Tre uppmärksammade brott, inga straff


I slutet av förra året tvingades socialkontoret i Mönsterås evakuera samtliga anställda och flytta verksamheten efter hot.

Ett tumult uppstod när en familj reagerade mot ett beslut man inte uppskattade och de kontaktade flertalet närstående som kom till undsättning och skapade kaos och otrygghet på arbetsplatsen. Källa: Barometern

Själva upprinnelsen är två brott begångna på svensk mark och som uppmärksammats i såväl etablerad som alternativ media.

Det hela handlar om ett barnäktenskap som enligt svensk lag är förbjudet. Sedan 2014 råder nya riktlinjer med straffrättsliga och civilrättsliga bestämmelser som ska skydda barn mot tvångs- och barnäktenskap. Till grund för denna ligger prop.2013/14:208 som kan laddas ned här (pdf) och de skärpta reglerna kan laddas ned här (pdf).

Detta barnäktenskap ingicks i Libanon mellan en 21-årig man och en 14-årig flicka från Syrien, som förövrigt är kusin med mannen. Eftersom de var gifta redan vid ankomsten till Sverige 2015, var flickan ifråga bara 12 år när giftermålet ägde rum.

Efter storbråket på socialen i Mönsterås tvångsomhändertogs den 14-åriga flickan och fördes till en barnpsykiatrisk klinik i Kalmar. Både svärfadern och maken till flickan begick ett brott när de hotade personalen på socialkontoret och en utredning pågår fortfarande. Källa: Barometern

Den 14-åriga flickan är gravid i sjunde månaden, vilket innebär att hennes make bevisligen hade sex med henne på svensk mark när hon var 13 år.

Här begicks nästa brott, för i Sverige är det förbjudet att ha sex med personer under 15 år. I brottsbalken 1962:700 kan man läsa följande om sex med minderåriga under kapitel 6, 4§.

”Den som har samlag med ett barn under femton år eller som med ett sådant barn genomför en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt mot barn till fängelse i lägst två och högst sex år”

Nu visar sig myndighets-Sverige från sin märkligaste sida.

Den 14-åriga flickan kan nu flytta ihop med sin 21-åriga make, efter att socialnämndens ordförande, Emma Magnusson (C) fastslagit att det var fel att omhänderta henne. ”Vi har en lagstiftning att förhålla oss till”, säger Magnusson till försvar för sitt beslut. Lagstiftningen kan ni ta del av i länkarna ovan och dessa känner uppenbart inte centerpartisten till. Källa: Barometern

Lite mer om fallet kan ni läsa på SR:s webbsida

Nu har den 21-årige mannen, den 14-åriga flickan och deras familj fått en ny bostad i sydvästra Sverige, förmodligen finansierad av skattebetalarna. Mannen i fråga har under sina knappt två år i Sverige gjort sig skyldig till 3 brott. Barnäktenskap (även om giftermålet skedde i Mellanöstern – se de nya riktlinjerna för barnäktenskap), sex med minderårig och hot mot tjänsteman.

Trots detta kan han leva fritt i Sverige och detta i en ny bostad som finansieras av skattebetalarna. Hade vi sett denna utveckling om 21-åringen, 14-åringen och deras anhöriga varit pursvenskar?


9 responses to “Tre uppmärksammade brott, inga straff

 • Anton

  Vi kan vänta ytterligare en halv miljon muslimer de närmaste åren. Fattar inte sossarna att det blir katastof om vi tar in dem i landet.

  Stäng gränsen nu!

  Gilla

 • Lite

  Hur i hela H******E ska Sverige kunna bli svenskt igen när hela myndighetsapparaten kryllar av dessa ryggradslösa kräk?

  En nödvändig början…:
  – Det räcker inte med att rensa i toppen, dvs slänga ut de sedan minst 40 år skyldiga i regeringen. Men att sopa ut dessa (=7-klövern) är en förutsättning!

  – Den stora utmaningen blir att städa upp i vår gigantiska myndighetsapparat. De som idag arbetar där och värnar om ett svenskt Sverige, vill jag uppmana att omgående börja med att göra några viktiga saker:
  1. Anslut Dig till det organiserade motståndet; Det är värdefullt med ett medlemskort när Du ska visa att Du är ett möjligt val när Din ryggradslöse chef ska ersättas efter valet 2018!
  2. Använd Ditt civilkurage och tipsa i första hand alternativmedia om de galenskaper Du ser.
  3. Läs, och sprid kunskapen om RN -Riktiga Nyheter på länken: https://kimmoa.se/rn/
  Där finns en omfattande samling av aktuella nyheter och kommentarer som Din oupplysta omgivning aldrig får läsa i gammelpressen. En verklig ”ögonöppnare” som många naiva svenskar behöver ta till sig! Petterssons ”Ocensurerade länkar” på denna sida rekommenderas också.
  4. Sätt diskret och anonymt upp anslag på Din arbetsplats med artiklar, bilder, karikatyrer etc som Du hittar i alternativmedia. Blir det ett j****a rabalder så bry Dig inte, det visar bara att Du är på rätt väg 🙂 Se till bara att ha en länk till RN med, människor är av naturen nyfikna och kommer antagligen att gå in och kolla!

  Varje strå till stacken är värdefullt!

  Gilla

 • age

  Men med en regering som står under styrning från islam/ muslimerna
  (möjligen ekonomisk press från rika, muslimska oljestater) kan vi inte förvänta oss annat.
  Lösning: Avsätt regeringen så fort som möjligt!
  Tiden de sitter kostar vår framtid!
  Kanske nödvändigt med en militärregering ett tag?
  Thailand fungerar mycket bra och är på väg att bli en mäktig stat
  tack vare en strikt styrning av en militärregering.
  Alternativer är att SD blir ensamma, största parti vid ett nyval.
  Då tror vi på nyordning av statsminister, Jimmi ”Trump” Åkesson.
  Något måste ske snabbt medan Sverige finns kvar som land.
  Annars blir vi en del av Islamiska Staten.
  Vi är redan en bit på väg.
  Muslimerna i regeringen tar allt större plats!
  Alla muslimer är muslimer!
  Muslimer passar inte i svensk kultur.
  Hjälp muslimerna att längta hem.
  Gå med i Grannsamverkan mot brott!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Här kan man få svart på vitt varför det ser ut som det gör i Sverigeistan och varför våldet brer ut sig!

  http://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/pungspark-mot-polis-straffar-sig-1.4180356

  Skyddstillsyn för att ha sparkat en polis i skrevet och uttalat alla dessa hot tycker jag till skillnad från hatmedia inte är ett straff! 32 år och sniffar tändargas och får ändå terrorisera samhället!

  Gilla

 • Tony

  Det Svenska rättssystemet består av en samling Mähän
  som faller undan för hotfulla kräk som vare sig vill eller
  ens bryr sig om lagarna här. Istället för att utvisa dem
  som tydligt visar att dom inte ämnar följa Svenska
  lagar, så stryker man idioterna medhårs och går dom
  tillmötes på alla plan.

  Skulle inte dessa direktiv kunna ges i förväg för alla
  som ämnar att sätta sin fot här, vad som inte är tillåtet?
  Men ett land som släpper in precis allt,
  kriminella eller inte, men utan papper som visar vem man är
  kommer det hit massor av olämpliga människor .och
  det Svenska rättssystemet tassar med.och bryr sig inte.

  Gilla

 • Ingemar

  Att de bara flyttar verksamheten visar att katastrofen redan inletts !!!!

  En och endast en lösning finns: STÄNG gränsen !!!!!! På riktigt !!!!!!

  Gilla

 • Utvandrad

  Bara i Absurdistan och muslimska länder, och dit kan vi nog räkna det som tidigare var Sverige.

  Gilla

 • svensson

  Domstolarna och hela rättsväsendet verkar vara beordrade att bara döma etniska svenskar och då för minsta lilla fadäs. Invällarna har fritt tillträde till allt utan åtgärd från rättsväsendet om något hår kröks på dem rycker Anne Ramberg m fl ut till försvar. Sverige är SLUT.

  Gilla

 • Kjelle

  Emma Magnusson hur fan tolkar du lagen om att ha sex med minderårig. Men det är kanske inte så konstigt när Äckelpartiet-centern förespråkar månggifte.Alla vet vem mamman är INGEN vet vem pappan är.IDIOTISKT ÄCKELPARTI

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: