Stäng

Lanko Aziz har häktats misstänkt för dubbelmord

INVANDRARVÅLD. Lanko Aziz, 29, har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord på Merhawi Aregai och en annan man på Själlandsgatan i Kista 2017-03-08.

Solna tingsrätt, målnummer B 2205-17.

TIDIGARE 2017-03-13. Babbe gripen i Danmark för dubbelmord i Kista

INVANDRARVÅLD. En 29-årig man har gripits i Danmark misstänkt för dubbelmordet i Kista, uppger polisen. De två männen sköts till döds i en bil i Kista den 8 mars. Den gripne mannen har varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord i två fall sedan den 11 mars. Han kunde gripas efter samverkan med europeisk polis och kommer att föras till Stockholm för fortsatt utredning.

– Det ska utredas vilken delaktighet han har haft i det här mordet, om han är den primära gärningsmannen eller inte, säger Stockholmspolisens presstalesperson Kjell Lindgren.

– Pettersson säger att den misstänkte heter Lanko Aziz och han har ett gedighet CV när det gäller brott.

Nedan två bilder  på Lanko, den ena är från Expressen…

TIDIGARE 2017-03-09. Polisen begär extra resurser efter mordvåg

INVANDRARVÅLD. Efter fem mord i Stockholm de senaste dagarna sätter polisen in extra resurser. Situationen är alarmerade, säger regionpolischefen på en pressträff. – Vi har haft ett stort antal grova brott och skjutningar i Stockholm senaste tiden. Senaste dagarna har vi haft fem mord i Stockholm. Naturligtvis är det alarmerande och mycket allvarligt, säger Ulf Johansson, regionpolischef, vid pressträffen på polishuset på Kungsholmen.

– Vi menar att det är isolerade gängmiljöer, säger Patrick Ungsäter, vid polisområde Nord och kommenderingschef, om riskerna för allmänheten.

I går sköts två män till döds i en bil i Kista. På tisdagen knivmördades ett par, en man och en kvinna i 40-årsåldern, i Hallonbergen och en man i Alby. Polisen uppger att man för närvarande utreder 47 mord och 57 mordförsök i Stockholmsområdet. Polisen uppger också att tolv gängkonflikter pågår i området, sex i norr och sex i syd.

26, var en av dem som dödades i går kväll. Han anses ledande roll i det kriminella nätverket Lejonen. Merhawi Aregai förekommer under 19 avsnitt i belastningsregistret och är bland annat dömd för rån, misshandel, våld mot tjänsteman och olaga tvång, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Ni kan tänka er själva hur mycket helvete den mannen ställt till med…

Merhawi Aregai, lägg märke till att han bär en Katensbindel.

Merhawis kompis som också dog igår kväll

OBSERVERA, nedanstående gäller bara Stockholmsområdet.

8 mars: Två män i 20-årsåldern blir skjutna till döds i en bil i Kista.
7 mars: En kvinna och en man mördas i Hallonbergen.
7 mars: En man hittas svårt skadad i en trappuppgång i Alby i Botkyrka. Mannen avlider trots upplivningsförsök.
3 mars: En man skottskadas i armen i Svedmyra i södra Stockholm. Skjutningen skedde från en bil till en annan.
25 februari: En allvarligt skottskadad man hittas i Rissne centrum i Sundbyberg. Enligt uppgifter sköts han i huvudet.
15 februari: Polisen får larm om skottlossning i Upplands Väsby. Två män ska ha skottskadats. En av dem påträffas vid Karolinska sjukhuset.
9 februari: En person beskjuts i Valsta i Märsta men skadas inte. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.
1 februari: Två personer skadas vid en skottlossning i Skärholmen. En av dem avlider och den andra skadas svårt.
28 januari: En man skottskadas vid en skola i Vårby. Mannen avled senare av sina skador.
28 januari: En man hittas skjuten i en trappuppgång i Årsta i Stockholm.
22 januari: En man i 20-årsåldern skottskadas svårt i Sundbyberg. Han tar sig själv till sjukhus där han avlider av sina skador.
10 januari: En man blir beskjuten i Danderyd norr om Stockholm.

4 reaktioner på “Lanko Aziz har häktats misstänkt för dubbelmord

 1. Gör blatten så med fingrarna när han våldtar med fingrar i fittan?
  Bindeln C är det för att CP-n ska samlas runt så att kan våldta?
  Citat dom om en ”läkare” som fick straffrabatt:

  Vittnet Ann Sundblad har berättat: Hon är chef på Tunafors vårdcentral. A tog kontakt med henne i den 4 januari 2011 för att försöka reda ut ett missförstånd med Lukman Haj Ersan. A berättade att Lukman under ett besök tagit hennes hand och lagt den på sitt könsorgan. A ville dock inte förlora Lukman som läkare utan ville endast prata med honom om den uppkomna situationen… Hon hade dagen därpå samtal med Lukman och den 7 januari pratade hon med A och hennes kontaktperson Eva. Hon avsåg inte själv göra en polisanmälan men upplyste A om att hon kunde göra en sådan. Hon informerade sedan Lukman om att han blivit polisanmäld. A sade bara att Lukman lagt hennes hand på sin penis och inte om några andra oegentligheter…
  Vittnet Eva Svärd har berättat: Hon har varit A:s kontaktperson i 29 år. Hon uppfattar att A inte kan ljuga och hon har alltid uppfattat A som tillförlitlig. Hon har hjälptAvidettantalbesökpåvårdcentralen. Aringdeenkvällibörjanavjanuari 2011 och berättade att hon kände sig kränkt då Lukman haft fingrar i hennes slida och sedan tagit hennes hand och fört den mot sin penis. A berättade att det hänt flera gånger att Lukman haft fingrarna i hennes slida. A tycker rent allmänt om att gå till doktorn. Hon vet att A:s make blev väldigt upprörd över hur doktorn behandlat A. Hon träffade verksamhetschefen Ann Sundblad tillsammans med A. Hon ansåg att det var fel att händelsen inte polisanmäldes av vårdcentralen. Hon hjälpte A med att polisanmäla Lukman.
  Vittnet Björn Lundahl har berättat: Han arbetar som läkare på Tunafors vårdcentral…. A är lätt förstånds- handikappad men svarar relevant på frågor. Han uppfattar inte henne som en gränsöverskridande patient.

 2. – Sverige har aldrig varit tryggare säger PK-eliten.

  Alex sitter bakom sin dator och tycker alla som säger nåt annat är rasister.

  Schyffert tittar upp bakom kaviaren på Café Opera och häller upp mer champagne. Han säger att – Vi har aldrig haft det bättre än vad vi har det idag.vi har aldrig varit säkrare.

  Vi andra som lever i verkligheten, inser att det blir allt värre i Sverige.

 3. Det räcker med ett enda ögonkast på bilden för att se en välnärd och storväxt mördare. Avarterna frodas i vänsterextremismens och feminismens sköte.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: