Sätt in nationella insatsstyrkan vid upplopp

INVANDRARVÅLD. Polisprofessor Leif GW Persson vill att polisen skickar in nationella insatsstyrkan vid upplopp i till exempel utsatta förorter. Det säger han i kvällens Veckans brott.

– Kommendera in nationella insatsstyrkan eller piketen. Då blir det andra bullar av, säger han.

Programmet tar upp problemen med gängkriminalitet och stenkastning mot polis i storstadsområdenas förorter. För att komma till bukt med de eskalerande skjutningarna säger Persson att det krävs ”fyra till fem gånger fler poliser”.

-Pettersson undrar om GW drömmer. 4-5 gånger fler poliser när det inte ens går att fylla de utbildningsplatser som finns…

Nåväl, tanken är god. Efter 30-40 år av flathet så är det kanske dags att sluta med dialogpoliser och korvbjudningar och sätta in det vi har. Sedan borde alla som uppbär bidrag ha arbetsplikt så de är trötta på kvällarna och de som vi kan ska utvisas…

28 thoughts on “Sätt in nationella insatsstyrkan vid upplopp

 1. I utlandet (t.ex i Finland) begär polisen hjälp från militären om deras egen utrustning och manskap inte räcker till för lugna ned en våldssituation.

  Dessutom borde det vara en självklarhet att man strävar efter att ta fast samtliga personer som deltar i ett våldsamt upplopp.

  På basis av det som hänt hittills borde man också ha förstått att samtal (eller terapi) inte biter på den här gruppen. De har helt enkelt inga tankar på att anamma majoritetssamhällets värderingar. Det enda som biter på dem är fysiskt tvång och rejäla straff. Gör man sig skyldig till våldsamt upplopp eller liknande brott borde det automatiskt leda till 15 års fängelse (=med straffrabatt 10 år) och dessutom utvisning på livstid om man är utlänning. För att fängelsernas kostnader inte ska stiga alltför mycket borde man kunna bygga billiga fångläger åt förortsgängen t.ex i norra Norrlands inland och fokuset i dessa ska ligga på straff och inte på dyr och verkningslös terapi.

 2. Det verkar som om alla drömmer idag, fattar ingen att man inte kan åstadkomma någon förändring fören dom styrande är borta?, regeringen, gammelmedierna, vänsterskräpet och inte minst dom 87% av befolkningen vill ju ha detta samhället med grov kriminalitet, det spelar ingen roll vad man vill att dom skall göra även om man vill att polisen tar krafttag och rensar ut skiten, hårdare straff eller för den delen utvisar skiten ur landet, ingenting spelar någon roll så länge som dessa jävla politiker sitter kvar på sina feta arslen.
  …så det första folket måste göra för att lösa ”problemet” är att med rent våld återta landet och avsätta dessa landsförrädare och låsa in dom för gott och innan detta är gjort kan ingen som helst förändring ske.
  Så lycka till ni som tänker stanna kvar, själv flyr jag & familjen och släktingar så snart vi har möjlighet, för skiten är här för att stanna, det råder det nu inget tvivel om.

  ”Ungern here we come”

 3. Jag tycker att han är inne på helt rätt spår, titta bara på hur man hanterar dessa situationer i andra länder i Europa, där kör man in med vattenkanoner och en polis styrka som heter duga, och det tar inte speciellt lång tid innan man har läget under kontroll. Men i Sverige så har man en annan metod och det är att ställa sig på ett säkert avstånd och bara låta det hända det som händer, och först när man ser att allt lugnat ned sig så åker man in i det drabbade området och visa upp sig. Fast igentligentligen så ska jag inte klandra den svenska polisen, för politikerna har i princip tagit alla verktygen ifrån dom som skulle vara till stor hjälp och inte bara det utan för deras säkerhet också, så om jag var polis så skulle jag göra på samma sätt, det som dom visar för hela Sverige är att dom har inga verktyg för att bemästra dessa människor. Och om någon ändå gör ett tappert försök och någon av dom kriminella bli skadad så det första som görs är att polisen som orsakade detta sätts direkt i utredning för eventuellt tjänsterfel och ta’s ur tjänst tills dess att utredningen är klar. Så vem kan klandra polisen för att dom inget gör, inte jag iallafall den saken är säker.

 4. Det är bara att sätta livgardet i beredskap. Likadant med piketen och insatsstyrkan så dessa kan sättas in med kort varsel helst mindre än 30 min. Livgardet ligger i Kungsängen norr om Stockholm och borde kunna vara på plats skyndsamt. Kastas det sten på dom så är det verkanseld som gäller. Inget dalt.

 5. Det är inte bara Löfven som kallar andra för nazister, fascister osv.

  http://www.bbc.com/news/world-39266863

  ”As a row between Turkey and the EU deepened, Turkish President Recep Tayyip Erdogan accused both the Germans and the Dutch of using Nazi tactics.
  Bringing up Hitler or Nazi Germany in an argument is hardly new.
  But recently, it has appeared as part of political discussion on an international scale.
  Similar comparisons plagued the US presidential election, and they can be found in every medium, from Twitter to national parliaments.
  So why is it so widespread?”

 6. Vi har bara sylt-ryggar till politiker, se på Löfven, Ygeman och Johansson!
  En ynklig trio!

  För att inte tala om politruken Dan Eliasson, hur den mannen kan se sig själv i spegeln är en gåta?

 7. ”– Det urartade. Det var flera gäng med framförallt yngre personer, ja ensamkommande som vi kallar dem, som bråkade med varandra, säger Kristofer Samsing, vakthavande stationsbefäl på Norrmalmspolisen vid halv ett på tisdagsnatten.”

  Flera ”gäng med ensamkommande” som ”bråkade med varandra”.

  Där ökade kostnaderna ytterligare för denna grupp. Vilket innebär att de måste tas någonannanstans ifrån. Vem offras för att dessa grottmänniskor släpps fria på gatorna? Någon får jobba gratis eller extra eller någon får indragna resurser eller staten trollar fram nya resurser genom lånade medel som någon längre fram tvingas jobba ihop?

  Här kunde ju entusiaster som F&F och schyffert&co och jonas&mark och ernman&dimarka(?) samt övriga artister och politiker gå in och nattvandra eller erbjuda sig att ledsaga dem på sin fritid så att pensionärerna slipper få lägre matkonto eller dagens nyfödda slipper från ytterligare skuldbörda?

  • Vem som offras? Jo det kan jag tala om ,det är dom som en gång med höga skatter och ömmande krökta ryggar byggde upp Sverige
   med dess välfärd ,dom trodde att dom skulle få en värdig ålderdom
   men där fick dom fikon,dom offras och förnedras nu när dom inte kan sätta emot av dessa jävla ryggradslösa politiker som släppt in alla dessa drägg ,Jag har bestämt mig för att göra självmord innan jag blir så gammal att jag är beroende av dessa jävlar och ända dit så kommer jag inte att betala in ett ruttet jävla öre i skatt (om dom här fortsätter att ha makten)

   • Det varierar. Poängen är att med en given budget så förbrukar de mer resurser än de tillför. Därför måste någon annan tillföra mer än de förbrukar.

    Om budgeten saknade begränsning vore det en annan sak. Då kunde vi alla göra som dom. Fast i längden skulle ingenting fungera.

  • Du glömde svinet Clas Ronny Jönnsson som kallar den svenska arbetaren för låg pannade jävla as ,han hade väl gristrynet full med kokain då men för mig har han aldrig varit något annat än Ronny Jönnsson
   Ps) Han går ännu på kola ,jag vet folk som sett fanskapet påtänd som en lärka och sniffa i sig ännu mera kola

 8. Det räcker med att det blir upplopp på två ställen samtidigt för att få det att skita sig för insatsstyrkan ,jag föreslår militären ,och har vi ingen här hemma så får man väl hyra in ett gäng legosoldater

 9. insattsstyrkan kunde legat enbart i beredskap, ifall
  packet fått respass så fort de gjort minsta sattyg…hur
  jävlans svårt kan det vara?????????????

 10. Många neddragna brallor på personer som inte förstår att det är staten som har våldsmonopolet och underlåtit att demonstrera det.

  – Insatsstyrkan kommenderas inte ut pga en ynk till rikspolischef; Dan ”Bangkok” Eliassons brallor!
  – Rikspolischefen utsågs den 20 november 2014 av regeringen; Regeringens ansvarige chef Stefan Löftén – brallor ner!
  – Regeringens chef tillika ansvarig för tillsättande av statsråd ger ansvaret för de värsta brottsligar Sverige haft – IS-resenärerna inklusive rekryteringen och hur den ska bemötas – till Kulturdepartementet som helt missat allvaret i frågan: Där ryker kultur- och demokratiminister Alice Kah Bunkes brallor och Löfténs långkalsonger.
  – Hade det funnits den minsta lilla antydan till stake eller tankeverksamhet i ministrarna på antingen justitie- och migrationsdepartementet eller inrikesdepartementet så hade de sett till att ta över frågan, om IS-rekryteringen och hur den ska bemötas, under sina vingar. Men inte…: MårGam Johansson & Andefattiga Ygeman fattar noll och brallorna åker ned!
  – Övriga i regeringen som i drygt två år, utan att protestera, suttit på regeringens möten och inte protesterat mot uppfattningen att det är någon slags kultur att åka till IS för att mörda barn, stena kvinnor, etc.mm o.dyl. Ni är endast värda Svenska folkets förakt – med eller utan brallor.

  Citat från Arthur Miller, 1915 – 2005;
  Svek är den enda sanningen som förblir.

 11. Tillåt användande av vattenkanoner mot dessa idioter speciellt nu i vintertider. Också Brandbilar kan användas de ha ju ”vattenkanoner”.
  Då kommer apornas entusiasm att svalna betydlig.

 12. Ta fast gängkriminella med vattenkanoner och skicka dem hem till Schyffert och Engman. Tror att upploppen slutar snart.

 13. Denna slutsats avseende den Nationella insatsstyrkan har väl varit uppenbar för de flesta sedan det första upploppet genomfördes! Lite väl sent att komma med detta utlåtande nu, då de kriminella anhangen under alla år tillåtits att härja fritt utan registrerbara konsekvenser och de nationella skamfläckarna vid namn no-go-zoner givits fritt spelrum att öka i antal och intensitet.
  Samtidigt begår den oefterliknelige rikspolischefen det odödliga uttalandet om att ”armbanden har fyllt sin funktion”! Något mera puerilt och dårhusmässigt torde endast stå tillfinnandes i vårt nya Sverige – ett Sverige ingen av oss vare sig känner igen eller kan acceptera.
  Andreas.

 14. Så länge våra politiker vägrar att lyssna på goda råd och anser sig själva vara experter på allt, kommer vi inte att få någon förändring. De har inte ens kraften att sparka Dan Eliasson och ersätta honom med en person som är kunnig på och besitter stor integritet.
  Gud bevare Sverige och svenskarna. Våra politiker bryr sig ju inte om oss!

 15. Roligt att höra den gamle GW föreslå det jag skrivit några gånger här på denna blogg !!!!
  Men samtidigt måste ju gränsen STÄNGAS !!!! Väntade på att han även skulle tordas säga det, men det ………… kommer han nog aldrig att våga !!!!? Men jag tror faktiskt att det egentligen är hans innersta åsikt !!!!

  • Så många licenstimmar som han har förbrukat …..till vilket resultat…att sitta där och vara ouppfostrad…….nej tack !

   • Tycker ni att han har förvaltat väl all den tid han har / har haft till sitt förfogande……….?.
    Jag tycker inte det, ledsamt nog !
    Varför talar han aldrig om vad som är det verkliga problemet, det finns andra som gör ……är han feg eller ekonomisk kanske både ock ……det hör samman.

 16. Nu har det gått så långt att massiv insats med hårda tag är den enda framkomliga vägen, ju längre staten väntar ju brutalare metoder behövs längre fram. Den massiva insatsen av polis måste också följas av domstolar och lagen. I värsta fall får väl undantagslagar införas för att få till en snabb framgång.

  • Sådana här reportage hör man varje dag nu, att nu har man satt in resurser i dessa förorter så nu ska det bli bättre.Jag läste nu ikväll att ungdomar hade skrämt polisen i Eskilstuna. Först lurat dit dom och sen skrämt iväg dom med stenkastning. En del var 20 år av dom. Det här kommer aldrig att lösas.Det blir inte färre invandrare.
   Hårda tag kommer aldrig svensk polis att vilja eller våga ta.
   Jag ser en lösning. Låna in 3000 poliser från USA sätt några hundra på varje oroligt ställe och låt polisen jobba som dom göra hemma.
   Efter några månader tror jag värsta problemet är löst. Efter några veckor har dessa jävla skitungar fått så mycket stryk att dom ger upp.Det funkar inte att sitta och äta kanelbullar med dessa idioter. Men får dom stryk så fattar dom och deras tuffa attityd sjunker avsevärt. För dessa små idioter är inte så tuffa när dom är ensam men i grupp på 5-10 så växer tuppkammen på dom.

 17. Det bästa hade varit att sätta in tyckonomerna och mångkultursivrarna, dom som tvunget ville dra hit packet till Sverige!

  Kör dit Schyffert och gänget och tala om för dom, att om här sker ett enda brott till så är det ni som får ta straffet! Är här nån form av skadegörelse, så är det ni som får betala! Enkelt!

 18. Vad hjälper det med vad vi sätter in, när packet är ute igen och fortsätter terrorisera oss innan ens bläcket i rapporten har torkat?

Kommentera