Stäng

Det börjar med en allians mellan islam och vänstern

ISLAM. Iranska revolutionen var ett händelseförlopp 1978 och 1979 under vilket Irans monark (shah) Mohammad Reza Pahlavi störtades och ersattes av en islamistisk regim med Ayatollah Ruhollah Khomeini som religiös ledare. Iran ändrades radikalt från att varit en sekulär konstitutionell monarki till att bli en auktoritär islamisk republik.

Revolutionen berodde på sociala klyftor i det iranska samhället och relativ avsaknad av demokratiska och mänskliga rättigheter. Mellan åren 1961 och 1978 genomgick landet omvälvande förändringar som förbättrade livsvillkoren för majoriteten av landets befolkning. Statens reformprogram på 1960-talet, den så kallade Vita revolutionen innebar att Iran fick sin första jordreform, att en majoritet av befolkningen blev läs- och skrivkunnig samt att kvinnorna fick rösträtt. Även familjelagen moderniserades vilket stärkte kvinnornas juridiska ställning. Jordreformen ledde till protester från prästerskapet och den traditionella aristokratin som ägde stora delar av jorden.

Iranierna åtnjöt en gynnsam ekonomisk och kulturell utveckling men inga politiska reformer i demokratisk riktning genomfördes.

Missnöjet spred sig bland islamistiska, liberala och vänsterorienterade grupper i landet.  Shahen störtades men istället för att gå mot demokrati tog hizbollah (Guds parti) makten genom att förbjuda andra partiers existens en efter en och förföljelserna var i full gång. Genom taktiska drag från islamisterna blev den nya konstitutionen en seger för de ultrareligiösa och Ayatollah Khomeini till revolutionens ledare. Förföljelserna mot oliktänkande, monarkister, liberaler och socialister, var i full gång. Tiotusentals människor mördades och många miljoner drevs på flykt.

***

En iransk invandrare som bosatt sig i Kanada, för att slippa islams förtryck, oroas för hur man i väst stryker islamister medhårs och blidkar dessa samt menar att islams framfart alltid börjar med en allians mellan vänstern och islamisterna – något vi kan se tydligt i bland annat Sverige.

Mannen understryker också att detta ses som en svaghet av islamisterna och något man utnyttjar till fullo för att tillskansa sig mer och mer makt.

”Allah skapade inte människan för att han skulle ha kul. Syftet med skapelsen var för mänskligheten att sättas på prov genom umbäranden och bön. En islamisk regim måste vara allvarlig på  varje område. Det finns inga skämt i Islam. Det finns ingen humor i Islam. Det finns inget roligt i Islam. Det kan inte vara skoj och glädje i det som är allvarligt.”

Ayatollah Khomeini, 1979

khomeini

18 reaktioner på “Det börjar med en allians mellan islam och vänstern

 1. Innan revolutionen var Iran ett mycket trevligt ställe att vara på.
  Vem som helst kunde sitta på krogen utan problem,
  Iran var ett rikt, livfullt och behagligt land.
  Det är naturligtvis rikt nu också, men rikedomen har flyttat till mullornas fickor.

 2. Den unge mannen från Iran har all anledning att ifrågasätta, Kanada under S Harper var ett föregångsland, dock så ville väljarna ha droger legaliserade och valde den här figuren istället. (titta på klippet)
  Det är krävande att bygga upp och det tar tid, att riva ner går på ett ögonblick !
  De politiker som har makten är i stånd att förstöra på nolltid, med katastrofala resultat som drabbar i första hand de som inte kan påverka.

 3. Det förklarar varför man så sällan ser en muslim le.
  Samtidigt bjuder det mig emot om jag skulle behöva le mot en som har som mål att döda mig och stjäla allt jag har.
  Alla muslimer är muslimer – enligt koranen.
  Koranen finns inte i lightversion.
  Det finns inga muslimska extremister – alla ska följa koranens budskap.

  Sverige är snart en islamisk stat – om vi inte agerar mot det.
  Vi kan inte tillåta råttorna att äta sig in genom väggarna på våra hus.

  Det finns motmedel mot dessa djur.
  Vi måste använda dessa medel om vi vill (be-) hålla Sverige rent.

  1. Här skulle jag tillägga att: alla skall följa koranen och de följer koranen också till punkt och prick när det blir dags.
   Varenda en, det finns inga moderata muslimer. Det finns endast muslimer.

   Om inte så skulle vara, varför reser sig inga muslimer mot alla galenskaper de gör utan är med?

  2. Någon som bott en längre tid i Afrika som bistånds arbetare,
   gav detta förslag, för att ej bli attackerad av muslimer.

   PREPARERA ALLT DU ÄR RÄDD OM MED FLÄSK / BACON !!!

 4. Det går inte att jämföra Islam i Iran med Islam i Europa. Islam är mycket gammalt i Iran, det är en del av kulturen och samhället där. I mångt och mycket var revolutionen en konservativ revolution snarare än en islamisk sådan.

  1. Det är ingen skillnad mellan islam och islam. Det finns bara en islam och den är likadan överallt.
   Min text handlar ju om islams sätt att ta över enligt bloggens rubrik. Revolutionen i Iran var en revolution mot Reza Pahlevis förtryck och det utfördes exakt som bloggaren skriver av vänster och muslimer tillsammans. Efter att shahen hade störtats, tog muslimer över.
   Där har du rätt i att det inte var en islamisk revolution utan det var som revolutionerna i allmänhet, en social revolution som muslimerna utnyttjade för att ta makten.
   Det är exakt detsamma som sker i Europa och i USA. Muslimer och vänster (egentligen är det inte någon vänster i dess riktiga mening) har gått ihop, där är en del liberaler med. När väl den nuvarande regeringen är vunnen i demokratiska, får man hoppas, val, kommer muslimer och vänster och några smågrupper att ta över och sedan gör sig muslimerna av med de andra. Och detta gör de med vapenmakt. Exakt som i Iran. Revolutionen i Iran var ju fredlig men muslimernas övertagande av makten var inte det.

   1. En islamisk revoltuion i Europa är en utländsk invasion iscensatt av förrädare här i Europa. Det kan överhuvudtaget inte jämföras med ett islamiskt maktövertagande i Iran där Islam var uråldrigt.

    Förstår du inte det är du någon sorts universialistisk neocon operatör.

   2. Martin A. Du håller på just det som man inte skall göra. Du försöker bortförklara fakta. Det gör det samma vad du kallar detta, om det är konservativt, neocon?,(det finns svenska ord med) kommunistisk, socialistisk, islamitisk eller vad som helst.
    Det är en muslimsk maktövertagande där vänster och muslimer tillsammans slår sönder det fina som vi har byggt under ett par hundra år.
    Du kan väl inte påstå att all vänsterpack i Europa som hjälper musliminvasionen inte är europeisk? Vänstern tror satt de kan ta makten med hjälp av muslimer och det är en del av varför de stödjer denna invasion. Det är ju skötsamma om man tar in armer utifrån till att föra krig?

   3. Det är samma globalister som vägleder vänstern som vägleder massinvasionen. Jag bryr mig inte ett skvatt om en utomeuropeisk inkräktare är muslim eller något annat. Det har inte med religion att göra. De svenskar som kommer från södertälja har förlorat sin hembygd till kristna inkräktare snarare än muslimska. Det är sak samma. Det enda som är relevant med muslimerna är att de är bättre organiserade och bättre finansierade.

   4. Kristna inkräktare i Södertälje, är det det som är problemet. Problem är och förblir islam.
    Sedan hittar du på ”globalister” som vägleder vänstern och massinvasionen. Som nästa kommer väl judarna med Soros i toppen? Muslimer har vari överallt i Europa hundratals år. På Balkan finns det starr där en stor majoritet av befolkningen är muslimer, muslimer finns överallt. De har varit så liten grupp att det har inte haft någon betydelse i praktiken.
    Där håller jag med dig om, det har inte med religion att göra ty islam är ingen religion, islam är en politisk ideologi lika farlig som kommunism eller nazism. Tillkomsten av alla dessa är likadan, sättet att ta över makt och hålla det är likadan, samtliga håller befolkningen under en total lydnad, ingen kritik tillåts, inga avvikelser vare sig i sättet att leva eller betjäna resp. ”gudar” tilläts.
    Muslimerna är inte bättre organiserade ty de är inte organiserade alls, deras organisationer är ”lösa”, de behöver inte ha mer medel för sina krig eftersom deras ”religion” är fanatisk, de bryr sig inte om humanismen överhuvudtaget.
    Om det hade med pengar att göra, Bush den förste hade slagit hela packet många gånger om. Bush den andre ytterligare.
    Sovjetunionen föll på grund av sitt krig i Afghanistan deras resurser räckte inte trots att talebanerna hade säkert mycket mindre resurser. Ryssarnas krigsmaskin var säkert välorganiserad, talebanernas var inte alls organiserad utom att varenda muslim tillhörde ”organisationen”. Ungar, gamlingar, kvinnor, alla.

   5. Om Södertälje var din hembygd så är det det som är problemet. Det har inte med islam att göra. Det har med massinvasionen av sverige att göra, att vi svenskar trängs undan av utlänningar.

    Och det är inte muslimer som har ändrat på sveriges lagar. Det var inte muslimer som bedrev lobbyverksamheten som till sist ändrade grundlagen 1975. Det är inte muslimer som äger medierna som hänsynslöst har drivit denna agenda av massinvasion i många decennier.

   6. Det var det inte.
    Men det är muslimer som kommer hit med falska påståenden om ”flykting”. De är inga flyktingar, de är islamister som kommer hit för att ta över hela Europa helt enligt koranen. Det är muslimer som är alla likadan när det gäller.
    Det är riktigt att det inte var muslimer som ändrade grundlagen -75 eller äger medierna.
    Grundlagen ändrades av den svenska vänstern i god tro. De strävade efter jämlighet mellan alla människor, de hade ingen aning om vad muslimer är för något. Var på den tiden där och kommer väl ihåg allt det som, framförallt i tidningar, gick att läsa om ”finjävlar” fast jag själv aldrig upplevde någon som helst diskriminering. Det fanns redan då en del turkar och folk från det forna Jugoslavien.
    Media är idag för denna infällning för att de flesta är högutbildade, unga människor vars enda syfte här i livet är att festa. De har ingen uppfattning om det verkliga livet eftersom de har fått leva omlindade i bomull hela sitt liv. De har ingen kännedom om historie, vare sig europeiska eller islam. De vet knappt var islam kommer ifrån och varför. De vet inget om Wien på 1500 och på 1600 – talet.

 5. Det som skedde i Iran var i grund och botten detsamma som skedde i Ryssland 1917. I Ryssland gick många olika grupperingar ihop för att bli av med feodalsystemet och den ryska tsaren. De två största revolutionära grupper mensheviker och bolsjeviker samta andra små grupper deltog i inbördeskriget mot de vita och efter att de hade vunnit, blev det en inbördes maktkamp i huvudsak mellan dessa två socialistiska grupper varav bolsjevikerna tog makten.
  Det är detta som kommer möjligen att ske här i Europa med muslimer.
  Åtminstone här i Finnland stryker även kyrkan muslimer medhårs, förmodligen i hopp om att kunna leva i fred tillsammans med dessa. De vill inte tro på muslimernas riktiga avsikter trots att det påtalas till dom och t.o.m muslimerna säger det rent ut.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: