Stäng

Turkar och nazister

ISLAM. De senaste dagarna har Turkiet och president Erdogan med flera kallat holländare, tyskar med flera för nazister för att han inte får göra som han vill i Europa. 

Nazismen och vad den gjorde före och under andra världskriget känner vi till men alla kanske inte vet att Tyskland och Turkiet undertecknade en ickeangreppspakt den 18 juni 1941. Turkiet gick sedan med i andra världskriget på de allierades sida den 23 februari 1945 men då var kriget mot nazismen redan vunnet.

Idag anser president Erdogans att det nazistiska Tyskland var sympatiskt och att makten kring diktatorn fördelades på ett vettigt sätt.

 

De senaste åren har den sekulära demokratin blivit alltmer lidande i Turkiet. Samtidigt har rasismen blivit allt råare och påtaglig, inte minst i samband med den väpnade repressionen mot den kurdiska minoriteten i turkockuperade Bakur.

 

Det islamistiska ställningstagandet märks framförallt av genom statens samarbete med det salafistiska terrorväldet Islamska Staten. Även angrepp på det sekulära samhället har förekommit genom årens lopp. Exempelvis har Erdogans parti AKP, förbjudit butiker att sälja alkohol om de ligger för nära moskéer.

I slutet av 2015 ansåg EU:s medlemsstater att Turkiet skulle ansvara för EU:s yttre gräns för att förhindra flyktingar från att nå Europa. För detta har EU beslutat sig för att ge Turkiet 30 miljarder kronor. Av de 30 miljarderna ska Sverige bidra med 700 miljoner kronor.

Nu hotar Erdogan med att skicka en eller flera miljoner flyktingar till Europa.

-Pettersson tycker att Europa för varje migrant som kommer från Turkiet ska utvisa tio turkiska medborgare som Erdogan kan hålla valmöten för på hemmaplan.

 

10 reaktioner på “Turkar och nazister

 1. Med ordvalet som arsenal söker denne herostratiske islamismbefrämjare skrämma Europa till underkastelse. Emellertid får vi anta att den psykologiska strategin att ge motståndarna en avhyvling medelst det urlakade tillmälet ”nazist” vid det här laget mist all genomslagskraft – detta icke minst tack vare radikalvänsterns och globalisternas flitiga och konsekventa tillämpning av dylika stigmatiserade och starkt nedsättande adjektiv i kampen mot nationalister och antiglobalister.
  Andreas.

  1. Men Reinfeldt skulle inte ens haft förmågan att uppfatta det även om han sett det med egna ögon.
   Hav verkade tappa allt omdöme när hustrun lämnade honom,
   eller ar det kanske orsaken?
   ”Öppna ERA hjärtan” – är ju en helt tom ordslinga, som om man vill fantisera kan ha många betydelser elle ges olika tolkningar.

   Ordslingan finns säkert i politikernas handbok:
   ”Meningar utan mening”.

   Alla politiker verkar kunna boken utantill.

 2. Turkiet hotar med att sända 15 000 flyktingar till Europa. Tycker det är vi som ska utvisa någon miljon till Turkiet istället! Det ska väl få de där diktator-wannabeerna att tagga ner. Det är inte de som är i position att ställa några som helst villkor eller krav. Varför inte bygga en hög och tjock mur mot detta land? Då kan dessa onda figurer hota bäst de gitter!

  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/hotet-skicka-15-000-flyktingar-till-eu-1.4200447

 3. Den turkiska regeringen visar gång på gång att de inte hör till Europa.
  Stäng gränsen till EU, sätt in militär för detta,ändamål. Sluta för Guds skull att vela. EU behöver inte Turkiet men Turkiet behöver EU!

 4. Rasist/fascist/nazist klubban trodde jag hade spelat ut sin roll vid det här laget. Inget annat än ett billigt manupulationsverktyg som tappat sitt bett. Vi bör istället känna igen verklig nazism och antisemitism när vi ser den.

 5. Enkelbiljett tillbaka till TR (men med ögon och tänder i behåll, trilskas man blir det dock tvångströja)

 6. Petterson visst ska det gälla ”öga för öga, tand för tand”, vi ska ALDRIG vända andra sidan till !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: