Brutna vallöften


Miljörörelsen är besviken. Besviken på alla brutna vallöften från sitt parti.  Kilometerskatten, det Tyska brunkolet, flygskatt, byggstopp av trafikleden i Stockholm. Ja, det finns mängder av vallöften som Miljöpartiet inte kunnat infria. Då undrar jag, liten näsvis gumma, hur detta skulle gå till? Ett parti som vid valet hade 6,89% av rösterna. Det är drygt 400.000 av Sveriges röstberättigade.

valresultat-2014Valresultat 2014

 De kan inte lova att uppfylla någonting även om de sitter i regeringen. Dessutom har regeringen endast 37,9  (i en annan tabell 39,5) av makten så de kan i princip inte lova någonting heller. Det går an att vara kaxig i regeringsställning men några krav eller någon s.k. makt har MP aldrig haft och kommer aldrig att få. 

Då undrar man igen-varför har inte de övriga partierna stoppat detta vansinne som pågår i landet??? Självklart för att man inte vill beblanda sig med SD säger de. Men se den gubben går inte, för flera av partierna har nu näst intill kopierat SD´s invandringspolitik men de vill inte ha med dem att göra.  Det rimmar inte.

Alltid bara en massa tjafs som inte leder någonstans. Jag minns Gustav Fridolin säga att han skulle se till att SD aldrig skulle få någonting att säga till om. Han, som bara fick 6.89%?? Som sagt, det går an att vara kaxig…..

Miljörörelsen får tänka om och samtidigt ta itu med sin dubbelmoral som det skrevs om  tidigare på Petterssons . Man kan inte både ha kakan och äta den.

Nästa val så kommer Sverige att visa vad vi tycker om det som händer och har hänt de senaste åren. Måtte bara partierna våga följa de demokratiska lagarna vi har i detta landet.Det är inte så mycket av den varan just nu .

TEXT TV


9 responses to “Brutna vallöften

 • larsson

  Det säljs elbilar som aldrig förr.
  Det gjorde det också med Etanolbilar, när det utlovades skattefri etanol, och fri parkering i stan.
  Mackarna tvingades till stora investeringar, många klarade inte investeringarna och tvingades stänga.
  Sedan kom tull och moms på etanolen och någon parkering blev det inte, Lönsamheten försvann, som en virvelvind i öknen.
  Tänk dig för, två gånger innan du köper elbil.
  MP ligger och lurar i vassen.
  Och jag är tillräckligt gammal för att veta vad som kommer.

  Gilla

 • seniorciticen

  Jag minns en riksdagspolitiker som sa att det är ett problem att medborgarna betraktar vallöften som löften. För mig är det otroligt att MP överhuvudtaget är kvar i regeringen efter alla brutna löften. Man verkar avstå från all hederlighet inför väljarna för att kunna hänga sig kvar vid köttgrytor och ministerposter,

  Gilla

 • Fredde

  Brutna vallöften? Det är ju 7-klöverns specialitet!
  (MP) har haft alldeles för mycket påverkan sett till antalet väljare.
  Och får med sig de andra, som t.ex. (S)

  T.ex. lovade (S) att inte höja bränsleskatterna senaste valet.
  Resultatet:
  Höjning varje år sedan, och dessutom planerade ökade höjningar i framtiden.

  Vem ligger bakom detta? Detta lilla skitpartiet (MP)!!

  Gilla

 • Billy Boy

  MP & Brunkol-sveket tillsammans med S & V

  Gilla

 • Mohammed

  Jo dom hade tänkt göra likadant som trängselskatten i Stockholm ,hota med att fälla regeringen pressa tvinga tjata ljuga ,ändamålet helgar medlen
  allt är tillåtet ,men nu fick dom fikon

  Gilla

 • Argus

  The Donald däremot fortsätter att infria vallöften i ett rasande tempo. Inte underligt att han är hatad av politiker, han kan ju tuta i väljarkåren att politiker måste hålla vallöften. Värsta mardrömmen för politiska broiler om det skulle bli ett krav.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Jag har svårt att se att alla löften av politiker som vuxit upp utan att ägna sig åt gedigna arbeten skulle vara de som är mest lämpade att komma med praktiska lösningar. Att någon/några ur väljarkåren under alla år haft förtroende för MP är för mig en gåta.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/07/16/nuvarande-politiska-omegor/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: