakärringen. Mfl.
  Ja lika barn leka bäst oavsett vart skägget sitter. Usch på er !!!!

  1. Rekommenderar att du eller egentligen alla att gå in på ”jag står inte ut….” och bara försöka förstå vilka skuggor till ”kvinnor” som skriver och hänger där…. Blir fullkomligt mörkrädd av den kvinnliga pedofilin som fullkomligt skriks ut på denna sida! VIDRIGT är vad det är!!! ”Håll dina vänner nära men dina fiender ännu närmre!”

 7. Förstår inte att de med pengar är så fega, köp en kyrka istället för en prästgård där ryms ett större antal vinstlotter.

 8. I föregåenden kommentar ändrade datorn order unga till inga.
  Här är rätt text.

  Det som förvånar är varför just unga män behöver skydd och försörjning i Sverige när övriga i deras familjer kan bo kvar i år i väntan på att även de få komma till Sverige.

  Förklaring är svensk stollepolitik.

 9. Det som förvånar är varför just inga män behöver skydd och försörjas i Sverige när övriga i deras familjer kan bo kvar i år i väntan på att även de få komma till Sverige.
  Förklaring är stollepolitik.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: