Mittmediakoncernen använder svenska flaggan med arabiska tecken som marknadsföring


HATMEDIA. Mittmediakoncernen har i samband med att man lanserade en nyhetstjänst på arabiska – MittArabi, använt den svenska flaggan i marknadsföringssyfte, något som statsheraldiker Carl Michael Raab, nu slår ner på. Statsflaggan är enligt lagstiftningen skyddad från att utan tillstånd användas i marknadsföringssyfte. Att dessutom använda flaggan med text infälld är med få undantag inte tillåtet.

”Riksarkivet ser det som besvärande att statsflaggan i Mittmedia AB:s annonsering har försetts med arabiska bokstäver och det egna bolagsnamnet”.

Det var en privatperson som reagerade och anmälde Mittmedias flagganvändning till Statsheraldikern.

– Jag tyckte det var osmakligt gjort, fantasilöst att använda den svenska flaggan på det viset, säger privatpersonen som vill vara anonym.

Riksarkivet har inte några uppgifter om att Mittmedia har tillstånd att använda statsflaggan i näringsverksamhet och har därför kontaktat bolaget med ett brev och informerat om regelverket.

-Pettersson är övertygad om att MIttmedia är förvånade, de är säkert övertygad om att svenska flaggan tillhör araberna…vi får hoppas att anmälaren klarar sig från att bli uthängd som en invandrarfientlig islamofob och rasist…


15 responses to “Mittmediakoncernen använder svenska flaggan med arabiska tecken som marknadsföring

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  En stor eloge till den påpasslige herre eller dam som påpekade detta skändliga tilltag för statsheraldiker Raab, och bringade historien till vår kännedom. De uttalat sverigefientliga krafter som aktiverats och intensifieras får under inga omständigheter stå oemotsagda, utan ska konsekvent rapporteras och bekämpas. Detta är vår oavvisliga plikt som ansvarsmedvetna och vuxna svenska medborgare som vägrar låta främmande fientliga rörelser systematiskt våldföra sig på våra nationssymboler.
  Andreas, värdekonservativ nationalist.

  Gilla

 • niblic

  Så länge DÖ-demokraturen insisterar på rätten att föröda landet har
  jag nu tagit ned min blågula vimpel.
  Flaggan kommer heller inte att hissas, så länge demokraturen som
  styr landet inte respekterar dess historiska folk som under många
  sekler byggt vad vi nu ser rivas och överlämnas till av DÖ inbjudet kuturlöst utombys folk.

  Gilla

 • 325mortsalvreten

  snalla snalla sej att det inte ar sant att Fridolin sa sa

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det är en hel del som inte stämmer på Mittmedia. Förmodligen är flaggan inte hissad ända upp.

  För det är ”katastrofsiffror för arbetsmiljön på Mittmedia”.

  Arbetsmiljön är till och med sämre än vad klubben trodde. 4 av 10 Mittmedia journalister har aktivt sökt sig bort från Mittmedia det senaste året.

  Det visar en enkät som 240 journalister inom koncernen svarat på.  

  Över 240 journalister har svarat på arbetsmiljöenkäten som journalistklubben skickat ut, en svarsfrekvens på 80 procent.

  Enkäten visar att:

  8 av 10 journalister har det senaste året funderat på att söka jobb eller utbildning utanför Mittmedia. Av dem svarar 65 procent att orsaken är Mittmedia som arbetsgivare. 35 procent svarar att det har med utvecklingen i branschen att göra.

  4 av 10 journalister har inte bara funderat på utan också tagit steget och aktivt sökt jobb eller utbildning utanför Mittmedia. Av dem svarar 71 procent att det beror på Mittmedia som arbetsgivare.

  Omkring en tredjedel svarar att de trivs ”ganska dåligt” eller ”väldigt dåligt” i företaget.

  Ungefär en tredjedel beskriver den allmänna stämningen på sin redaktion som ”ganska dålig” eller ”väldigt dålig”.

  http://www.journalisten.se/nyheter/katastrofsiffror-arbetsmiljon-pa-mittmedia

  Gilla

 • dooch

  SVENSKA FLAGGAN SKA REPRESENTERA DEN SVENSKA NATIONALSTATEN VILKEN I SIN TUR SKA REPRESENTERA SVENSKARNA.

  SVENSKA STATEN REPRESENTERAR INTE SVENSKARNA OCH SKA DÄRFÖR INTE ANVÄNDA SVENSKARNAS FLAGGA.

  Jag är för att staten byter flagga, eller snarare skaffar en flagga till att börja med, då den som används nu är stulen.

  Gilla

 • Billy Boy

  Om de arabisk-språkiga Mittmedia-läsarna råkar få nyheter i sina appar som de upplever som negativa och kränkande för dem … blir det då också helt OK med massdemonstrationer innefattande bränning i stor skala av såväl svenska flaggor med normalt svenskt utseende som utbudet av de osvenska flaggorna försedda bl a med arabisk text eller grovt förvanskade på annat sätt?

  Gilla

 • Mimi N.

  Arabiska skrifttecknen liknar grissvansar. Eat fläsk, äckelpotta !

  Gilla

 • Falköga

  Att hålla vår flagga i helgd var något som vi lärde oss i skolan och i värnplikten. Dagens ”journalister” och ansvarig utgivare begriper inte bättre än att förlöjliga vårt kulturarv.

  Gilla

 • 325mortsalvreten

  nu djavlar far det vara nog, ta ner den Svenska flaggan och satt upp en Arabflagga sa kan vi svenskar lagga oss pa rygg och lata invandrarna ta over helt

  Gilla

 • Pica pica

  Jag är förvånad. Muslimerna ser ju rött och blir ytterst kränkta av kors. De försökte ju t o m att få Swissair att ta bort den schweiziska flaggan från planen. Även i Danmark har man försökt ändra Dannebrogen. Iofs har vi sett några dåliga försök även i Sverige (inom idrotten).

  Jag blir själv ytterst kränkt av att se dessa krumelurer på vår stolta fana.

  Gilla

  • Billy Boy

   Delcitat

   Krucifixförbud hotar den svenska flaggan

   Europadomstolen beslutade förra året att italienska skolor bör ta bort de krucifix som finns där – efter att en mamma i många år kämpat för att hennes barn skulle få ha en skolmiljö utan religiösa symboler.
   Nu varnar 37 juristprofessorer: domen riskerar att tvinga exempelvis Sverige att ta bort korset ur sin flagga.

   Det var i november 2009 som Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna tog beslutet och uppmanade italienska skolor att ta bort krucifixen från klassrummen.
   Mamman Soile Lautsi, italiensk medborgare med finska rötter, menade att korsen hindrade henne i hennes strävan och rätt att ge sina barn en sekulär uppfostran.
   Men domen har kritiserats hårt från olika håll. Inte minst i religiösa Italien, där många menar att Europadomstolen förnekar Europas historia.

   Hot mot flaggorna
   Nu går 37 väl ansedda juristprofessorer från bland annat Harvard Law School och Universitetet i Oxford till storms mot utslaget. Man menar att domen ger en glidningsrisk som exempelvis skulle kunna innebära att 18 av 47 länder i Europarådet – däribland Sverige – tvingas ändra sina flaggor.
   Slut delcitat
   (Publicerad 11 jun 2010)

   Hela reportaget finns att läsa på länken nedan:

   https://unvis.it/expressen.se/nyheter/krucifixforbud-hotar-den-svenska-flaggan

   Gilla

 • Albert

  Minns från flottan att de flaggor (tretungade) som blåst sönder omedelbart skulle kasseras. De fick inte lagas om det skulle förändra formen det minsta. Om man sedan missade att stå i givakt vid hissning eller halning så blev man själv halad under kölen. Detta var i början av 90-talet.
  Att svärta ner den med dessa djävulstecken är oerhört respektlöst!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: