”Peka inte ut förorten – patriarkatet finns överallt” säger Pascalidou och jämför islamister med Svensson

INVANDRING. Strukturellt förtryck är detsamma överallt, även om det finns de som ”projicerar patriarkatet på fattiga förorter och främmande kulturer för att själva framstå som upphöjda och upplysta”, skriver journalisten Alexandra Pascalidou i en krönika i DN. (Betalvägg så ingen länk)

Högerpopulistiska herrar och även en del damer säger sig vilja befria kvinnorna i förorten – tomma ord som inte är något annat än manövrar för att göra kvinnor till ett redskap i deras rasistiska retorik, skriver Pascalidou. Hon uppmanar tjejer att kämpa, att välkomna mångfald i kampen om ett mer jämställt samhälle. Det ”gynnar oss alla”, avslutar hon.

-Pettersson undrar om Pascalidou tänker eller om hon har dåligt med jobb och vill väcka uppmärksamhet när hon jämför islamister som tvingar kvinnor bära tält, hindrar dem från att gå ut ensamma och arbeta utanför hemmet med Svenne Banan…

Om någon dag kommer damen som jämför vanliga svenskar med islamister att beklaga sig i media att hon utsätts för näthat av dem hon hatar.

Om texttjuven Alexandra Pascalidou på bloggen…

39 thoughts on “”Peka inte ut förorten – patriarkatet finns överallt” säger Pascalidou och jämför islamister med Svensson

 1. Ja,.. suck denna Paskalidou.
  Hon är en värvare av SD-röster i alla fall.
  Fattar verkligen inte MSM det?

 2. Vem avlönar henne egentligen? Begriper inte hur en sån irrpanna kan ha ett riktigt jobb !!??

  • Som dej-svar på ditt inlägg återpostar jag ett av mina inlägg i en tidigare debattråd här på Petterssons. Här beskriver jag i huvudsak endast en viktig del i Alexandra Pascalidous tidigare inkomster i Grekland i samband med landets finansiella krasch tidigare.

   https://smab.imgix.net/2017/0209/566/566dbf81-95b7-4c1f-947b-33ce6c059dc5/1/170209-alexandrapascalidoukultur-409762-a001nl_preview.jpg

   Alexandra Pascalidou uppfattar jag som en genomfalsk och dubbelmoralisk donna, som jag har mycket svårt för av flera skäl. Ta bara detta.

   Hon har tjänat och tjänar fortfarande mycket pengar på sina böcker mm där hon gråter floder över fattigdomen som drabbat det grekiska folket och då särskilt efter Greklands kraschade ekonomi till följd av landets utdragna lånekris.

   Innan Greklands ekonomi kraschade så flödade enormt mycket upplånade pengar i landet och Pascalidou har berättat i sina böcker och även i svensk TV vilka feta erbjudanden hon erbjöds av TV-bolagschefer + andra arbetsgivare inom media som ville jobba med henne. Hon nappade naturligtvis på en hel del av dessa skyhögt betalda arbeten där pengarna ursprungligen kom från direktörernas och den grekiska statens upplånade pengar.

   När allt rasade i Grekland så satt Alexandra Pascalidou med massor av pengar hon tjänat i landet. Pengarna som hennes arbetsgivarna skaffat fram kom mestadels från Greklands överbelåning utan täckning och var därmed på sikt omöjligt för de grekiska låntagarna att återbetala till långivarna … ofta i utländsk valuta till utländska banker … men också i Greklands egen €uro-valuta gemensam med de övriga €uro-länderna.

   Efter Greklands finanskrasch har större delen av Pascalidous landsmän och kvinnor rasat ner i avgrunden och många lever fortfarande i djup misär. Trots all ekonomiskt stöd utifrån är Greklands skuldbörda fortfarande mycket tung att bära för staten och ffa för folket.

   Eftersom Pascalidou tjänat storkovan bl a genom att själv utnyttja Greklands lånade pengar härrörande från landets överbelåning före krisen … då borde hon nu moraliskt ställa upp massivt för sina grekiska landsmän, kvinnor och barn och massivt stötta dem med sina egna pengar.

   Vad som hänt skulle kunna beskrivas så här. Pascalidou har mottagit pengar som kommer från Greklands oegentliga & kriminella överupplåning. Att hon har tagit emot (befattat sig med) pengar som i princip har stulits från banker mm och där lånebördan i slutändan vältrats över på det grekiska folkets axlar … Ja, det borde betraktas som att Pascalidou varit insyltad i en variant av olagligt penning-häleri.

   Alexandra Pascalidou vill ju ge sken av att stå till vänster politiskt och hon borde därmed visa sin solidaritet med det grekiska folket … inte bara med floder av gråt och massor av tomma ord … utan framförallt i konkret handling i hårdvaluta. Jag har aldrig någonsin hört henne säga att hon valt det senare generösa alternativet.

   Som många andra mångkulturvurmande vänsterextrimister bor hon i en mycket attraktiv (och sannolikt svindyr) lägenhet på Södermalm, Stockholm … fjärran från störande mångkultur, tiggare mm.

 3. Pettersson, eller förövrigt ingen annan heller, behöver inte undrar om Pascalidou tänker, vilket hon visar med hennes tanklösa alster att hon inte förmår att göra.

 4. Visst jag har sett vilka zigenargubbar som lämpar av zigenarkärringarna utanför ica vid så många tillfällen , så säg inte emot den som känner klanen !

 5. Det är för sådana häxor som A.Pa. det går trögt för feminismen i vårt samhälle.
  Hon är olik andra grekiska kvinnor mest i ett avseende, den lilla hjärnsubstans hon utrustats med har i den skandinaviska friska luften skrumpnat betydligt och kan nog numera räknas som obefintlig. En travestering på en berömd herres uttalande “herre förlåt henne ty hon vet inte vad hon talar om” torde beskriva hennes dilemma.

 6. Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Jag tycker det är roligt när Alexandra rapar ur sig sina floskler. Då får jag ännu mer bevis för att SD behövs och kommer att växa. Hon bara pratar å pratar. Hon har troligen samma felkoppling mellan pratorganet, twitterfingret och de högre funktionerna som kuplettsångerskan Ernman.

 7. Stackars rumänska Paschalido (eller hur du nu stavar – jag bryr mig inte om att kolla), det är ingen som bryr sig om vad du säger. Snart kommer också kroppen att tappa fräschören liksom dina utspel. Då är du inte ens välkommen i SVT.

  • Falköga och andra som inte läst vad jag berättat för er några gånger, jag en stolt och fri rumänsk tant boende i ett fritt land bland fritt folk med utrycksfrihet – tar det från början:

   Mimi N.

   22 06 2015 at 22:08
   A. P. denna olidliga kommunist varelse, föddes i Rumänien av grekiska föräldrar – kommunister som i slutet av 40-talet och 50-talet kom till Rumänien som flyktingar. Kort om hennes föräldrars generation: efter kriget, mellan 1946-49 var det inbördeskrig i Grekland. Kommunistpartisaner (ELAS) kämpade för makt mot icke-kommunistpartisaner (EDES) stödda av britter. Kommunist gerilla besegrades och Churchill körde dem ut ur Grekland. De sökte sig till kommunistländerna, närmast var Rumänien, och en massa nästlade sig där. Onödigt att säga att rumänerna var inte förtjusta i partisanerna och umgicks inte med dem. De, som kommunistinvandrare, fick hjälp och levde bättre än många rumäner. Rumänerna kallade dem för partisaner, eller kommunister hellre än greker. När situationen blev lugnare i Grekland åkte grekiska partisaner tillbaka.
   En del kom till Sverige där de hittat lämplig och bördig terräng för sina kommunistiska åsikter och principer.
   Så har ni fått denna ‘intellektuella’ författare och journalist på er hals, kära ni !
   Men få det i era huvud: Pascalidou är inget rumänskt namn, hon är inte rumänsk bara för att hon föddes i mit land.
   Jag bjuder på genuin historia, mina damer och harar !

  • Hedersvåld, steningar och förtryck är ingen ras, det är ett ställningstagande och beteende.

   • Feministerna är kapabla att stämpla även ställningstaganden, beteenden mm som rasism i de fall kritiken riktas mot de grupper, vilka feministerna betraktar sig vara beskyddare av.

   • Billy Boy: jag vet, det visar bara hur total förvirringen och okunskapen är

 8. Nu skiter väl omvärlden i denna hyckleriets överstinna, annars hade utländsk media fått sig nya lögner och idiotiska uttalanden att avslöja….

 9. Hon har helt rätt, det är inte förorten det är fel på, utan folket eller vad man nu skall kalla dom, som har ockuperat det!

 10. O’gud vad jag är trött på denna människan, jag har faktiskt aldrig någonsin hört ett enda vettigt ord komma från henne. Har typ aftonbladet och alla dom andra floskler medierna ens märkt att människan, prata och skriver som om hon lever i någon form av trans eller vad det nu kan vara.
  Det ända som jag kan likna det vid är när mina syskons barn var runt 3-5 år då kunde man i princip lura i dom vad som helst och dom trodde stenhårt på det. Och jag måste verkligen säga att jag upplever att hon befinner sig omkring det stadiet. TYVÄRR?

 11. Herregud denna gapiga hysteriska “femenist “tant vräker ur sig så mycke skit ,så man blir mörkrädd ! Vi “rasistiska ” vita “våldsmän” vill hon utrota men välkommnar dom nya pensionsräddarna med öppen famn !! Ja fattar ingenting ,trofan de går utför för gamla svedala ! Minns med glädje Sixten Jernberg när han skrek !UR SPÅR KÄRRINGAR när han svicha förbi i skidspåren !!!

 12. Det låter som den vanliga feministiska hat-ideologin, som går ut på att hata alla män just för att dom är män.

 13. Finns det någon människa i det här landen som bryr sig
  om vad ragatan PLASKALIDO tycker??

 14. Alexandra har väl rötter hos resandefolket!? Tycker det är hög tid att hon reser härifrån, för gott.

 15. Fake news Pascalidou. (FNP)
  Hon är nog den mest vämjliga människa jag vet. Ljuger och stjäler texter gör hon men vill framstå som om vore den bästa av människor. En äkta skatteplanerande kommunist. Alla andra ska betala full skatt men inte hon. Ihåligt och skenheligt värre. Usch!

 16. Fake news Pascalidou. (FNP)
  Hon är nog den mest vämjliga människa jag vet. Ljuger och stjäler texter gör hon men vill framstå som om vore den bästa av människor. En äkta kommunist.

 17. Hon har alltså aldrig hört talas om islams syn på kvinnor?
  T.ex.
  Att kvinnor ska behaga mannen
  Att kvinnor ska hålla tyst, för mannen vet bättre
  Att kvinnor blir stenade efter blivit våldtagna?
  Att kvinnor inte får köra bil eller utbilda sig?

  För sådant har jag aldrig hört talas om hända i svenska förorten (bland “Svensson”)

  Om det är någon som uttrycker sig populistiskt, är det Pascalidou…

 18. Tack för alla intressanta inlägg men något om henne hörn inte hit, Pettesson är en seriös blogg och samhällskritiker !

Kommentera