Helsingborg stäms för diskriminering


ISLAM. Ständigt dessa muslimer, nu är det dags igen. En muslimsk man som av religiösa skäl inte ville skaka hand med kvinnor fick inte fortsätta arbeta. Nu är staden stämd för diskriminering. I dag började huvudförhandlingen vid Lunds tingsrätt. Mannen var timanställd på ett hvb-hem i Helsingborg när hans chef berättade att andra anställda klagat på att han vägrade skaka hand med kvinnor.

Mannens förklaring: det stred mot hans religiösa övertygelse att göra det. Istället hälsade han genom att föra handen till hjärtat och nicka. Men efter det samtalet fick mannen inte fler inhopp på hvb-hemmet.

Nu stäms Helsingborgs kommun av jurister vid organisationen Malmö mot diskriminering. De anser att mannen blivit kränkt och diskriminerad och kräver 20.000 kronor i ersättning för mannens räkning.

Mer på SVT…

-Pettersson tycker det är dags att välja antingen får muslimerna börja uppträda på det sätt vi tycker är normalt eller flytta till ett annat land eller också får vi gå tillbaks i tiden och börja diskriminera kvinnor.

Dessutom finns inget i islam eller koranen som hindrar mussarna att uppträda som folk.

Darura är ett muslimskt begrepp som närmast går att jämföra med det gamla svenska ordspråket ”nöden har ingen lag”

Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.

 • Alltså finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls…
 • Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…
 • Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…
 • Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar och seder…
 • Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet…

– Pettersson inser att Darura ger muslimerna möjlig att ta seden dit de kommer om de vill. Tyvärr vill många av dem inte och eftersom Darura verkar vara ett begrepp som de inte känner till så får vi påminna dem och våra politiker att vi behöver inte anpassa oss efter dem.

Allah och koranen har godkänt att de anpassar sig efter oss – Darura på er!

Några som borde lära sig begreppet Darura..


35 responses to “Helsingborg stäms för diskriminering

 • skogstokig

  1 kg fläskkött ska han som ersättning ingenting mer .

  Gilla

 • ÅMÅL

  Avskaffa dessa ohygieniska handskakningar (där mängder med okända mikrober utbytes) och inför i stället de förfinade asiatiska hälsningsritualerna!

  Gilla

 • gamgubben

  Ja res dig upp och säg ifrån ”nu bor du i Sverige och ska uppträda som en svensk”
  Då kommer alla snyftkärringar, både han och hon, att beskärma sig och oja ”men det är ju synd om dem, de måste väl tillåtas att ha sin kultur”.
  Naturligtvis men utan att störa andra.

  Gilla

 • 66mn

  Nu om någonsin är det dags att våran regering öppna munnen och tala om vad som gäller. För senast dom besökte Iran, och alla kvinnor som var med som representanter för Sverige bar sjal. Och blev kritiserade för det när dom återvände till Sverige, svarade, att man tar sedan dit man kommer, så träd fram nu och förklara det för alla dom som ni själva har släppt in i landet och inte har någon som helst uppfattning av det som ni själva förespråkar. Upp till bevis, nu har ni verkligen chansen att bevisa för era kritiker vilken ståndpunkt ni har, eller vad det bara rena rama floskler det också.?????

  Gilla

 • Ulli

  Tafsa på, våldta och misshandla kvinnor går ju bra men inte ett handslag.
  Vad är det för primitiva, hopplösa individer?
  Jag har fått mer än nog av detta galopperande vansinne.

  Gilla

 • ruben

  Dom flydde ju från länder där Islam dominerade, varför vill dom återskapa det Islamska helvete de flytt ifrån? Facit finns ju, muslimer måste sluta blunda och sluta dra valser, annars är det bara att flytta tillbaks till muslimländerna.

  Gilla

 • Tony

  Mitt råd UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUt med fanskapet,
  jag blir kränkt av att han finns inom landets gränser.

  Gilla

 • Jhonsson

  Dags att lägga ner DO. Det är ju ändå ingenting vi riktiga svenskar utnyttjar. Däremot ett enkelt sätt för de lättkränkta ”nysvenskarna” att få ett ekonomiskt tillskott.

  Gilla

  • upptillkampnu

   Undrar om soc. drar av på bidraget motsvarande summa? Men det gäller väl bara Svenskar som får nån krona extra.

   Gilla

 • ossie

  Jämt dessa kränkta penninghungrande muslimer som vi ska böja oss för. Be dem fara åt helvete och dra hem där de kom ifrån. Domstolarna har viktigare saker att syssla med.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Mannen har ägnat sig åt diskriminering. Vägrar han att ta en kvinna i hand utöver han en hög grad av diskriminering. Fast det är klart, jag skulle nog vara glad att slippa ta i hand, man vet aldrig var handen varit innan.

  Gilla

 • Mia

  Man hör bara talas om att muslimska män inte vill ta en kvinna i hand fast det är vanligare att muslimska kvinnor inte vill handhälsa på en man.

  För övrigt finns det många olika sätt att hälsa på runt om på vår jord och i Sverige börjar det bli allt vanligare med en kram som hälsning, särskilt bland yngre personer. Om några år kanske det bara är de äldre som hälsar med ett handslag.

  Gilla

  • Cinna

   Men nu är vi i Sverige. Hört talas om att ta seden dit man kommer?

   Gilla

   • Mia

    De flesta muslimer hälsar med att ta i hand, men några gör det inte och det gäller mer muslimska kvinnor än muslimska män.
    Själv orkar jag inte hetsa upp mig över sådant och jag kommer troligen aldrig hamna i den situationen heller.

    Gilla

   • Cinna

    @Mia
    Det upphetsande här ( i negativ bemärkelse) är att det går att stämma arbetsgivaren för att man inte får särbehandla andra av religösa skäl.

    Gilla

  • Skåningen

   Till Mia! Om ”de” inte vill skaka hand med kvinnor, så kan du ge dig sjutton på att de ännu mindre vill ge dem en kram. Detta att inte skaka hand med motsatta könet är bara skitsnack.

   Gilla

 • Nosferatu

  Varför bara muslimer?

  Gilla

 • Kurt

  Oh juristerna ha en organisation mit ”inbillad” diskriminering,. Ha man inget Job så skapa man Job och tjänar arvoden. Någon som vet om de få % på skadestånd?

  Gilla

 • Ingemar

  Detta innebär att det, i iaf vissa avseenden, är statligt sanktionerat för muslimer att diskriminera kvinnor i ”sverige” !!! Vad blir nästa steg ????

  Gilla

 • Jhonsson

  Det är väl snarare så, att alla de kvinnor som han vägrar ta i hand skall anmäla honom till DO för de borde ju känna sig kränkta. Jag för min del skulle dock vara glad att slippa ta denne man i handen!
  För övrigt anser jag att alla dessa lättkränkta invandrare kan åka tillbaka dit den plats de kom ifrån. Vi behöver dem inte.

  Gilla

 • Nisse

  Tänk överallt där det är muslimer bara en massa problem hör aldrig något annat det är ett märkligt folk……….

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Typ:
  ” I min religion hälsar man på kvinnor genom att köra upp ett finger i dem”
  ”Tyvärr, du kan inte arbeta här med den inställningen. Det är olagligt”.
  ”Din jävel, jag ska stämma dig för diskriminering”.

  Så VAR går gränsen för vem som är diskriminerad och vem som är förorättad? Vem trodde att man efter ”berusad på arbetsplatsen” måste skriva in ”måste hälsa på alla i hand” i ordningsreglerna?? Jo, de 87% som valde att rösta på kulturkrockars oändliga problem.

  Gilla

 • Sven T

  Jag kan också tänka på ett speciellt sätt att hälsa på dessa muslimer ..I..

  Gilla

 • Stefan SH

  Sveriges Radio, P1, idag kl. 09:20
  Intervju med Martin Mörk, Diskrimineringsombudsmannen om växande frågor kring muslimsk huvudduk på svenska arbetsplatser.
  Citat:
  ”..många arbetsgivare undrar hur man skall förhålla sig, och så anpassar sig till det. Just för att inte komma i konflikt med lagen…”

  Just det! Anpassar sig till det.
  Precis som hela det nya PK samhället anpassar sig till inflödet av mångkultur, läs: islam från Mellanöstern och Afrika.

  En 10, 20 eller 30 årsprognos? Någon törs? Inte de som nu styr i.a.f.

  Gilla

 • Hönsmamman

  OT
  Nyanlända blir simlärare sedan lär de varandra att simma.
  Och nu kan de vara i simhallen säger en leende simlärare som menar att det inte är som ett jobb – det är som att vara med sina kompisar.

  Skattemedel går till att lära unga män (i reportaget) från kvinnoförtryckande kulturer att simma. De har alltså kommit hit för att lära sig simma och att utnyttja våra skattefinansierade faciliteter som simhallar och övrigt.

  Som en klutt grädde ovanpå denna degiga bakelse tillägger reportern att ”det är ett sätt att integreras”. Inte en enda svensk syns till och det är oklart vilken arbetsmarknad det rör sig om? En oändlig ström av icke-simkunniga migranter som kommer hit och lär sig simma för de skattemedel arbetande människor genererar?

  Det vore bättre att de lär sig simma i sina hemländer.

  Sedan ska de simma omkring i simhallar så att ingen annan kan vara där?

  Vilket annat länd är bäst att flytta till?

  Gilla

  • Bosse

   Dom måste väl kunna simma så dom inte drunknar när dom tafsar och gör övergrepp på tjejerna. Jag tycker att svenska simhallar är till för svenskar eller dom som betalar inträde.Då behövs inga vakter. Mellan österns simskoleelever kan träna i Persiska viken och tafsa på vad dom vill.

   Gilla

  • Suzie

   Vi är många svenska ensamstående mammor som fått betala dyr simskola för våra barn om vi inte gör det så får våra barn inte lära sig simma,gratis simskola är inte för svenska barn,trots att vi betalar världens högsta skatter.Hur många ensamma mammor liksom jag har inte råd att låta barnen åka till äventyrsbad ??våra barn får inte gratis bad när mammorna är fattiga och ensamstående.Förbannad diskriminering och negativ särbehandling är det.Däremot får alla tiotusentals ljugande vuxna män som utger sig för att vara barn fast dem inte vill /inte kan bevisa detta då de kastar sina id hanlingar/lämnar dem i tryggt förvar hos familjen i hemlandet gratis bad,gratis allt som är roligt för barn och unga.Svenska fattiga barn/unga straffas pga fattigdom och behandlas sämre än andra klassens medborgare.Fy fan för socialistjuntan och deras alla lakejer som hatar svenska barn och ungdomar.

   Gilla

 • Thomas

  Kanske bättre att ge skadestånd till de diskriminerade damerna
  som han vägrade skaka hand med

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: