Guillous två sanningar


Jan Guillou, välkänd vänstersocialist som själv dömdes till ett års fängelse i kölvattnet av IB-affären på 70-talet och som skrivit rapporter mot betalning till KGB, skriver om brottsbenägenheten i SD:s riksdagsgrupp.

Den är dokumenterad och ska aldrig försvaras, bara beklagas. Jag tänker inte länka till Aftonbladet, utan länkar till Omni och så får var och en klicka vidare och bekräfta det som skrivs i denna artikel.

Det Guillou skriver är en sanning, men i samma artikel beskriver han en annan sanning som både han och andra har svårt att erkänna. Han skriver nämligen att arbetslöshet är den enskilt största faktor som ligger bakom stenkastning, bilbränder, dödsskjutningar, gruppvåldtäkter, droger och andra ord som sätts i samband med mångkulturella förorter.

Därefter tar han 60-talet som exempel. 60-talet som såg ett stort inflöde av arbetskraftsinvandrare från olika europeiska länder och som kunde visa upp invandrare som underrepresenterade i brottsstatistiken. Här har säkert Guillou rätt och detta är en ganska bra förklaring på allt som gått fel i Sverige.

I hundratals år och ända fram t.o.m. 60-talet hade Sverige en väl fungerande och nödvändig arbetskraftsinvandring från länder i Europa. I.o.m. Olof Palmes socialdemokratiska regering bytte man fokus. En väl fungerande arbetskraftsinvandring ersattes då av en icke fungerande asylinvandring från kulturer vars samhällssyn skiljer sig markant från den västerländska. Detta faktum är den vägledande när man talar om utmaningar och problem.

Varje år i fyra decennier har man tagit in fler människor än det finns jobb, en ekvation som även en förskoleelev ser det omöjliga i. Varje år sedan 70-talet har Sverige tagit emot tusentals människor utan utbildning eller i bästa fall mycket låg, samtidigt som Sverige alltmer förvandlas till ett land där de enkla jobben ersätts med sådana där det krävs allt högre utbildning, också detta en ekvation som inte går ihop.

Nu befinner sig Sverige i en kris, även om många inte vill yppa ordet kris, och denna kris kommer att förvärras när nästa lågkonjunktur knackar på dörren, tiotusentals jobb försvinner och Sverige fortfarande ståtar i topp när det gäller mottagning av människor utan eller med väldigt låg utbildning.

Är det arbetslöshet som är den enskilt största faktorn bakom den höga brottsligheten i Sverige, är det nog många som bör fundera över om Sverige är det land man vill se sina barn och barnbarn växa upp i.

När den gamla kommunisten Guillou använder arbetslöshet som ursäkt, är det lätt att plocka fram Aftonbladets intervju med den turkiske invandraren Suat Cicek från 2004. Den länkar jag gärna till, eftersom den är så pass gammal att den inte genererar några annonsintäkter till blaskan.

Så här säger han bl.a. i intervjun:

”Trots att Sverige inte har resurser att ta hand om alla som kommer hit, fortsätter vi att fylla på med nyanlända flyktingar. Det är som om Sverige försökte visa hela världen att vi är duktigast av alla. Vi brukar skryta med att vår flyktingpolitik är ”generös”, men i slutändan menar jag att den politiken är ett svek, både mot dem som ska bygga ett nytt liv och mot det svenska samhället”

Ja, tänk om svenska politiker hade skakat av sig rädslan för ordet rasism och lagt kraven på den humanitära stormakten åt sidan, hur hade inte Sverige sett ut då? Förmodligen hade vi inte läst om bilbränder, stenkastning, dödsskjutningar, gruppvåldtäkter i en sådan omfattning som idag och lägg därtill att överbetalda artister och avdankade journalister aldrig fått en andra chans att sola sig i strålkastarljuset.

Den här filmen om utvecklingen i Malmö får nog många att gråta.

Sagt av Jan Guillou

Så gott som alla fångarna kom till gymnastiksalen och det var ju lätt att se att svartskallemajoriteten var enorm (idag 75 % på just det fängelset)…”

”…Anledningen till att fler invandrare än svenskar dras in i narkotikasmuggling är mest att invandrarna har vissa talanger som är nödvändiga i sammanhanget men som helsvenska förbrytare saknar. De talar exempelvis kurdiska, arabiska och spanska, vilket underlättar om man ska göra affärer på de språken…”

”…det är inte särskilt lönsamt att stå i grönsaksstånd i Rinkeby centrum och redan nu har de alldeles för stora utgifter (hasch, eventuellt redan nu tyngre droger) för att ha tid med ett anständigt liv. De försörjer sig i huvudsak på småbrott, säg inbrott och väskryckning…”

”För många zigenare stjäl för mycket. I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar.”

Om Jan Guillou på bloggen


12 responses to “Guillous två sanningar

 • 66mn

  (KRISEN I SVERIGE) visst det kan väl inte har undgått någon att dom saker vi nu ser hända är mycket skrämmande för dom flesta. Och det debbateras och politiker skyller på varandra och pk-media gör allt i sin makt för att rapportera det hela som en petitess och att det är hatmedia som sprider lögner medvetet för att piska upp stämningen och hatet. Vilket jag själv kan intyga att så är inte fallet. För när jag själv började märka att något stog inte rätt till i Sverige, så började jag söka överallt för att skapa mig bild av sanningen, utan att låta någon påverka vad som spelades upp för mig när jag kom så långt så att jag kunde sammanfattar alla resultat jag funnit eller när jag la dit sista pusselbiten och kunde på så sätt också se hela bilden av verkligheten och dom oundvikliga konsekvenserna som detta kommer leda till. Problemet som gjorde att Sverige hamnade i något som kan liknas vid en rullande snöboll som bara växer och växer och desto större den blir desto svårare att få stopp på den. Och när den inte längre går att stoppa, ja då kan det inte leda mot något annat än katastrof och det är oundvikligt. Men som sagt totalt oansvarig flyktingpolitik och helt respektlöshet mot det svenska folket har gjort att vi befinner oss där vi nu gör. Men det som skrämmer mig mest är skitsnacket och allt förnekade och mörkande och den totala oviljan att gå samman och gör gemensam sak av att lösa problemet och får stopp på detta, och sätta till precis alla dom resurser som krävs utan att snåla, men tyvärr så är det inte det vi ser, utan det som vi ser är att snöbollen bara växer och växer helt obehindrat.
  Jag måste verkligen säga att en sådan inkompetens bland precis nästan alla våra politiker utan ett fåtal som insett verkligheten men motarbetas konstant för att kunna agerar och vända trenden.
  Är det verkligen möjligt att regeringen som startat allt och är ansvariga för det som sker i Sverige nu, tror att dom har kontroll över läget och situationen för då är vi verkligen illa ute. För vad jag kan se så är ungefär ca:9,5 miljoner svenskar på väg att vakna, och trots Reinfeldts inkompetens och total brist på kunskap om det etniska svenska folket och dess kapacitet. Och viljan att hela tiden får dom etniska svenskarna tror att det inte finns några etniska svenska bara det visar vilken person han är, och på vilken IQ nivå han står. Tror han inte att vi etniska svenska känner till vårat släktskap och dess historia och ursprung, och vet han inte att i alla riktiga svenska familjer så förs släktens historia vidare till varje ny generation, och det sker från munn till munn.
  Men vad jag har förstått så är din egna historia och tillhörighet hemmahörande oss det resande folket, och då kan jag mycket väl förstå att du vill förnekar andra kulturer och deras arv, för allt bottnar i ren avundsjuka för att du själv har ingen historia och definitivt inte heller någon etnicitet, vilket gör att du kan inte titta tillbaka i historien på det folket som du härstammar ifrån och på så sätt kunna få lite mer information om vem du igentligentligen är. Och på grund av detta så försöker du får alla runt omkring dig att tro att inte dom heller har någon etnicitet. Jag hörde även ett argument från dig på frågan att svenska folket är väldigt framgångsrika inom dom flesta områden i världen och även ledande. Och du svarade att dom som gjort Sverige så framgångsrikt är inte svenska utan att det är människor som kommit utifrån och invandrat hit det är dom som står bakom allt inte svenska. När jag hörde dig säga det så började jag verkligen undrar om du som person borde få gå fritt i Sverige för någon med så mycket hat i sig, och just mot svenska folket och landet i sin helhet, det kan bara leda till ett slut.
  Förresten så vet jag nu varför han hade så bråttom att avgå när man förlorade valet, det var för att han visste att han nu gjort det svenska folket så mycket skada som det är möjligt, med andra ord uppdraget slutfört. Jag undrar om det finns någon som kan peka på en enda sak som han drev igenom och som det svenska folket gynnats och gjort livet lite enklare för, jag kan faktiskt inte hitta en enda grej, men däremot så hittar jag hur många förändringar som helst som gjort inget annat än att vardagen blivit bra mycket sämre för det vanliga folket. Jag tror att hans mål som politiker var att göra det så jävligt det bara går för svensken och hela landet. Och vet ni vad jag tror att han lyckades till en viss del. Tänk efter och ställ frågan till er själva, varför hade han så bråttom efter valet att avgå som partiledare, det kan bara beror på att han var färdig med det som han ville uppnå.

  Gilla

 • Stefan A

  J G försöker desperat hålla sig kvar i rampljuset genom att rida på SD, vet inte vilken gång i ordningen han klankar ner på SD, slutade läsa hans kolumn för länge sedan, men han är inte ung och arg och emot etablissemanget länge, utan gammal och trött OCH PK…..

  Gilla

 • Suzie

  Här intervjuas Pelle Neroth Taylor av Sjunnesson i SwebbTv,också mycket servärd.

  http://www.swebbtv.se/

  Gilla

 • Lena

  Avsaknaden av kurage visar sig när ”vinden” vänder, nu är det en liberal som satt upp fingret och känt efter, varifrån blåser vinden idag ?
  https://www.svd.se/wikstrom-asylsokande-ska-inte-fa-valja-land/om/flykten-till-europa

  Gilla

 • Nils

  Jisses, den mest troliga förklaringen är att det var andra folkgrupper som kom på 60-talet. Men den förklaringen är förbjuden och därför kan det bara vara arbetslösheten som är orsaken. Hypotesen med arbetslöshet hade kunnat testas genom att undersöka om arbetslösa svenska ungdomar sysslar med bilbränder och stenkastning, men det är också en förbjuden tanke…

  Gilla

 • Lena

  Filmen i inlägget gjorde mig först rasande arg och besviken troligtvis för att jag fick uppleva återigen allt det som gnager varje dag i vad som sker i Sverige, hela filmen är så välgjord , ingen bör missa den !
  Mot slutet av filmen kom mina tårar, fast att jag inte ville gråta men jag tror på allvar att svenskarna vill ha det så här, därför grät jag !

  Vi som finns nu vi lånar bara landet i nuet, tänk på våra kommande generationer !

  Gilla

 • ÅMÅL

  Filmen ”SWEDEN – dying to be multicultural”

  är mycket sevärd!

  Gilla

 • Kent

  Man pratar om multikultur.

  Men Islam är väl i högsta grad en monokultur.

  Så vad är det man vill uppnå en multikultur eller monokultur.

  För PKfasciterna är väl multikultur ett oräkneligt utbud av maträtter och konstiga klädslar. Samtidigt som dom skriker om närodlat, ekologiskt och genuina maträtter där de vill veta exakt var och av vem som har producerat varan.

  Gilla

 • ruben

  Jag tänker mej att Sverige skulle nu ha behövt samla guld i ladorna för nästa ekonomiska kris, men inget som helst förebyggande. Migrationsverkets produktion av utgifter är skrämmande och egentligen brottsligt. Sveriges befolkning har inte godkänt deras maskinmässiga mani på att slussa in främmande människor utan någon kommande plan på vem som skall försörja dom. All invandring på 1950-60 talet var i huvudsak redan riktad till arbetskraft. De handplockades tom. av industrin i deras hemländer, Italien, Ungern, Jugoslavien osv. De flesta hade redan jobb ordnade när de flyttade hit. Ett europeiskt land som Sverige har bara allt att förlora när man tar in så många lågutbildade bidragsturister från mena-länderna. Tecknen har redan dykt upp, med åsiktskorridorer, relativism, de goda hatarna, toleransen mot intoleransen, upplopp, bilbränder, illegala vapen, mord och dödshot i skolor, självmordsbenägenhet bland ungdomar, våldtäkter, politisk censur, hederskultur, barnäktenskap, osv. osv. Hur stort är mörkertalet? Anmälningsbenägenheten av många brott kan vara rekordlåg? Nej det är kanske för långt till nästa val, sista tåget går snart.

  Gilla

 • Goddag Yxskaft

  ‘Det är väldigt mycket muslimska män på asylboendet’; Brita Zackari SVT-kommentator från Vasaloppet idag. NOT!

  https://petterssonsblogg.se/2017/03/05/det-ar-valdigt-mycket-vita-man-har-svt-fran-vasaloppet/

  Gilla

 • ossie

  Denna patetiske lyxkommunist som kräker ur sig dumheter på löpande band i Afonkloaken.

  Gilla

  • upptillkampnu

   Har för mig att denne kommunistmiljonär dömdes till utvisning efter IB-affären han var ju Fransk medborgare varför blev han kvar i vårat Sverige?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: