Stäng

Polisen lamslagen inför brottsligheten i Sverige

INSÄNDARE. När den absurda brottsligheten i Sverige kläs i siffror svindlar det för ögonen. Man måste sätta sig ner och ta ett djupt andetag, och fråga sig själv: Är detta sanning? Är det verkligen så pass illa?

SVT Nyheter har gjort en kartläggning av de så kallade mängdbrotten, eller vardagsbrotten; brott som inte avser våldtäkter, mord, personrån, misshandel, upplopp, mordbränder, knivdåd… Utan de ”små” vardagliga brotten. Dock inte alls så små och vardagliga för dem som drabbas av stöld, skadegörelse och ofredande.

Förutom att grovt ha förödmjukats känns det inget vidare roligt att ha blivit av med 300 liter diesel från gårdstanken, fått en sidoruta på bilen sönderslagen, blivit av med gräsklipparen eller kompressorn som stod i uthuset, eller haft en inbrottstjuv inne i huset som gått igenom ens privata ägodelar. www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-fa-brott-blir-uppklarade

Absurd brottslighet

Under 2016 anmäldes i Sverige inte mindre än 655 580 sådana brott – bara under första halvåret!

Av dessa avskrevs mer än hälften på stående fot… oftast med motiveringen att ”brott inte går att styrka”, eller ”saknas spaningsuppslag”. Av de resterande, låt oss anta 300 000 vardagsbrott, lyckades polisen klara upp 14 procent. Alltså vart sjunde brott!

Stölder, vandalisering och skadegörelse i allmänhet tillhör de brott där avskrivningarna är vanligast. Inte ens två (2) procent av dessa brott klaras upp.

Polismyndighetens villkorslösa förfall

Samtidigt når oss uppdaterade rapporter om den de facto kollapsade polismyndigheten i Sverige. Om dess ineffektivitet, otillräcklighet och oförmåga att klara upp brott.

Hela 10 procent färre brott redovisades för åklagarmyndigheten i landet under 2016. Samtidigt som brottsligheten i landet ökar lavinartat till nya rekordnivåer.

Antalet anmälda fall av sexuella ofredanden ökade enligt Brå med 20 procent under 2016. Samtidigt ökande anmälda våldtäkter dramatiskt med 13 procent! Detta medan mord, rån, överfall och mordförsök över hela landet tycks eskalera utom varje form av kontroll.

Se bara till polisen i Stockholm, som i dag har närmare 50 mord att utreda och nästan 60 mordförsök! I Malmö är situationen precis lika ”ansträngd”, som det brukar heta. För att inte tala om i Göteborg… Linköping, Borlänge, Örebro, Helsingborg, Östersund, Uppsala, Landskrona… Polismyndigheten går på knäna i hela Sverige!

Allt medan bedragarna i Rosenbad ljuger…

Under tiden ljuger de oanständiga socialdemokratiska politikerna, som bär skulden till det helvete som samhällskollapsen i landet skapat. Lögnhalsen, och till på köpet justitieminister… Morgan Johansson försöker till och med föra hela världen bakom ljuset genom att sprida sina lögner i Wall Street Journal, medan Ylva Johansson sitter framför BBC:s TV-kameror och på knagglig skolengelska vräker ur sig socialistiska floskler och lögner om brottsligheten i Sverige.

Rent spontant: hur i helvete kan ansvariga politiker/ministrar och statliga tjänstemän inom polismyndigheten, acceptera att rikets och människors säkerhet äventyras år efter år till följd av så kallad ”omorganisation” inom polismyndigheten. Dessutom i ett land som en underbegåvad statsminister vill kalla för: ”human och moralisk stormakt”.  Vem sväljer dessa oseriösa floskler och skitsnack, förutom de närmast sörjande korrumperade sossarna och miljöpartisterna!

Man har under flera år hållit på att ”omorganisera” sönder den i dag kollapsade polismyndigheten; lika ofta och i takt med att en ny chef för RPS har tillsats.

Sverige är i behov av akutvård – vilket i praktiken betyder: gör rent hus och sparka ALLA odugliga politiker och statstjänstemän med omedelbar verkan!

Kollapsad myndighet utan ledarskap

Hur länge är svenskarna beredda att acceptera en polismyndighet som i praktiken kollapsat? En myndighet utan vare sig ledarskap, kompetens, auktoritet eller ambition, utan mest profilerar sig som en oseriös byråkratisk PK-lekstuga – inte minst till följd av ännu en söndrande och korrumperad RPS-chef som heter Dan Eliasson, ineffektiv och fullständigt okunnig. Helt enkelt: oduglig! Och som backas upp av den lika inkompetente Anders Ygeman. Polismyndigheten misslyckas i dag med det mesta, både vad gäller att klara upp brott, upprätthålla lag och ordning – samt garantera medborgarna service, säkerhet och trygghet.

Den som försöker nå polisen via 114 14 hamnar i ett vacuum. Efter att ha blivit slussad vidare, är det inte onormalt med en väntetid på mellan halv till en timma innan någon svarar… Svensk polismyndighet är en ynkedom.

Johansson

17 reaktioner på “Polisen lamslagen inför brottsligheten i Sverige

 1. Jag har ringt till polisen för ett tag sen , jag blev inte slusssd vidare. Inget överhuvudtaget.
  Härom dan ringde jag försäkringskassan, efter fem påringningar kom jag fram och fick plats 164 i kön.

 2. Den här statistiken är rätt Missvisande! Vi kan lugnt utgå från att så gott som alla dessa brott är uppklarade, då säkerligen dessa brottslingar har åkt dit nån gång, för något annat! Problemet är svängdörrarna på fängelserna, polisen kan ju knappast lastas för Detta!

 3. Ser att svenska förkortningar med versaler har blivit Trenden !
  Varsågoda, lista ut det här, går det lika bra på engelska:
  F.U.B.B. ….? Går det inte ? Ok. Fucked Up Beyond Belief !

 4. Nej, rätt tänkt!
  Så många, så högt stående personer kan inte vara så dumma.
  De är påverkade, styrda, korrumperade, mutade eller hotade från någonstans. – Varifrån kan vi nog lättast analysera från hela omvärlden.

  Det finns en sekt, som har som mål att ”efter några generationer” ha tagit makten över hela världen.
  Sekten har både synliga och osynliga anhängare/medlöpare.
  Sekten har mycket tydliga strategier, söndra, oroa och skrämma.
  Sekten har också förmågan att ”krypa under skinnet” på människor.

  Det kan inte finnas annan tolkning av läget/situationen i Sverige än att vår regering inte har Sveriges fortlevnad som mål.
  Listan på bevis för detta blir nästan oändlig men jag börjar inte ens.

  Det gick att stoppa Japan, det gick att stoppa Tyskland och det måste gå att stoppa sekten!
  Ett första steg är att lagstifta bort religionsfriheten.
  Steg två, förbjuda koranen och islamistiska signaler.
  Steg tre förbjuda islam!
  Steg fyra: Muslim som skriver på ett intyg att han/hon, för resten av livet tar helt avstånd från islam får stanna i Sverige, resten ska ut.
  Att bemöta sekten med sektens egna metoder är inte lämpligt.

  Åtgärden är drastisk men nödvändig för hotet är verkligt.
  Lyssna gärna på föreläsningen om SÄPO:s årsberättelse för 2016.

 5. Omorganisationen är ingenting annat än en strategisk åtgärd för att minimera polisens effektivitet medan ”projektet” och övertagandet pågår. Det är väl ganska uppenbart.

 6. Både Alliansen Regeringen och kommunisterna är
  ansvariga för den brottslighet som Sverige är indragen
  i, det spelade ingen roll hur förnuftiga förslag som SD
  kom med. det SD var för var dom övriga emot.,
  i någon slags inskränkt tro att SD skulle tyna bort och
  sluta att växa, men det blev tvärtemot ,

  Detta fjanteri fortsätter än
  idag trots att SD i vissa undersökningar är Sveriges
  största parti. I Centerpartiet finns en Donna som tycker
  att Sverige ska ta emot ytterligare 30 miljoner
  välfärdsturister, detta trots att man inte klarar av
  det fria flöde som kommit fram till idag.
  Snacka om sinnessjukdom!

  Det ser vi överallt idag, Polis som inte fungerar,
  Domstolar som dömer ut Domar som är rena hånet
  mot offren, skadestånd till idioter som varit medhjälp
  till gruppvåldtäkter Försvaret är en katastrof, sjukvården
  går på kryckor , fler och fler blir fattigpensionärer, men
  samma gäng som är skyldiga till detta fortsätter att
  skryta om sin egen förträfflighet istället för att stå upp
  och erkänna att det var SD som hade rätt och vi som
  hade fel.

  För övrigt så var det Alliansen som tillsatte Fjanten
  Dan Eliasson som Rikspolischef ett område han
  inte har någon som helst kunskap om, och Sossarna
  låter honom sitta kvar bara av en anledning , att
  han är Sossepolitruk!

 7. Frågar mig om de verkligen kan vara så in i h-e inkompetenta eller om det är meningen att rasera Sverige.

  1. Det är en mental kollaps som har drabbat Sverige och det beror på den sosseregering som vi har.Det är en total förnekelsepolitik som härjar,även bland polisen.Man ska dölja allt och förneka allt.En kopia på Stalintiden. Kod 291 hos polisen gör att allmänheten inte får veta hur det står till. Det är en situation i Sverige som inte är jämförbar med andra länder i världen. Vi lever i en totalitär diktatur
   där målet är att styra hela folket till att tro blint på dom styrande. Dom har fått media och polisen dit dom vill. Nu är det folket kvar. Man utser bara generaldirektörer till statliga verk som blint tror på en vänsterideologi. Vi är allvarligt hotade som fria tänkande människor.

  2. Hela den snabba vandringen mot ett U-land är och förblir 87-klubbens fel. Det bästa vore att sätta allihopa på mentalsjukhus med madrasserade celler och kasta bort nyckeln.
   Jag tycker nästan lite synd om dom, för det kan inte vara lätt att vandra genom livet och veta att man har ett IQ som ligger närmare 0 än 1.

 8. Sossarna har bäddat för det här sedan Palme tog vid, vi ser en markant ökning av kriminalitet sedan sossarna tillträdde.

  Socialdemokraterna bryr sig inte om Sverige, de bryr sig främst om partiets bästa.

  Muslimpartiet Socialdemokraterna måste bor!

 9. Men Polisen är inte lamslagna när det gäller misstänkt HMF .!! Lokaltidningen där jag är ,- skrev att polisen kom farande med sirener mitt i natten efter att en privatperson ringt och berättat att ” Gruppen med en pil”

  satt upp några affischer och klisterlappar utanför en SFI-Lokal .
  Rektor intervjuades , lärarinnor grät förtvivlat och hoppades att ingen elev sett klisterlapparna.
  Hå-hå-ja-ja ,hur kunde det bli så här ??

  1. @Ulli Vollmer.

   Nej du har fel, sossarna är huvudansvariga till att Sverige förstörts.

   Socialdemokraterna och LO är Sveriges största hot!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: