Uppe på berget


GOTT OCH BLANDAT. Det är en härligt helg i den sörmländska skogen, bland sjöar, dalar, åkrar och uppe på berget. Förr helgen var det SM i isjaktsegling, vinter med en råmande is på Yngaren. Nu är det vår och ingen utom fåglar kan ge sig ut på den is som ligger kvar.  

Uppe på berget ser man råkarna som bildas i isen, man ser sjöfåglar fara runt och hör kyrkklockan klämta tvärs över sjön. Det är nästan så gubben blir religiös…

Psaltaren 23: …han låter mig vila vid lugna vatten…


6 responses to “Uppe på berget

 • Lena

  O T
  Fann ingen rubrik där den här alldeles strålande krönikan med en ironi på topp passade under, så beslöt att sätta in den på ditt inlägg med vackra bilder och med utsikt / klarsyn från ett berg !
  https://peterkrabbe.wordpress.com/2017/03/11/eftertankens-kranka-blekhet/

  Gilla

 • Benny

  Jisses, har ni is kvar på sjöarna fortfarande? Här i söder blev det inte mycket is, jag tror att man kunde gå på isen på de mindre sjöarna ca en vecka i början av februari sedan blev det livsfarligt att gå på den. Sverige är ett avlångt land kan man återigen konstatera…dessutom blev det knappast någon meteorologisk vinter här nere…bara ett par dagar med snö och bara tunn is som gick upp för 3 veckor sedan.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Naturen är den riktiga religionen. Någon annan behöver man ej.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Fantastiskt dåligt att Sverige genom sina löften om ett kravlöst liv på bidrag här, har tvingat ett fattigt land som Ungern att ta sina surt förvärvade pengar, som kunde gått till deras vård, skola och omsorg och bygga ett staket! Jag skäms!

  Gilla

 • Lena

  Det är nog säkrast att göra så här för att skydda allt det vackra !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: