”Se till att gängen hamnar i finkan för allt”


INVANDRARBROTT. Leif GW Persson skriver att polisen inte saknar resurser eller kunskap för att komma åt de kriminella gängen. Han menar att det rör sig om några hundra individer som nästan alltid är väl kända av polisen sedan länge.

Han föreslår två åtgärder: ”För det första det långsiktiga arbete som består i att man punktmarkerar dem och ser till att de hamnar i finkan för allt som gör att de kan hamna där”. Den andra är akuta insatser som krävs för att utreda de allra grövsta brotten gängen begår.

Enkelt och självklart, enligt Persson. Mysteriet är varför det inte görs. Men han konstaterar två saker: Polisen har aldrig haft en så orkeslös högsta ledning och de ansvariga politikerna gör inte något åt saken.

GW:s krönika i Expressen…

-Pettersson håller med. Lagar finns, använd dem och se till att dem som döms får maxstraff i stället för som nu ofta under miniminivå. Polisledning och politiker måste backa upp de poliser som försöker göra sitt jobb.

Sparka de i polisledningen som håller på med tomma uttalanden, utredningar och tjafs i stället för att göra något. Ta bort inrikesminister Ygeman som säger att vi misslyckats med det förebyggande arbetet, han har misslyckats, till och med en analfabet från Somalia vet att man inte får råna, våldta och mörda folk utan förberedande arbete…


8 responses to “”Se till att gängen hamnar i finkan för allt”

 • salrol

  Alla vet ju att polisens arbete undermineras av en kombination av PK åklagare resp domare. Dessa arbetar samordnat med invandrade brottslingars försvarare. Resultatet blir att straffen är minimala, utvisning av icke medborgare sällan sker, brottslingarna görs till ”offer” i sann ”Orwellsk” anda etc.

  Rättsväsendet är alltså underminerat inifrån, vilket kan tillskrivas ”rikspolitruckens” sannolika uppdrag, d v s göra polisorganisationen helt vanmäktigt!

  Gilla

 • Håkan

  Det är väldigt enkelt!

  En organsations förmåga att leverera börjar alltid uppifrån!

  I det här fallet Ygeman som bara snackar och snackar, ingen verkstad alls!

  Sen är det Rikspolisgrisen som inte har någon utbildning eller praktisk erfarenhet av polisarbete! Hans störst merit är att han har varit statssekreterare åt en Socialdemokratisk regering, därefter gd för Försäkringskassan och också gd för Migrationsverket!

  Byt ut dessa obegåvade herrar omgående!

  Tillsätt en riktig polischef som kan leda sin organisation i rätt riktning och få med sig landets poliser inte som nu, Eliasson har ca 80% av poliserna emot sig!

  Helt omöjligt att lyckas med en obegåvad ledning oavsett verksamhet!

  Gilla

  • salrol

   Rikspolitruckens merit för att placeras inom rättsväsendet, baseras på att han dessförinnan lyckades fullständigt korrumpera fungerande organisationer.
   Nu är dessa organisationer fulla av ”trojanska hästar”, som medverkar i samhällets förfall. Vilket kan antas varit syftet med gd-tiden.

   Gilla

 • Falköga

  Leif GW borde ha det politiska modet att konkret peka ut vem det är som stoppar att de kända skurkarna hamnar i finkan. Det är knappast polisen i största allmänhet.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Verkar som att GW helt har tappat verklighetsuppfattningen precis som så många andra här i Nordvästkorea!

  Polisen i Malmö har fått dom 205 mest kriminella i området dömda 1779 gånger! Vad mer kan man begära av polisen?

  http://www.expressen.se/kvallsposten/kartlaggning–de-styr-malmos-undre-varld/

  Gilla

 • Peter Kostin

  Kanske har GW rätt, det vilar ett tungt ansvar på åklagarna som väljer att inte åtala utan låter förbrytare gå. Min svåger arbetade som polis på en midre ort. Han och hans koller kunde spana i veckor till dom slog till. Förövarna togs till polishuset. Men dom släpptes utan förhör och kunde sedan skade glatt gå förbi vid polisstationen och leende vinka till poliserna som nyss haffat dom

  Gilla

 • Ingemar

  Bra tanke, men även om de utvisas/ fängslas så kommer det med stor sannolikhet nya !!!!! Utvisningar i kombo med stängd gräns, någon annan långsiktig lösning kan isf inte jag finna !!!!!!

  Gilla

 • MartinA

  Leif GW Persson litar jag inte en sekund på, bara ytterligare en korrupt profitör.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: