Folkhemmet härjas av våld, sakta knäcks idyllen


INVANDRING. Våldet exploderar i Sverige. Sakta krackelerar idyllen. Rättsstaten Sverige är pressat till det yttersta och det börjar bli sprickor i bli sprickor i det officiella Sveriges ursäkter om att allt är lugnt och under kontroll. Men där finns fortfarande en ovilja att öppet och ärligt diskutera att mycket är utom kontroll och de oroar Sveriges grannar.

Stockholmspolisen utreder nu 47 mord och 57 mordförsök. Enbart i huvudstaden pågår tolv olika gängkonflikter. Kulor flyger runt oskyldiga medborgare, och våldet blir mer och mer våldsamt. Polisen talar motvilligt om no-go zoner i invandrargetton i städer som Stockholm och Malmö. Våldtäktsstatistiken, särskilt för gruppvåldtäkter, är alarmerande, men typiskt nog är det mer fokus på beräkningsmetoden, som har ökat antalet än på tillslag.

Det var ett tag sedan att som dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt sa att Sverige som ett humant land har tillräckligt med utrymme för världens flyktingar, om så bara i de djupa skogarna. Hans eget parti, Moderaterna, har för länge sedan öppnat upp för dialog med det kätterska Sverige, men annars är det fortfarande reflexen liknande avvärja mekanismer i den offentliga debatten som fjädrar mest i ögonen.

När polisen Peter Springare sa som det var – att det finns en tydlig övervikt av arabiska och afrikanska namn i brottsstatistiken – är det återigen honom som budbärare, som politiker och media angriper i stället för de fakta han talade om.

När president Donald Trump nyligen riktade strålkastarljuset på våldet i Sverige, blev det ett ramaskri från det ”goda” Sverige som argt avvisade att det kunde finnas lite sanning i det presidenten nämnde.

Den lögnaktighet som kännetecknar den svenska debatten kan inte upprätthållas på lång sikt. Skillnaden mellan den officiella, idealiserade versionen av folkhemmet Sverige och den bistra verkligheten som vem som helst helst kan urskilja, är helt enkelt för stor.

Mediernas misslyckande är kännbart, eftersom de är har allierat sig med det politiska systemet att titta bort och bortförklara, i vad som uppfattas som en högre sak. När krutröken på gatorna har lagd sig, väntar en smärtsam självuppgörelse bland svenska medier.

Skillnaderna i debattnivån mellan Sverige och Danmark när det gäller en så känslig fråga som invandringen, är slående. Den danska debatten är långt mer ärlig och mer orädd, på ett demokratiskt sätt.

I Sverige går politiker och media hand i hand i en ful union för att skona folket från verkligheten.

Ovanstående är en ledare i danska Jyllands-Posten, fritt översatt och förkortad. Läs originalet HÄR. 

-Pettersson ser att danskarna har rätt när de säger att Sverige har blivit ett bevis på att antalet invandrare från icke-västländer betyder något. Det hjälper inte med god vilja och försök till integration.


15 responses to “Folkhemmet härjas av våld, sakta knäcks idyllen

 • Utvandrad

  @lena svaret på den frågan finns i rapporten IQ of nations. Svårare än så är det inte.

  Gilla

 • naimlap

  Bilden ovan borde bli Svenstians nya statsvapen.

  Gilla

 • gamgubben

  Tänk vad de blivit beroende av USA våra nabor, allt är ju naturligt fake news. Inget av detta har hänt, det är lugnt och fridfullt, vår industri går på högtryck. Här bör särskilt nämnas vår största industrigren, invandringen som omsätter ca 200 miljarder. Vi lånar som aldrig förr eftersom vi är obotliga optimister med drag av naivism,
  Låt mig också påpeka vi vet att lyckan består i mångkultur, pluralism är inne och vi vet nu säkert att samkönade par kan få barn. OBS! De måste först vigas helst i någon helgedom, undvik dock en kyrka eftersom det kan väcka ont blod hos vissa ickerasister.

  Gilla

 • Stromboli

  God Bless the italiens, good work !

  Gilla

  • Stromboli

   Har de aldrig hört talas om flytvästar, de har flytvästar på när de blir upplockade utanför Libyens kust, varför tar de av flythjälpen ?

   Gilla

 • Cirkusen framför ögonen

  Det skulle sammanfattas en lista på svenskar som vill ha detta kaosartade sönderfall av Sveriges demokrati och fullständig förstörelse av våra långa traditioner och kriminell förnedring av Sveriges inhemska befolkning.

  Denna lista ska sammanfatta de som bär ansvar och ställas inför riksrätt för medhjälp till terrordåd och belägring av Sverige.
  För sönderfallet och belägringen pågår mitt framför ögonen på oss upplysta och vakna svenskar, övriga ser inget och framför ren idioti…Sverige har inga proble!!!

  Gillad av 1 person

 • Håkan

  Man skall ha klar för sig att Fredrik Reinfeldt alltid hatat välfärdssystemet och folkhemmet!

  Hans mål var och är att skapa en riktig underklass i Sverige! Vilket han med Sosseriets hjälp nu lyckats med.

  Till och med LO och Karl-Petter Thorwaldsson tycker nu att lönerna för flyktingarna skall dumpas!

  Till vilken nytta? Det finns inga jobb i Sverige för analfabeter och vi skall heller inte ha sådana jobb här!

  Gilla

 • ruben

  Jag förstår grannländernas oro. Vem skall de tala med, då regeringen inte kan erkänna och åtgärda hotet av växande okontrollerad kriminalitet?

  Gilla

 • Truthfighter

  Ja, vårt land är helt förstört. Och våra tjejer helt fördärvade av muslimasens äcklerier. Något måste ske, så vi befrias från detta vidrigt fasansfulla ok. Men på onsdag håller vi tummarna för Nederländerna. Och läs Nostradamus 486. Ett hopp för oss i denna svåra tid. Räddningen finns och kommer. Det är jag övertygad om! Och modet hos oss kommer att väckas allt mer. Vi som står för sunda ideal och den goda människan contra PK-dekadensen och det usla bedrägeriet och fördärvet. Men vi mpste kämpa go’ vänner, och ALDRIG ALDRIG NÅGONSIN GE OPP!!!

  Gilla

 • Lena

  Afrika i Europa …. kontinenten Afrika är så kolossalt rik, så varför gör folket där ingenting vettigt för att utveckla sin kontinent ?
  Är det något som fattas alla dessa unga afrika män att de inte stannar kvar och utvecklar sina länder, vad kan det vara som fattas ?
  Inga batikkärringar, kanske kvinnor som ställer KRAV !

  Gilla

 • Ludde

  Stockholms poilsen utreder…..varför grillar de inte halalkorv som alla andra smarta snutar.

  Gilla

 • Tony

  Tycker att alla ska lyssna på intervjun som Patrik Engalu
  gör med Ann Heberlein, hon förespråkar många jättebra
  ideer för att få ordning på Sverige, Intervjun finns på
  Avpixlat.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: