Stäng

Vänsterns opinionsdagar

MEDIA. Att media har stora problem i Sverige ser vi av att ett 60-tal opinionsbildare träffades på fackföreningsägda Rönneberga kursgård utanför Stockholm. Konferensen arrangeras tillsammans av Aftonbladets ledarsida och tankesmedjan Katalys. 

Ni ser själva, Aftonbladet(S) med Anders Lindberg & Co (S), fackföreningsägd kursgård (S) och fackföreningsägd tankesmedja (S) som kallar sig oberoende.

Så här skriver Aftonbladet ”I dag utmanas värderingar många av oss trodde var självklara. Demokratins kärna, allas lika värde och rätt, pressfriheten och rättsstaten är plötsligt inte självklara i debatten längre, varken i vår omvärld eller i Sverige.

Giftet från högerpopulismen tränger allt djupare in i samhället, och med ilskan och föraktet för svaghet följer också rädslan hos de som utsätts.

Ett nytt, allt mer polariserat samhälle håller på att växa fram. Men det behöver inte bli så.

Vänstersidans opinionsdagar är ett tillfälle att samla tankarna och kanske försöka formulera några svar. Det finns inget facit, inget rätt och fel…”

-Pettersson läser Vänstersidans opinionsdagar” 

Karin Pettersson från Aftonbladet, Dagens Nyheters chef­redaktör Peter Wolodarski, journalisten Kajsa Ekis Ekman, Lisa Pelling från Arena­gruppen – en fackligt finansierad vänstergrupp och många andra.

– Alliansen är död! proklamerade Peter Wolodarski när han fick möjlighet att tala, skriver Sydöstran.

-Pettersson säger att naturligtvis får vänsterrörelsen ha vilka möten de vill, men handen på hjärtat har inte våra ”oberoende” medier andra problem än att diskutera hur man bildar opinion på vänstersidan. Det kunde de väl redan så det räcker…Vänsterns opinionsdagar passar bättre för ett politiskt parte än för ”oberoende” media.

Nåväl, hoppas de oberoende och opartiska vänsterjournalisterna hade det trevligt, trots att den fackägda kursgården verkar ha lite låg standard eller vad tycker ni…

7 reaktioner på “Vänsterns opinionsdagar

  1. Det verkliga hotet mot samhället, dess demokratiska system, den journalistiska objektiviteten och yttrandefriheten svarar den konspiratoriska radikalvänstern själva för. Den psykopolitiska strategin att söka vilseleda den oinitierade massan till uppfattningen att hotet representeras av nationalismen och antiglobalismen – numer definierat som populismen – symboliserar såväl en makalös fräckhet som desperation. Enligt vårt gemensamma förmenande, baserat på fakta, statistik och erfarenhet, har vänstern utövat mer än tillräckligt av sin för samhällsfundamentet skadliga, korrupta och korroderande opinion. Den sanna medborgaranda som verkligen värnar om allas vår rätt att begagna oss av det fria ordet, har dessa kulturrelativister mycket diffusa och desorienterade begrepp om, oavsett vilka tankesmedjor de betjänar sig av i syfte att indoktrinera folket att anamma det postmodernistiska Sveriges multikulturalistiska och i alla avseenden undermåliga paradigm och ideologi.
    Avslutningsvis torde det icke vara alltför främmande att förutsätta att en annan, nog så viktig bevekelsegrund för att begå dessa ”opinionsdagar” är de rikliga tillfällen som yppas till salongsberusade ryggdunkningar bland trendsättarna inom The High Moral Ground.
    Andreas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: