Stäng

Vad får vi skämta om?

Vad får man egentligen skämta om? Frågan har ställts förr och är högaktuell efter att Paolo Roberto skämtat om mäns förmåga att kunna se två saker samtidigt.

Kommunisten och feministen Gudrun Schyman for i taket och anklagade Roberto för sexism, rikstöntarna Filip & Fredrik som inte kan föra en saklig debatt utan att flamsa som fjortisar, höll med och hånade tv-personligheter som gav Roberto sitt stöd och kommunisterna i FI sparkade en av sina ungdomspolitiker för att han sa att man måste tåla skämt. Är inte det sistnämnda på gränsen till rasism då ungdomspolitikern ifråga är somalier?

Så, vad får man skämta om i den extremt smala åsiktskorridor som råder i dagens Sverige? Det är nog inte bara vanliga medborgare som undrar, utan också erkända komiker som är livrädda för att råka nämna fel ord i fel sammanhang under sina föreställningar.

Man får inte längre skämta om invandrare, flyktingar, kvinnor, hbtq-personer, funktionsnedsatta, etniciteter, religioner, minoriteter och tv-kändisar. Så vad återstår? Djur, gröna små män från mars och så givetvis….vita män och Sverigedemokrater, oavsett om de sistnämnda är män, kvinnor, hbtq-personer eller av annan etnicitet.

25 reaktioner på “Vad får vi skämta om?

 1. Vad som bland annat symboliserar radikalfeminismen, bland många andra tråkiga och logikbefriade egenskaper, är just den övertydliga bristen på humor. Egenskapen att kunna skämta och på ett naturligt sätt begagna sig av humorn både som ett vapen i samhällsdebatten samt ett slags personlig säkerhetsventil, är lika gammal som gatan. Ett totalt humorbefriat samhälle kommer aldrig att vara realistiskt, och just den moderna relativismens era kräver att vi som inser skämtets värde i en tid där orosmolnen hopas, sätter in samtliga tillgängliga resurser för att med humorns benägna bistånd bekämpa det totala vansinnet. En normalintelligent person torde inte ha några svårigheter att låta omdömet avgöra vad som går att skämta om och vad som bör lämnas ifred. Avslutningsvis kan nämnas att det alltid finns en rågång mellan ett snärtigt skämt och vad man kan definiera som ren osmaklighet och dålig urskiljning.
  Andreas 🙂

 2. Frågan är, vem som ens skulle finna någon situation i detta landet så rolig att man längre vill skämta om den?

  Operation No Joke!

 3. ’Ridendo castigat mores’ – ni hörde detta latinska uttryck ofta och ni kommer ihåg dess innebörd: att man får kritisera och korrigera dåliga, skadliga seder och bruk med hjälp av skratt. Det är ett sätt att avfärda dumt och obstinat uppträdande. I Sverige uppfattas skrattet som en provokation, en obekväm och hård kritik av dem som tror sig vara felfria.
  Inte skall man sätta näsan i vädret och hysa fördomar, i synnerhet när man är själv underlägsen i många avseenden.
  Hans Zetterström (Hasse Z) sade: ”Humorn är Guds leende på jorden”.

  1. Människan måste kunna skratta, skrattet är kanske det enda som skiljer oss från djur. Kom inte med motargumentet att hyenan kan också skratta – den lever på döda kroppar. Det händer ofta att en hyena rycker till sig en nedlagd gazell när geparden pustar ut efter en ansträngande jakt. Då ylar hyenan av nöje, dess ylande påminner om ’allahu akbar’. Säg emot om jag har fel.

 4. Jag håller med, vad får vi skämta om nu när inte heller Åsa Romson längre finns i den svenska politiken.

 5. Men varför ska man skämta o har roligt på andras bekostnad. Förslag på vem du kan skämta om Stefan K, din morsa/fars, dina systrar, bröder o deras avkommor.

  Att ha kul o skämta om exempelvis funktionshindrade är inte bara smaklöst utan väldigt lågt!

 6. Kiss och bajs, tårtor i ansiktet, folk som ramlar och slår sig. I övrigt hänger det helt på om personen som är avsändare har rätt värdegrund och själv tycker det är vansinnigt roligt. Då bör det hyllas i alla sammanhang. Ibland kan ett skämt gå från vansinnigt roligt till att missförstås, då bör man avakta lite. När kvinnliga medlemmar av den en extremt humoristiska, feministiska regeringen tar på sig hattar och driver med en vit, svensk medelålders man så borde det vara grönt ljus men pass upp!

 7. Inom islam finns ingen humor, och Sverige lyder ju mer eller mindre under den religionen så svaret borde vara att man inte längre får skämta om något. Många typer av humor innebär någon form av primitiv skadeglädje (typ slapstick). Hos de flesta muslimer har humorområdet i hjärnan, genom 1400 år av degenerering, helt kommit att övertas av denna lågt utvecklade form, som sedan mer och mer utvecklats till ren sadism. Sådant som vi betraktar som ondskefulla handlingar som mord, våldtäkter och lemlästning m.m. utlöser hos dem samma glädjekänslor som vi får av vår humor. I t.ex. bilder från den aktuella gruppvåldtäkten i Uppsala kan man tydligt se hur förövarna skrattar medans de genomför sin grymma gärning. För dem handlar ”humor” helt om att skada och förnedra andra, särskilt ”svenne horor” som de ser som lägre stående.
  John Cleese om humor och politisk korrekthet (från 2:00 ca.); https://www.youtube.com/watch?v=qCj6YNIpqmA

  1. Omoget och larvigt skämt! Ni män visar på vilken nivå ni står och hatar feminismen som vill att män har mer i skallen än sex! Tragiskt att en aggressiv man som Paolo Roberto hyllas av svenska män, med tanke på hans våldsamma bakgrund. Våld och sex är manligt, eller?

 8. Apropå Opinion Live där man diskuterade Paolo Robertos skämt var han själv frånvarande. Hade inte hans egen medverkan varit önskvärd när det ändå var honom man diskuterade?

  1. Nej hans medverkan skulle lett till att programledarna fick skämmas
   han skulle helt enkel gjort mos av dom
   PK människor är livrädda för folk som kan svara för sig och vägrar att foga sig in i ledet
   he he jag skulle vilja höra svaret när programledaren kommenderar
   paolo att ta tillbaka sitt skämt och göra avbön

 9. Man får INTE skämta om smaker… ”kritik riktas”

  Kanske beror det på att fjortis-mentaliteten i twitter-vänsterns ”stormar” inte vet vad drottningsylt är. Och att i en kortlek är kungen högre än drottningen.

  http://www.expressen.se/nyheter/kritik-mot-arlas-nya-annonskampanj/

  Tips till batikhäxorna: KORTLEKEN i Sverige är inte jämställd. Förbjud kortlekar som gör skillnad på kort och kort. Och kön. Och att den unge herr Knekt är mindre värd än kungen. Kanske är det ändå kommunistiskt rätt att Esset, som bara äger en prick, slår alla andra kort, så den regeln vill de säkert inte ändra på.

  1. Vi saknar kortlekar med 1) en negerkung 2) en gul kineskejsare 3) en indianhövding 4) en HBTQ-familj, kopierad från Pride-festivalen.

   1. Hej Eva

    …har vi inte det redan? Svarte Petter, tror jag det heter. annars finns det Löjliga Familjen också, men den används inte på Casinot….. inte än, kanske ännu ett projekt för Minnie Mouse och batikhäxorna i Rosenbad.

   2. Inrtessant! Jag brukar lägga patiens, harpan, ibland på datorn och där finns inte längre några personer, bara naturbilder!

   3. Indianhövdingen kan vara Henrik Shyffert,nej föresten han har aldrig varit rolig

 10. Numera får man tydligen skämta om ”stjärtgossar”…. i det fall ”stjärten” heter Geert.

  (Får väl vara att stockholmare har så bristande kunskaper i uttal att de tror att att holländarna uttalar Geert som ”schääätttt”; Rätt uttal är ett holländskt ”g” = en rossling.) Rossling + ert. Som att Gert på svenska uttalas ”Järt”. Det som på andra språk uttalas…. just det —- med ett G och inte ett J. Vem säger ”jård” eller ”gala” ? Mer än fniss-fniss-fjollorna i mälardalsmedia. Kul för alla svenskar vars föräldrar döpt dem till Gert. Nu heter de Stjärt på jobbet och kan mobbas.

  MIFFO TÖRNPISST
  ————————–

  – Han heter stjärt i förnamn, det tycker vi är väldigt kul, skrattar Törnquist i ”Nyhetsmorgon”.

  GEVALIA TAGEN
  ———————–
  ”Han heter alltså Geert i förnamn. Men det uttalas inte som det stavas. Det uttalas stjärt. Och det är just sådant som kan få vem som helst att nästan skratta ihjäl sig. Även om själve Stjärt inte verkar alltför kul.”

  http://www.expressen.se/kronikorer/cecilia-hagen/jag-fick-ett-skrattanfall-nar-jag-sag-tv4s-stjart-klipp/

  TV4 och Expressen uppmanar till och hyllar namn-mobbning. Så långt har hat-media sjunkit i Sverige.

 11. Vi skämtar ju om att män inte kan göra 2 saker samtidigt, detta var ju en kul grej att skämta tillbaka om. Sverige?? Feministrörelsen har gått för lång. Länge leve humor och skratt!!
  TRUMP är ett hett villebråd när det skall skämtas. Där har det gått överstyr med Snoopdogs video men det är en annan femma…………

 12. Paolo Roberto har glimten i ögat kombinerat med ironi och ryggrad.
  Sådant gillas inte av PK stollarna.

 13. Jag tyckte Paolo Robertos skämt var roligt. Skulle vilja säga att man får och ska skämta om allt. Det är vrånga surskallar som Schyman som ska lära sig att tåla skämten. Eller så får vi snart en samordnare mot felaktiga skämt i riksdagen och straff för ej godkända skratt. Absurt att ens diskutera skämt. Tankar och humor är fria, än är vi inte Nordkorea om än på god väg!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: