Stäng

Nederländerna till Turkiet: Håll inte valmöten här

ISLAM. Nederländerna kommer ”inte på några sätt” att underlätta ett planerat besök från Turkiets utrikesminister Mevlut Cavusoglu. Han är i landet för att kampanja inför en folkomröstning. Cavusoglus nederländske motsvarighet Bert Koenders säger att det finns oro för att den allmänna ordningen kommer att störas under valmötena. 

Den nederländska regeringen uppger att man kontaktat Cavusoglu och sagt att hans närvaro i landet inte är önskad.
– Vi vill inte att han håller valmöten, sa premiärminister Mark Rutten under en presskonferens enligt Reuters.

Folkomröstningen 16 april rör en ny grundlag som innebär att Turkiets president Recep Tayyip Erdogans makt kraftigt utökas. Efter att turkiska valmöten stoppats i Tyskland nyligen liknade Erdogan agerandet med

Erdogan dundrar mot Nederländerna efter att landets regering stoppat den turkiska utrikesministern från att flyga in i landet. – De är efterföljare till nazisterna, de är fascister, säger han vid ett tal i Ankara, där han också utlovar hårda reaktioner efter Nederländernas besked.

Flera tyska städer har också ställt in AKP:s möten. Även då liknade Erdogan sina europeiska kollegors agerande vid nazisternas metoder, vilket väckte mycket negativa reaktioner. Även Österrike har hälsat turkarna att de inte är välkomna att hålla valmöten i landet.

Turkiet har också sagt att de vill göra att besök i ett Skandinaviskt land för att kampanja, och då ligger regeringen i flathetens land illa till…

-Pettersson har inget emot att andra demokratiska länders representanter talar till sina landsmän i Sverige eller Europa om säkerheten går att garantera. Tyvärr går det nog inte, turkar och kurder kommer att ryka ihop och turkarnas inbördeskrig kommer att flytta hit…

Finns risk att konflikten mellan turkar och kurder trappas upp i Sverige (Februari 2016)

Kurder och turkar slåss i Stockholm (September 2015)

 

17 reaktioner på “Nederländerna till Turkiet: Håll inte valmöten här

 1. Att andra länder får bedriva valkampanj i Sverige är helt orimligt!

  I andra Europeiska länder får de nobben att hålla möten men inte i landet Brun sås!

  Varför skall våra skattepengar gå till att hålla ordning på främmande makts möten? Har ingenting med yttrande frihet att göra!

  Yttrande friheten är till för de som lever och verkar i landet! PUNKT!

 2. Han som genom islam, representerar URSPRUNGET till nazismen, ska inte uttala sig om andra länders eventuella nazism. Det visar bara hur hätska muslimer är överlag när de inte får PRECIS som de vill, självgoda egoister som hela denna ideologikader är. De ska inte komma är och komma, i vårt väst. De tal de vill hålla, får de hålla i sin egen värld. Eller, VEM FÅR TALA, ’HÅLLA TAL’, FÖR VÅRAT VÄST ’I DERAS VÄRLD’. DEN ENDA som tycks lyckas få med muslimer på nåt är Putin. Men så är han en MYCKET god ledare och duktig person också, och inte som våra sillmjölkspopulister till politiker, gällande islamismeftergivenhet.

 3. Det är väl självklart att främmande makt inte ska få hålla politiska möten i vårt land. Vill de här boende turkarna lyssna på turkisk valpropaganda framförd av turkiska politiker, så får de vara så goda och resa hem för detta.

 4. Jo, alltså, om en stor del av en nations befolkninghar flytt landet och bor och arbetar under många år med permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap i ett annat land så bör den personen inte ha möjlighet att via val påverka sitt ”gamla” lands politik. Det blir ju lite konstigt om vissa människor har rätten att via val kunna påverka flera länders politik. Vart kan det leda i sin förlängning? Man kan nog tycka att efter att man bestämt sig för att leva och arbeta i ett annat land och blivit medborgare så avsäger man sig möjligheten att rösta i sitt gamla hemland! Om man vill ändra sig och återvända så får man tillbaka sin rösträtt!

 5. Svea verka vara en uttjänt hora som släpper till va som helst och vem som helst mellan benen. På order av Hallicken Röven och Bordell mamman Wallström.

 6. Turkisk toppolitiker kampanjar i Stockholm

  https://zete.com/wp-content/uploads/2015/06/mehdi-eker.jpg

  Turkiska kampanjmöten inför folkomröstningen har stoppats i flera europeiska städer, men i Stockholm verkar det vara fritt fram. På söndagen ska toppolitikern Mehmet Mehdi Eker, före detta minister i Erdogans AKP-regering, kampanjtala i huvudstaden. Enligt källor till Aftonbladet har polisen gått upp i stabsläge.

  Hela reportaget finns att läsa på länken nedan.

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/turkisk-toppolitiker-kampanjar-i-stockholm

 7. Med Turkarna ha Tyskland under 60-70 talet satt sig en reell lus i pälsen.
  Man skulle ha hållit fast vid den politiken att de bara fick begränsade arbetstillstånd under vis tid.
  Det som förvåna mig mest är att de fick behålla sitt Turkiska pass + Tysk Pass. Den Dagen jag blev Svensk medborgare tog det en vecka så hade jag ett brev från Tyska ambassaden i brevlådan där man anmodade mig att utan dröjsmål lämna mitt Tyska pass till den V. Tyska ambassaden.

 8. Hoppas att inte 87-an tar efter det att resa hem till dem som RÖSTAR UTOMLANDS IFRÅN….. 2014 var det 11.1% i Rosengård som röstade
  utomlands ifrån. Från Rinkebys 8 valdistrikt var dessa i snitt 9.8%……..
  Se http://www.val.se

 9. Sedan har vi Assyrier och Syrianer som dessutom hatar både Kurder och Turkar.
  Det är kanske en bra idè att bjuda in turkiska valtalare till Sergels torg. Kanske en ögonöppnare för sovande 7-klöveranhängare med polisbrist och allt.

 10. Om nu Turkiet ligger dem så varmt om hjärtat så undrar man förstås varför de inte bor i sitt älskade fädernesland? Det stavas möjligen inte bi-.hosthost-drag?

 11. ”…inget emot att andra demokratiska länders representanter talar till sina landsmän i Sverige ”

  Redan där är väl Turkiet diskvalificerat..?
  Vi kan väl bara fundera på hur Elgrodan skulle reagera om SD ville turnera runt i Turkiet? Eller ens deras egna kurdiska politiker…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: