SVT direktsänder Eldfesten i år


INVANDRING. Eldfesten är en årlig tradition bland många folkslag sedan tusentals år tillbaka, och den har kommit att bli en uppskattad folkfest för många i Sverige. I år direktsänder SVT Eldfesten, som hålls i Stockholm den 14 mars. – Eldfesten är inte bara en viktig högtid för många som bor i Sverige, den är också en supervisuell folkfest med högklassiga artister på scenen. Jag tycker att det är roligt att kunna sprida den här traditionen till fler, säger programbeställare Eva Beckman.

Varje år firar många folkslag in våren med eld, fyrverkerier och festligheter. På persiska heter Eldfesten Chaharshanbeh Soori och hålls varje år tisdagen före det persiska nyåret nouroz som infaller på vårdagjämningen. Traditionen har tusenåriga anor och är icke-religiös.

I Sverige har eldfesten blivit en uppskattad folkfest och symbol för mångfald och integration för många, och årligen kommer stora artister från Mellanöstern för att uppträda i Kungsträdgården. I år har SVT bestämt att direktsända festligheterna, som produceras av Riksteatern.

Läs mer på SVT…

-Pettersson har egentligen inget emot att perserna och andra firar sitt nyår vid vårdagjämningen, fast jag föredrar Valborgseld, men jag blir misstänksam när SVT är inblandade och undrar om inte islam kommer att ha en framträdande plats. Eldfesten i Kungsträdgården lär vara en av de största i världen, det säger en del om storleken på invandringen till Sverige.

Annars tycker jag att vi har eldfest året runt på många platser i landet, det borde ST direktsända och visa artisterna som uppträder i närbild…

Eldfest i Husby våren 2013

Eldfest i Rosengård våren 2009


16 responses to “SVT direktsänder Eldfesten i år

 • Mordförsök, sexuella ofredanden, misshandel av ensamkommande under Eldfesten i Stockholm | Petterssons gör skillnad!

  […] För några dagar sedan rapporterade vi om att SVT direktsänder Eldfesten i år. Varje år firar många folkslag in våren med eld, fyrverkerier och festligheter. På persiska […]

  Gilla

 • dave

  Eldfesten är var och varannan dag. Varför sänder dom inte det?

  Gilla

 • Mohammed

  Men för fa,,,n babbarna har ju eldfest var enda jävla dag ,ah ha nu trillade poletten ner ,,det är därför ingen grips ,det är eldfest och inte mordbrand allmänfarlig ödeläggelse ja ja nu hajar jag . klurigt

  Gilla

 • age

  Var lugna! Det kommer mer!
  Att manifestera ingår i planen och systemet för att visa att råttorna tar över Sverige på varje plan, på varje plats och på varje kulturellt område!

  Försök att inse att Sverige är under en systematisk invasion.
  Försök att inse att många delar av Sverige (no-go zoner) redan är ockuperade bostadsområden = delar av Sverige!
  Försök inse att snart finns inte Sverige mer!
  Försök inse att råttorna äter sig in och äter upp allt vi har!

  Du är lika utsatt som jag och bör vara lika rädd som jag!
  Gör du något för att rädda Sverige? — Jasså inte, och varför det?
  Du kan och du måste göra något!
  Vi har ingen regering längre, för annars hade vi haft undantagstillstånd i vårt land för länge sedan!

  Än en gång: Det påhittade ordet, ”no-go zon” är ett sätt att dölja allvaret i verkligheten — kom ihåg det, när det är för sent!

  ”no-go zon” betyder att området lyder under annan makt än Sveriges!
  Det betyder att området är ockuperat!
  Det betyder att svensk polis inte har tillträde!
  Det betyder att svensk lag inte gäller där!

  Det började så i Syrien – det har börjat så i Sverige!

  ”Grannsamverkan mot brott” är en bra början för att försvara oss
  Se till att varje råtta får hemlängtan! = vår enda chans!

  Gilla

 • Involuntarium

  Hahahohaaaaaahoha blir dagligen informerad om ”eldfester” runt om i vårt avlånga fosterland Sverige! Bilbränder jämt och ständigt och ständigt och jämnt! Räcker det inte för Islamisterna med dessa ”eldfester”?

  För varje ”eldfest” som utförs av de invällande horderna av asylturistparasiter alla generationer, ser jag bara en sak ”ökande försäkringspremier” ytterligare kostnader som läggs ovanpå de redan hårt arbetande svenskarna på grund av Stefan Löfvens och hens pajasregerings naivitet, enfaldighet, svagsinthet och ofattbara svagbegåvning! Sveriges gränser står fortfarande vidöppna, helt djävla ofattbart! Ungern visar vägen för resten av Europa och vi kommer dit vare sig vi vill eller inte såsmåningom!!!!

  Stefan Löfven visa lite stake nu så här på stora kvinnodagen, en möjlighet för dig och din pajasregering att avgå, utlysa nyval och anordna Swexit omröstning nu!

  Gilla

 • Nya

  När kristendomen kom till Norden tog den över gamla högtider; ex blev midvinter Kristi födelse.
  Är det början till en upprepning vi får se, SVT? Fast med islam denna gång?

  Gilla

 • Håkan

  Eldfest! Perfekt då kan polisen dela ut grillkorv!

  Rikspolisgrisen kan själv hålla i grillningen!

  Gilla

 • Lena

  Den här filmen som har presenteras på bloggen tidigare men kanske att någon inte har sett……..titta och lyssna !

  VIKTIG !!!

  Gilla

  • ladulaas

   Jag har sett den och visst: De svenska akademiker, som intervjuas, har synpunkter på multikulturalism – men deras främsta kritik cirkulerar i den akademiska världen, där diskussionsklimatet har drastiskt inskränkts på senare år.

   Det är en professor i Politisk Sociologi (som skrivit en bok, ”A critique of multiculturalism FROM THE LEFT”, för vilken han fått sparken!), en professor i Teoretisk Filosofi och en docent vid Institutionen för Globala Studier, bl.a. En av dem säger, på frågan varför det har blivit så här, att det beror på att människor inte tänker i Sverige.

   Om man ser i vilka områden dessa arbetar, inser man att de alla är globalister i själ och hjärta. Eftersom de inte gillar de uttryck, som multikulturalism tar sig, inser man att just dessa, två professorer och en docent, uppenbarligen inte har fattat ett dugg vad globalismen egentligen står för. När de därtill säger, att situationen i Sverige beror på ”att man inte tänker”, så tycker jag de borde ta fram en spegel, så såge de en till.

   Dessa akademiska fårskallar, som samtliga verkar inom samhällsdiscipliner(!) resp filosofi, har inte fattat ett smack, av vad – och vilka – som ligger bakom globalismen och vart denna syftar: New World Order. De verkar inte ha en aning om, vad den österrikiske greven Coudenhove-Kalergi – EU’s chefsideolog – skrev för nära ett sekel sedan (i ‘Praktisches Idealismus’) och att de tankar han där för fram, är vad EU följer till punkt och pricka.

   Som talesättet är: ”Man kan inte laga en omelett, utan att knäcka några ägg”. Det går inte heller att skapa New World Order, utan att knäcka skallarna på naiva och fjolliga akademiker – plus ett antal miljoner andra människor.

   Det är ytterligt beklämmande, att den mentala nivån – åtminstone på dessa intervjuade akademiker – är så erbarmlig, att de inte har någon klarsyn ens inom sina egna områden! Det som händer i Sverige nu – just dessa oroligheter, detta våld och denna bristande assimilering – är absolut nödvändigt, för att Sverige som nation skall kunna upplösas och inlemmas i deras globaliserade Utopia.

   Just denna typ av tankebefriade eunucker var vad Lenin kallade ”nyttiga idioter”. Det som planeras för Europa och européerna är en terror och en människoslakt, som kommer att få Lenins, Trotskijs, Stalins, Mao Zedongs och Pol Pots massmord att likna söndagsskola. Människorna bakom globalismen tillhör samma sällskap, som låg bakom alla de kommunistiska diktaturerna, plus ytterligare några, och deras blodtörst har inte minskat med tiden.

   Till filmens försvar kan tilläggas att man även intervjuat vanliga människor, som uppvisade betydligt större klarsyn, än dessa verklighetsfrånvända akademiker. Alla dessa var dock invandrare! Så långt som jag orkade se, var det bara en vanlig svensk, som intervjuades, och han hade definitivt inte alla hästar hemma. En av invandrarna sade att 80% av svenskarna inte tänker, vilket jag instämmer med. Så är det och därför finns det inte längre något hopp för vårt land.

   Gilla

   • Mohammed

    Och nu har vi nått en punkt där endast militära medel hjälper
    och snart passerar vi den punkten med .
    Jag är i Thailand/Bali/indonesien tillsammans över 300 miljoner pers och det sker flera mord skjutningar med död som följd våldtäkter ,mm,mm, i lilla putte landet långt uppe vid polcirkeln (Sverige)än det gör i Thailand/Indonesien tillsammans

    Gilla

   • Mohammed

    87% som inte tänker är det väl?

    Gilla

 • Billy Boy

  Då får man planera för att sätta sig själv och sina nära och kära + några viktiga ägodelar (inkl personbil som flyktfordon) i säkerhet innan eldfesten tar fart.

  Eldfestarna har redan övat en hel del i förväg på bilar i närområdet …

  … så när eldfestandet eskalerar den 14 mars 2017 måste den egna personliga beredskapen höjas till en femma (5) på en 5-gradig skala.

  Gilla

 • Ingemar

  Som läget har blivit tycker jag att det är högst olämpligt att sända sånt här i Svea Rikes annars hårt Censurerade sk public service !!!!

  Gilla

 • Tussilago

  Och vad är det för fel på vår tradition med påsk-brasa & maj-brasa?

  Gilla

  • Lena

   Tussilago
   Alla fel, det firades av etniska svenskar, vilket är det värsta som kan hända i Sverige idag.
   Det firades lugnt och trevligt ute i naturen, för bra för att vara sant !

   Gilla

 • Tony

  Eldfesten, är det inte den vi ser varje dag med ungefär tiotusen
  uppbrända bilar, fast det lägger väl inte kommunist slynorna på
  SVT märke till när det handlar om att fjäska för invandrare, trots att är dessa som sysslar med bilgrillning.
  Man tänker väl inskränka på Nationaldags firandet, för allt som
  handlar om det Svenska får mindre och mindre utrymme!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: