Asylsökande sköt med stulna gevär i skogen


INVANDRARBROTT. Fem män som har bott på asylboendet Helgesbo, och under tiden tros ha begått en rad bostadsinbrott i närområdet, har åtalats. I november stoppades en bil för kontroll strax utanför Blomstermåla. I fordonet fanns både brytverktyg och uppenbart stöldgods. De fyra männen i bilen greps på plats och anhölls samma dag.

Senare på dagen ringer en man från Timmernabben och anmäler inbrott i bostaden. Tämligen omgående kan man konstatera att saker mannen har blivit av med återfinns bland föremålen i bilen.

Gripandet av de fyra männen är början på en utredning som nu tycks reda upp ett flertal inbrott i Mönsteråstrakten i slutet av förra året.

Männen, samt en femte medbrottsling, bodde på asylboendet i Helgesbo och vid husrannsakan återfinns en lång rad stulna föremål såsom smycken, kontanter och tv-spel.

Vid stölderna har också prydnadsföremål, kontanter, pass, fotoutrustning, fiskeutrustning, matsilver och vapen stulits.

Under två inbrott fraktas vapenskåp iväg. Det ena återfinns i skogen en bit från brottsplatsen, uppskuret och tömt på värdeföremål men vapen och ammunition kvarlämnade. Även den andra gången återfinns skåpet tömt, fast då även på vapen i form av två kulgevär och två hagelgevär.

I förhör medger två av de gripna männen att de har gömt gevären i skogen i närheten av Helgesbo. De har även provskjutit med åtminstone ett vapen, vilket ett vittne har hört en sen kväll i oktober.

De två har fotograferat varandra när de poserar med vapen, vilket nu utgör bevismaterial mot dem. Och gevären återfinns i förslutna sopsäckar, väl gömda under mossa och grenar.

De fem männen har nu åtalats för grov stöld och/eller häleri gällande bostadsinbrott i Ålem både den 17 oktober och mellan den 28-29 oktober, för inbrott i Habbestorp den 2 november, i Hammarglo mellan den 4-6 november, i Blomstermåla och Mönsterås den 7 november samt inbrottet i Timmernabben dagen för gripandet. Under inbrotten har man gjort stor oreda genom att slita ut lådor, skåp och garderober.

Två av männen åtalas också för ett villainbrott i Fårbo mellan den 6-7 augusti.

Eftersom männen sitter häktade kommer rättegång inledas inom kort. Åklagaren vill att samtliga, vid fällande dom, ska utvisas efter avtjänat straff.

-Pettersson säger att Sverige har aldrig varit tryggare. Nu har vi asylsökande med stulna vapen springande i skogarna och vaktar oss…

Östra Småland


10 responses to “Asylsökande sköt med stulna gevär i skogen

 • Lisalotta

  Hösten hägrar
  Blåbär mognar
  In i skogen stegen går
  Skotten ekar
  Inga älgar segnar
  Tomhänt hem i gamla spår.

  Gilla

 • Ingemar

  Kommer sverigestans nya försvar att bli ett ”försvar” mot det egna folket ????

  Gilla

 • ÅMÅL

  Han lekte nog Lucky Luke 🙂

  Gilla

 • Suzie

  Det socialistjuntan utsätter svenska folket är folkbrott och mord.Vi kan inte känna oss trygga någonstans längre då Ruinfeldt och nu Löfvenjuntan inbjuder alla världens grövsta förbrytare att leva gratis all in clusive i Sverige och tillåts att råna,misshandla,våldta i grupp,elda upp allt de har lust på,kasta handgranater,skjuta vilt på öppen gata etc.Socialistjuntan och deras medlöpare måste ställas till svars inför alla grova och grymma brott de utsätter Sveriges folk för,vad har vi gjort er för ont???Ruinfeldt hatar tydligen svenska folket så mycket så när de röstade in SD i riksdagen så straffade Ruinfeldt svenska folket och särskilt då dem allra mest utsatta svenskarna genom att ingå MÖK avtalet med Mp som ger alla illegala och asylsökande plus tiggarromer gratis sjukvård,gratis tandvård,gratis medicin som inga fattiga och sjuka svenskar får,och Löfven fortsätter i samma djävulska spår genom att även ge icke svenska medborgare som tiggarromer,illegala och asylsökande från tredje världen socialbidrag och skola gratis.

  Bullerby-Bosse in – Jimmie Åkesson ut!

  “Etablissemanget har förstört samhällsordningen, sammanhållningen och allting annat som en gång i tiden gjorde Sverige till ett tryggt och fint land. De har fullkomligt brutit samhällskontraktet och därför finns det inte längre någon anledning till varför vi skall respektera dem. Stoppar vi inte vansinnet i princip omgående så kommer Sverige inom en snar framtid att befinna sig i ett krigsliknande tillstånd. Det bevisas redan dagligen i förorterna, och kallas för övrigt för ”fjärde generationens krigföring.”

  De mjuka värderingarnas tid är förbi. Det är dags att tala klarspråk. Sanningen med andra ord. Vi lever under en outtalad tyranni och de som gjort sig skyldiga till detta måste därför avslöjas, och avsättas i de fall där de fortfarande befinner sig i en maktposition. Oavsett måste samtliga ställas inför rätta. Detta är för övrigt mycket enkelt: håll dem kollektivt ansvariga för alla brott som har registrerats under kod 291. Löfven och Reinfeldt skall för övrigt prövas och dömas som om de personligen hade begått dessa”.

  http://kimmoa.se/rn/visa?UID=12953636&HTTPS=1

  Gilla

 • Sven T

  Man blir så jävla trött….
  Av tradition har alltid svenska inbrottstjuvar lämnat vapen orörda vid inbrott Förr i tiden jagades de som fan om de snodde vapen och risken för att bli tagen var större samt även straffet hårdare. Dessutom var värdet på normala jaktvapen lågt.
  Förra sommaren fick min granne inbrott och vapenskåpet stals. Ett vittne tog registreringsnummret på bilen, men utredningen lades ner av polisen redan efter 3 veckor!
  Jag handladdar och förvarar därmed en ansenlig mängd rent krut i mitt vapenskåp (ca 4 kg+färdig ammo). Lycka till att skära upp mitt skåp! Hoppas alla av Alli-babbas 40 rövare är närvarande när det händer.

  Gilla

  • Sven Jansson

   Jag känner en kille som fick inbrott och de hade skurit upp vapenskåpet på plats. Hela villan var vattenskadad då de hade kylt kapklingan med vatten från en slang. Så att det smäller ska du inte vara allt för säker på.

   Gilla

 • age

  Dom ville väl bara säkra våra pensioner?
  Det är ju så bra att vi importerar packet!
  De behövs i Sverige. Det var väl allför säkert tidigare.

  När Jimmi Åkesson blir statsminister och SD enda stora riksdagspartiet
  blir det ordning i vårt fosterland.
  Jimmi borde ta en praktikmånad hos Trump!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Vaktar oss. Humor behövs.

  Gilla

 • JEX

  Chansen att vara på fel ställe vid fel tidpunkt har ökat markant. Så därför får man väl stanna hemma och beväpna sig så gott det går.

  Gilla

 • Galten

  Presumtiva rekryter i det Absurdianska försvaret?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: