”Brann din bil? Sverige har aldrig varit tryggare”


BROTTSLIGHET. Bilar sätts i brand i svenska förorter och inom loppet av två dygn mördades fem personer i Stockholm, skriver GP:s ledarskribent Alice Teodorescu. ”I innerstan sitter den välbärgade medelklassen, som har råd att på avstånd förfäras och vifta med statistik, och smuttar på den senaste ekologiska champagnen.”

Teodorescu skriver att medelklassen älskar mångfald i teorin men aldrig skulle sätta sina egna barn i en skola där svenska är exotiskt eller i ett område där oroligheter är vardag. Hon skriver ironiskt: ”Brann din bil i natt? Leker dina barn i en sandlåda i närheten av en plats där människor sköts ihjäl i går? [..] Visste du att Sverige aldrig har varit tryggare och att risken för att drabbas för våld är väldigt låg?”

Det är dags att ta ansvar för människor som bor i Sverige, oavsett om de levt här i generationer eller anlände i går, menar Teodorescu. De får nämligen ingen hjälp av att de privilegierade upprepar att det minsann inte är så dåligt.

”Av en studie från år 2015 författad av Emma Neuman, nationalekonomisk forskare vid Linnéuniversitetet i Växjö, framgår att infödda svenskar flyttar från sitt bostadsområde när andelen utomeuropeiska invandrare uppgår till mellan tre och fyra procent. Först av alla flyttar höginkomsttagarna och de välutbildade. Med tiden utvecklas dessa områden inte sällan till mer eller mindre utsatta, dominerade av de som inte har råd eller möjlighet att ta sig därifrån. Det är i dessa människors ansikte som den välbärgade medelklassen, som inte sällan sympatiserar med olika schatteringar av vänsterideologi, nonchalant viftar med statistik om hur bra det går för Sverige.”

-Pettersson säger att asylinvandringen borde aldrig ha fått bli högre än 2-3 procent av befolkningen och sedan ska vi vänta tills dessa är assimilerade, så var det tidigare och då gick invandringen bra…

I minst 30 år har vi kört samma system med känt resultat, i alla dessa 30 år år Jerzy suttit och sagt att brottsligheten minskar, politiker har gapat om satsningar och mer pengar, fler ungdomsgårdar, osv. och det har bara blivit värre.

Varför inte ställa krav på de nya svenskarna. För att få uppehållstillstånd måste du:

 • Lära dig svenska
 • Obligatorisk utvisning vid brott över en viss nivå
 • Skaffa en utbildning och ett jobb (går du på socialbidrag år efter år så kan du åka hem)
 • Flytta dit jobben finns
 • I Sverige gäller svensk lag och det är ditt ansvar att veta vad som gäller
 • Har du fått uppehållstillstånd eller medborgarskap på felaktiga grunder ska det återkallas, exempel genom falsk identitet eller ålder, lögn om varifrån du kommit, hot eller mutor
 • Du får inte fritt välja bostadsort förrän du är självförsörjande

Trots dessa förslag kommer vi inte att lyckas. 100 000 bor i Migrationsverkets boenden just nu. I förorterna i de invandrartäta orterna har vi inte lyckats integrera varken 2:a eller 3:e generationens invandrare och att då försöka med mer av samma sak är galenskap.

Hur kan någon tro att vi kan integrera människor som aldrig varit i ett modernt land, saknar utbildning och har medeltida värderingar är obegripligt. Lyckas vi med några procent så är det bra, resten kommer att bli bidragsförsörjda och göra slut på välfärdsstaten om vi inte blir av med dem…

Vore det inte så tragiskt så är det rätt roligt att lyssna på politikerna när de år ut och år in svamlar om att de nya svenskarna måste sättas i arbete…

***

Trots att Sverige inte deltog i andra världskriget som krigförande nation var hela landet satt på krigsfot och det svenska försvaret hade en beredskap för att försvara landet mot fientliga anfall.

Det var ransonering på livsmedel och andra varor.

Svenska män var värnpliktiga mellan 20 och 47 års ålder och utbildningstiden blev 450 dagar. Värnpliktiga uttogs till officers- och underofficersutbildning under ett respektive ett halvt år därutöver.

Alla svenska vapenföra män var inkallade under långa perioder

Eftersom Sverige var det enda landet i Nordeuropa som inte var ockuperat eller officiellt krigförande, sökte sig många människor från grannländerna till Sverige. Dessa uppgick till mer än 120 000, som civilförsvaret fick i uppgift att ta hand om. Den största gruppen, kring 50 000, var norrmän. I samband med Fortsättningskrigets slut kom 48 500 flyktingar från Finland. Under hösten 1943, kom ca 10 000 flyktingar över Öresund. En särskild flyktinggrupp utgjorde de 30 000 personer från de baltiska staterna Estland, Lettland och Litauen, som efter kriget inte kunde återvända. Många av dessa utvandrade vidare till Nordamerika.


24 responses to “”Brann din bil? Sverige har aldrig varit tryggare”

 • Tony

  Magnus Betner yrar väl om att Sverige har aldrig varit säkrare,
  och fåntratten Och Pizzaekonomen han bajsrunkar väl, när
  människor mördas, för att nu använda den senares vokabulär.
  Idioter är dom båda!

  Gilla

 • Nisse

  Sverige är ett konstigt land där 7 partier hatar ursprungs befolkningen…..

  Liked by 1 person

 • ruben

  Bra ledare som vanligt av Alice T., förklaring på varför vansinnet med den kraftiga invandringen fortsätter med oförminskad kraft De som har den officiella rösten är inte drabbade. De förslag som nämns här i artikeln kan kompletteras med en frivillig anmälan på skattsedeln om man hur mycket man vill vara med att betala till invandringskostnaderna, 0 kr, 100 kr 1000, 5000 kr eller 10 000 kr/år. Sedan får man se hur långt det räcker och då tillåter man så många som budgeten klarar och inget mer. Det är tragiskt och löjligt när man nu tänker på att FN går ut med larm om svältkatastrof för 3.9 miljoner människor i Sydsudan. Bara delar av migrationsverkets utgifter hade enkelt klarat den katastrofen. Är hela Afrika helt utan resurser? Vill inget land i hela Afrika hjälpa dessa? Hur kan grannländer och länder i deras närhet låta detta ske med sina bröder och systrar? Varför finns så mycket vapen i Afrikanska länder? Vad har de för ledare och regeringar? Har det blivit slentrian från Afrikanska länder att Europa eller västvärlden tar hand om det där?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Brottsligheten har kanske minskat i Sverige! Men då har detta skett på bekostnad av folks FRIHET! Jag tycker inte detta totala misslyckande är något att klappa sig på bröstet för!

  Gilla

 • gamgubben

  Detta vi upplever nu är en regelrätt invasion av Islam, orkestrerad av de fanatiska och tyvärr rika arabstaterna. Allt i akt och mening att göra världen ”fredlig” och där alla de fredliga är muslimer och lever ett gott liv. Vi de framtida slavarna får behandlas av muslimerna allt efter deras tycke och smak.
  Är det vi vill ha? Om inte, tänk om och rösta rätt 2018!

  Gilla

 • BingoBerras

  Det svenska valet närmar sig. Ska bli intressant med det valresultatet i september 2018….

  Gilla

 • finnjävel

  Det blir intressant att se vad som blir händelsen som ”knäcker kamelens rygg” och får det svenska folket att göra uppror. Förmodligen kommer det att räcka med någon liten skitsak som någon ”flykting”, som vi lockat hit, gör i brist på bättre vetande. T ex ett litet ”allahu akbar” eller nåt annat småstök i fel läge eller på fel plats.
  Den som lever får se …

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Är alltid trevligt att läsa Alice Teodorescus inlägg.

  För hon har ju rätt klart för sig, hur situationen är för ”verklighetens folk”, till skillnad mot vad t.ex.”pizzaekonomen” uttrycker.

  Så lite uppföljning på vad hon då skriver om. Angående boendet i samhället och trygghetsfaktorn.

  Från Dagens Industri……….

  ”Att området är tryggt blir allt viktigare när det är dags att skaffa ny bostad.

  Drygt 40 procent av svenskarna tycker att trygghetsfaktorn är viktigare i dag än för fem år sedan, visar en ny Sifo-undersökning.

  Trygghetsfaktorn har seglat upp som en viktigare fråga vid valet av bostad, enligt undersökningen som gjorts på uppdrag av mäklarfirman Bjurfors.

  I Stockholm anger 61 procent att den är en av de tre viktigaste faktorerna, vilket endast toppas av klassiska ”närhet till kommunikationer”, som anges av 73 procent.

  I Malmö och Göteborg är tryggheten i området den faktor som flest nämner bland de tre viktigaste. Bland de åtta övriga alternativen hittas bland annat närhet till natur, närhet till service som skola och butiker samt närhet till sysselsättning.

  ”Normalt brukar de faktorer bostadsköpare anger som viktigast ligga rätt konstant. Här kan vi nu se en tydlig uppgradering av trygghetsfaktorn jämfört med tidigare liknande undersökningar.

  Det är troligt att den senaste tidens uppmärksamhet kring olika våldsdåd har påverkat svaren”, skriver Pontus Kopparberg, vd på Bjurfors Stockholm.

  Frågan är viktigare i dag än för fem år sedan, enligt 41 procent av de tillfrågade i landets storstadsregioner.

  Malmöborna har den största andelen, 47 procent, som anser att frågan har ökat i betydelse. I Stockholm och Göteborg ligger motsvarande siffror på 39 respektive 42 procent.

  Av de tillfrågade i storstadsregionerna anser 53 procent att frågans betydelse ligger på samma nivå som för fem år sedan.

  Samtidigt upplever en klar majoritet att de är trygga på sin bostadsort. I Stockholm ligger andelen på 70 procent, medan det i Göteborg och Malmö handlar om 67 procent av de boende.

  http://www.di.se/nyheter/tryggt-omrade-allt-viktigare-vid-val-av-bostad/

  Gilla

 • håkan

  Alice och Janne J är snart dom enda journalister som ser och törs säga hur Sverige ser ut idag !! Hur kan man förneka nåt som alla normalt funtade människor ser ! Anders Lindberg ????? !

  Gilla

 • Kajsa

  På Söder var 80% av landets journalister bor fick polisen köra bort tiggare.

  Gilla

 • fake news

  Fråga till Jerzy ”brottsligheten minskar”Sarnecki, “
  var har i så fall alla döda och skadade i Sverige tagit vägen?
  fy fan måtte folk vakna.
  Säger som Bildt, vad har du rökt Jerzy ?

  Varför vill ingen att brottsligheten minskar i Sverige?
  87-an är bara ovilliga att lyssna.
  Vi vet att det finns många psykfall och ”utanförskapsmänniskor” som kaosar i Sverige.För få fritidsgårdar alltså.
  Det är ren jävlighet och ett sätt att visa att man skiter i svenskarna och att det finns inga lagar i blatte Sverige där vapen är lika vanligt som korv och mos för oss .
  Alla bränder är inte försäkringsbedrägeri … de höjer bara premierna för vanligt hederligt folk.
  Det är inte bara skattsedeln som påverkas av det nya spännande shakshuka -Sverige.
  I rättvisans namn borde försäkringsbolagen fråga vilket parti man har röstat på och fastställa premien utifrån detta.

  Men, nu måste vi ”komma ihåg” att vi har halal kebab , bulgur falafel,tabbouleh, hoummos , Rinnande Vatten, Elektricitet m fl saker som vi inte hade haft om vi inte hade haft ”någon miljon utomeuropeiska invandrare” i landet.
  Inte heller hade vi haft vare sig ” rörmokare, Ingenjörer, teknologisk kunnande,docenter, universitetslektorer, specialister i kirurgi ,muslimska präster (Imam) eller elektriker utan invandringen ” vi har haft de senaste 30 åren.

  Vad är då en eller annan brunnen bil att bekymra sig över? På det hela taget är allting en ren vinstaffär. Glöm inte det!

  Fattar man inte hur patetisk man är när man baserar hela sin världsbild på känslor och inte fakta?

  Varför man tar in folk från våldsamma kulturer?

  Gilla

 • Mohammed

  Sverige är enligt min mening ett mångkulturellt land och skall givetvis vara det ,och det är mycket bra men där är det stopp,
  Alla är välkomna hit om dom kan försörja sig själva på ett hederligt sätt
  och vill bli en del av det svenska kulturen och folket en prövotid på fem år
  inga bidrag alls tills man minst i fem år betalt in ordentligt med skatt
  inga förmåner som svenska för invandrare och annat skit
  man skall lära sig svenska språket på egen bekostnad och det skall vara ett krav och man skall anpassa sig till svenska ordningslagar och brottslighet under prövotiden skall leda till omedelbar utvisning
  och dom som fixar detta är hjärtligt välkomna i och blir medborgare i Sverige oavsätt pigmentering och flyktingar skall söka asyl i första land dom kommer till och sverige skall ta emot kvotflyktingar kvinnor och barn och hela familjer (riktiga flyktingar)och ut med alla skäggebarn och marockanska gatubarn omgående och ompröva alla uppehållstillstånd
  som givits från 2010 släng ut alla som kom utan id (kastade sina id handlingar )och dom som ljög
  Och det här är krav som majoriteten av svenskarna ställer sig bakom men vågar inte säga det rakt ut,man är rädd för att få otäcka varelser som Thomas Mattson efter sig och bli hängd

  Gilla

 • Mimi N.

  But in Sweden everyone is quiet (silent, I mean), glad and tolerant.
  Smorgos-bored to death …

  Liked by 1 person

  • Skåningen

   Jaha du! I ditt ”perfekta” Rumänien så skulle ni tydligen vara sååå perfekta. Detta land som allierade sig med nazityskland; och sedan var kommunistiskt i en massa herrans år. Då passade det sig för dig Mimi och c:a 38000 av dina ”modiga” landsmän att sticka till Sverige och det väldukade smörgåsbordet.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Den som inte vill ta vara på sin egen livserfarenhet och värna om sitt sammanhang är ju mer störd än den som bara utan att reagera låter världen förfalla kring en?

  Ygeman kommenterar läget och mam undrar om han har en känslomässig kollaps eller medicinerar bort känslolivet eller är han mediatränad att verka oberörd? Han talar med en släpande, entonig framtoning och den som finns nära honom borde ha reagerat på att hans empatiska register tycks brista?

  Någonstans sägs motsatsen till kärlek vara hat men ännu värre är likgiltighet? Är det likgiltig vår inrikesminister är?

  Trump tillsätter folk med kompetens och det är riktigt spännande att se den skillnad i effektivitet som det ger? De får verkligen mer för pengarna? Även de dom inte valt honom får valuta för insatta medel?

  Här utreds och fördröjs allt tills det är för sent att göra nåt? Så gör man när man vill garantera att saker ska gå åt helvete?

  Liked by 3 people

 • Nils

  Nej, Pettersson, det har inte med mängden invandrare att göra utan vilka folkgrupper det rör sig om. Om 2-3% finnar eller ostasiater bosätter sig i ett område sticker inte svenskarna.

  Liked by 2 people

 • Cirkusen fortsätter obehindrat

  Bara en idiot och total irrationell människa utom all sans och balans för medmänniskor som förespråkar en fortsatt utveckling i Sverige, där detta är vardag, kan skriva sån total smörja. ”Brann din bil i natt, leker dina barn i en sandlåda i närheten av en plats där människor sköts ihjäl igår”.
  Jag vet och förstår att människor i världen har det tusenfalt värre än vi, men för det ska man inte dra hit skiten, utan stoppa detta på plats i de platser det sker.
  Förvånande är att barn svälter i tredje världen och dör i sjukdomar och svält. Men hit kommer skäggbarn som lever helvete, utan vara tacksamma och lida med de som är kvar i de länder som svälter…då främst Afrika.
  En kriminell bilbrännare kostnad här, kan försörja 10 000 barn i Afrika…Så hallå!!!
  Och kostnaden här i allt helvete som sker, dels ekonomiskt, dels kriminellt, samt denna förakt mot inhemska svenskar är totalt förnedrande.
  Ett lands framgång visar hur väl medborgarna behandlas.
  Är så ledsen för våra förfäder, våra barn, kvinnor och pensionärer.

  Gilla

  • Grune

   Det är inte konstigt att 20-30 miljoner människor svälter ihjäl i Afrika.
   Den rika delen av världen anser det mer viktigt att satsa tusentals miljarder kronor på projekt som inte har ett dugg med mänskligheten att göra än att satsa 100 000 kronor på att folk har mat för dagen.
   Om man skippar en (1 ) raketuppskjutning i Amerika och la dom pengarna på att rädda folk så skulle hundratusentals människors liv räddas. De rika ländernas ledare är helidioter.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: