Dyra varor stulna från asylboende


INVANDRING. Tv-papparater, dammsugare, mikrovågsugnar och kaffebryggare. Inredning för 195 000 kronor hade stulits när asylboendet på Beach house i Sandskogen stängdes.

I februari stängdes boendet som drivits av företaget Casariva på uppdrag av Migrationsverket. När företaget gjorde en inventering för att lämna över till Beach house ägare visade det sig att mycket av det som fanns på semesteranläggningen i september 2015 när boendet öppnade saknades.

Casariva har lämnat in en polisanmälan om att varor värda 195 000 kronor försvunnit under de dryga ett och ett halvt år företaget hyrt anläggningen av Beach house ägare för att driva asylboendet.

Brottet rubriceras som stöld utan inbrott. Ingen misstänkt pekas ut. Bevisläget är också svårt enligt Ystadspolisen eftersom många människor bott och arbetat på anläggningen från öppnandet i september 2015 till februari i år.

Från Ystads Hallehanda

-Pettersson säger att polisen har problem, tjuvarna kan vara allt från de asylsökande, personalen, besökare eller ägaren.

Den ansvarige för bolaget är

Anday, Ümer Ümürzat, som är född 1968

Anday har befattningar i totalt 7 bolag. Nedan de 5 största.

 


8 responses to “Dyra varor stulna från asylboende

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: