Socialdemokraterna och verkligheten

INRIKES. Det här påminner om en gammal lumparhistoria. När verkligheten och kartan skiljer sig åt gäller kartan. På Socialdemokraternas partikongressen den 8-12 april ska nya politiska riktlinjer antas och närmare 2000 motioner behandlas.

Många av motionerna tyder på att en hel del av socialdemokraterna inte lever i verkligheten utan i lumpens karta. Socialdemokraternas kongress föreslås besluta att det alltid är arbetsgivarens fel när någon får sparken och arbetsgivaren ska därför tvingas till att fortsätta betala månadslön till den sparkade – så länge arbetstagaren är arbetslös…

Eftersom det är företagens jobb att fixa jobb åt de anställda som de inte vill ha kvar för att de antingen inte har råd, eller för att de helt enkelt är för dåliga, kan vi också skrota a-kassorna helt eftersom de måste betala lön tills de fixat nytt jobb till den personen som är oduglig eller som de inte har råd att ha kvar.

Partikongressen föreslås besluta:

A414:1 att Partikongressen klart och tydligt uttalar att det är arbetsköparna som har ansvar för att en person blir arbetslös inte den enskilde

A414:2 att Partikongressen beslutar om en utredning om hur en fond kan inrättas där arbetsköparna varje månad sätter in motsvarande månadslönen för den uppsagda personen tills denne erhållit arbete igen. Från fonden betalas den fulla tidigare lönen sedan ut till den arbetslöse

Lars Toftemar Ystads arbetarekommun beslöt att anta motionen som sin egen. 

Läs mer på SAP eller hos Uvell

s-ros_1969

28 thoughts on “Socialdemokraterna och verkligheten

 1. har försökt unsubscriba er förut men det har inte gått. Nu testar jag igen, nästa steg blir att terrorisera er sajt!

  Den 26 februari 2017 19:13 skrev Petterssons gör skillnad! :

  > Pettersson posted: ”INRIKES. Det hör påminner om en gammal lumparhistoria. > När verkligheten och kartan skiljer sig åt gäller kartan. På > Socialdemokraternas partikongressen den 8-12 april ska nya politiska > riktlinjer antas och närmare 2000 motioner behandlas. Många av ” >

 2. Därmed har ännu en mentalt desorienterad socialakrobat bevisat sin absoluta samhällsoduglighet – allt till fromma för den nationsfientliga fascistregimens i samtliga avseenden avskyvärda planer på att krossa välfärdsstaten och de av oss som alltjämt anammar värdet av ett hederligt dagsverke. Toftemar torde vara en särdeles kavat globalistryttare med föga kännedom om de arbetare han påstår sig företräda.
  Andreas.

  • Företag efter företag flyttar produktionen ut ur vårt land. Kvar lämnas kontor som snabbt kan stängas. Skulle detta bli verklighet så är Sverige slut som Nation. Förslaget i sig visar på mer än desperation. Våra styrande tokar styr Moder Svea rakt in i helvetet. I helvetet brinner det för evigt.

 3. Jag hävdar med envishet att ZOGialDemon(k)Rats är den rätta benämningen på dessa avskum. Vladimir Lenin har fake news och fake history fått oss att tro var ”kommunist” och väsenskild från ZOGialDemonerna. Jag ber alla att undersöka fakta, ett av den röda pestens största avskum var också just ZOGialDemon(k)Rat, han var officiellt medlem i just det partiet.

 4. Oförglömliga aprildagar !
  Alla stollar, dårar, fjantar, töntar, narrar och klantskallar samlade på samma ställe för att babbla politk, smida planer och idéer, ösa galla, leka footsie under bordet med muslimer och med tanter – allt medan de stoppar dyr mat under näsan, rapar högt, super friskt, ljuger fräckt och skiter löst. Demokratin är räddad !!!

 5. Arbetsgivarna får väl kontra med att i anställningsavtalet skriva in att tjänsten är en provanställning på obestämd tid. Om arbetsgivaren när som helst bedömer att arbetstagaren inte fullgör sina uppgifter till full belåtenhet så upphör därmed också arbetsgivarens alla skyldigheter mot den provanställde och kan då anmoda den provanställde att omgående lämna arbetsplatsen med en slutlön.

 6. Sossarna är experter på att skapa kaos och problem, sedan kastar de gigantiska resurser på att lösa problemen. De straffar duktiga skattebetalare och uppmuntrar bidragstagande.

  Socialdemokraterna är Sveriges största hot, det har de varit sedan Palme tillträdde 1969.

 7. Du milde vilka stolligheter. Har man nån inbördes tävlan med MP om vem som kan lägga fram värst stollerier ??

 8. Sosseriet vet inga gränser, här snackar vi om den sista utposten för Sovjetunionen!

  Förmodligen får Mona Sahlin stående ovationer av sina partikamrater på kongressen!

 9. Man får inte bli förvånad för nått nuförtiden.
  Men socialdemokraternas signum har väl alltid
  Varit att skjuta över allt på arbetsgivaren.
  I kombination med att beskatta företagen på alla tänkbara vis.
  Vill ni sossar att alla ska gå på socialbidrag ?
  Snart tror jag ingen vill eller törs driva ett företag.

 10. Vem i helvete vill anställa någon överhuvudtaget i så fall? Det innebär ju att företagarna bara kommer att hyra personal från bemanningsföretagen. Dessa hyr i sin tur ut låglöneslavar från ex.vis Polen och Baltikum. Var får sozzarna alla stora ”tänkare” ifrån?

  • Jag tycker att alla riksdagspolitiker för S ska söka jobb som bilmekaniker
   och
   svetsare !!!!!!!!!!!!!!

   Undrar hur många av dom som är KVALIFICERADE OCH HAR RÄTT KOMPETENS ??????

   Jag tror att det ganska få kanske eventuellt Ylva Johansson………

Kommentera