Stäng

Ideologier, likheter och olikheter

Det hävdas ju ofta att alla ideologier har bra och dåliga sidor och därför är lika bra/dåliga.

Men är det verkligen så att en likvärdighet gäller?

Vissa ideologier har dock visat sig att till stor del främja fred och frihet (och genom det ekonomisk/teknologisk/social utveckling) medan andra har visat sig att till stor del främja det direkt motsatta.

En mycket bra jämförelse, då ”mycket nära realiteten” vad jag kan bedöma stött på mina egna kunskaper i ämnet, hittade jag här (kommentera dock gärna):

En jämförelse mellan kristendom, islam, marxism och nazism

 

2 reaktioner på “Ideologier, likheter och olikheter

  1. Självfallet har man tagit del av denna mycket utförliga redovisning och jämförelse mellan den fred- och frihetsorienterade, dialogförande kristendomen, på vilken de västerländska kultursamhällena bygger, och de destruktiva och totalitära politiska ideologier den tvångsprofilerade nazismen, den våldsförhärligande dödskulten islamismen och den dysfunktionella och utopiska marxismen representerar. För en förnuftsnavigerande normalbegåvad person torde valet vara mycket enkelt, och undertecknad samhällsdebattör har med största tacksamhet sparat den utmärkta presentationen som stöd för minnet och som en rik källa till inspiration och referens.
    Andreas, kristen värdekonservativ nationalist 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: