Somalisk rånare utvisas efter 19 år i landet


INVANDRARBROTT. I dag beordrade Danmarks Högsta domstol att en 25-årig somalier ska utvisas trots att han bott i landet i 19 år, alltså sedan han var sex år.

Anledningen var ett grovt och våldsamt rån mot en 71-årig man den 22 juli 2015. I det som motsvarar den svenska Tings- och Hovrätten dömdes somaliern till fyra respektive 4,5 års fängelse men där motsatte man sig utvisning med att det skulle strida mot Europakonventionen.

Detta föranledde åklagaren att överklaga till Högsta domstolen.

Gärningsmannen kom till Danmark sex år gammal 1998 och har inte sedan dess varit i Somalia, men han talar språket flytande.

Han har en gedigen meritlista med många fällande domar. Bland annat blev han 2008 dömd för tre rån och sedan år 2010, 2012, 2014 och 2015, dömd för våld, häleri och brott mot narkotikalagen.

Nu anser Högsta domstolen att det finns en betydande risk för att han kommer att fortsätta att begå brott om han får stanna i landet.

Somaliern har sina föräldrar och 12 halvsyskon i Danmark, men han är inte gift och har inga barn. Dessutom finner Högsta domstolen att ”han inte kan anses vara väl integrerad i Danmark, eftersom han inte har någon utbildning och inte har haft en permanent anknytning till den danska arbetsmarknaden”.

Detta innebär, enligt Högsta domstolen att utvisning inte skulle vara i strid med den Europeiska kommissionen för mänskliga rättigheter och därför utvisas somaliern för alltid.

-Pettersson säger till svenska myndigheter, läs, läs, och tänk…brott, på brott, ingen utbildning fast han haft chansen som alla andra och inget arbete…

Läs mer på Ekstrabladet…


19 responses to “Somalisk rånare utvisas efter 19 år i landet

 • Tomas O'Maely

  Han kan ju alltid överklaga till IS högsta domstol när han väl kommit hem.

  Gilla

 • mari svensson

  Varför fungerar ”populismen” i Danmark och Norge men ingen annanstans? Vi bidar vår tid………Spelar väl ingen roll hur länge en illegal varit i landet. I USA kan de skickas till Mexico efter 50 år. Även om denne inte var illegal så skall man anpassa sig efter det Danska samhället och det har familjen uppenbarligen inte lärt sin son. Bra dom.

  Gilla

 • Hans

  PETTERSSON: TIE MY LOVE AND HAVE GREAT WEEKEND.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Så här ska det gå till:
  Regeringen tvingar kommuner (läs lokala skattebetalare) att ta emot vuxna och barn som de ska försörja.
  Regeringen tvingar banker att betala. Men bankerna är inte dummare än att de kan om lokalisera sin verksamhet t ex inom Skandinavien.

  Om folk flyttar och företag flyttar – vad kommer regeringen då att göra med alla migranter som ingen vill betala för? Låna mer pengar?

  Mycket av tiden vid makten går åt att hålla drömmen om den lönsamma invandringen vid liv. Men ingen vill satsa ekonomiskt i projektet? Är det för att det historiskt visat sig inte ge avkastning? Eller är alla vara så jävla trötta på skiten?

  Är bankerna sticker. Var tror de då att de ska få in pengar från?.Nedläggningshotade företag? Välgörenhet?

  Gilla

 • finnjävel

  Kan man rösta på Danska politiker vid nästa val i Sverige? Det kanske vore en lösning på många av våra problem …

  Gilla

 • Hönsmamman

  https://morklaggning.wordpress.com/2017/03/16/vad-ratt-du-tankt/

  Verkligheten eller/och den sociala konstruktionen?

  Det finns kloka människor också.

  Gilla

 • Utvandrad

  Han har väl ett IQ på 75 som dom flesta från den delen av världen. Alltså kan dom inte tillgodogöra sig utbildning och utsikterna är små att få dem i arbete. Brott och livslång försörjning är enda alternativet. Danskar kan dom. Men svenskar saknar ju all form av självbevarelsedrift som låter dessa urarma allt som våra förfäder byggt upp. Man vill inte tillbaka!!

  Gilla

 • Svensk lösen

  Så skall det gå till. Bravo Danmark!!!

  Gilla

 • per22

  Jag säger bara en sak. Jämför Danmarks Inger Støjberg med vår Morgan Johansson.

  Gilla

 • 66mn

  (BRA DANMARK BRA DANMARK)
  ”OM INTE SÅ ÄR DETTA ETT UTMÄRKT SÄTT ATT TALA OM FÖR ANDRA I DOM KRETSARNA ATT DETTA KAN HÄNDA ALLA SOM INTE VISA RESPEKT FÖR DEN DANSKA LAGEN ”

  Gilla

 • Cirkusen rullar på.

  Ta hit honom…..
  Sveriges samvete säger….det är så synd om förrövarna….

  Det finns en ledig 8-rummare på Strandvägen till honom, mat kan han äta på Cafe Opera eller på Grand hotell…..vi skattebetalare betalar….Sverige har pengar i överflöd.

  Det är sååå synd om förrövarna!!!

  Häsningar: 7-klövern.

  Gilla

  • Hönsmamman

   Om det är fullt på grand så finns det rum på slottet för fint folk?

   Dags att börja vänja måsessorna vid dagens unga män? De väljer ju numera ur de breda folklagren. Kan dock bli knepigt med religionen eftersom berna-dottarna för att få tillgång till kapitalet måste bekänna sig till en tro som sällan överensstämmer med den nyimporterade?

   Gilla

 • Jhonsson

  Heja Danmark!

  Gilla

 • Ingemar

  Rätt gjort !! Brottsoffrens och övriga medborgares säkerhet prioriteras tydligen i Danmark !!!! Han har väl då också fråntagits sitt medborgarskap, eller hade han inget !!!!

  Gilla

 • Tanten

  Har dom riktiga domstolar i Danmark? I Sverige har vi bara dumstolar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: