Ideologier, likheter och olikheter


Det hävdas ju ofta att alla ideologier har bra och dåliga sidor och därför är lika bra/dåliga.

Men är det verkligen så att en likvärdighet gäller?

Vissa ideologier har dock visat sig att till stor del främja fred och frihet (och genom det ekonomisk/teknologisk/social utveckling) medan andra har visat sig att till stor del främja det direkt motsatta.

En mycket bra jämförelse, då ”mycket nära realiteten” vad jag kan bedöma stött på mina egna kunskaper i ämnet, hittade jag här (kommentera dock gärna):

En jämförelse mellan kristendom, islam, marxism och nazism

 


2 responses to “Ideologier, likheter och olikheter

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Självfallet har man tagit del av denna mycket utförliga redovisning och jämförelse mellan den fred- och frihetsorienterade, dialogförande kristendomen, på vilken de västerländska kultursamhällena bygger, och de destruktiva och totalitära politiska ideologier den tvångsprofilerade nazismen, den våldsförhärligande dödskulten islamismen och den dysfunktionella och utopiska marxismen representerar. För en förnuftsnavigerande normalbegåvad person torde valet vara mycket enkelt, och undertecknad samhällsdebattör har med största tacksamhet sparat den utmärkta presentationen som stöd för minnet och som en rik källa till inspiration och referens.
  Andreas, kristen värdekonservativ nationalist 🙂

  Gilla

 • Sven-Erik

  Pettersson upplyser inte bara om dagens aktualiteter. Han är inte självisk utan länkar. Här på gluefox kan vi fördjupa oss . Läsvärt
  http://www.gluefox.com/index.shtm

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: