Stäng

Ylva Johansson, bilmekaniker är ett enkelt arbete

ARBETSMARKNAD/INVANDRING. Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S) får kritik för att hon i SVT:s Agenda uttalade sig om enklare arbeten som inte kräver så mycket utbildning ”som bilmekaniker”. 

Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) kommenterar: Med anledning av Ylva Johanssons uttalande i Agenda den 19/2 att “fordonsmekaniker” är ett enkelt arbete (ingen specialkunskap behövs) och att SFVF fått kritik för sitt uttalande vill vi förtydliga oss:

“Det finns i princip ingen plats för “fordonsmekaniker” med låg utbildning i dagens fordonsverkstäder utan att alla som utbildas måste bl.a. ha IT-kunskap och kallas “fordonstekniker”! Detta gäller inte enbart personbilar utan alla fordon. Fordon idag forskas fram av ingenjörer från KTH, Chalmers och tekniker med hög utbildning. Tror verkligen ministern att vi som ska reparera dessa avancerade fordon, att vi gör det med en skiftnyckel och slägga undrar Bo Ericsson? En avancerad PC har idag 4 processorer, en vanlig bil har upp emot 100 och som flest 240 processorer. Vi reparerar även gasfordon, hybrider och elfordon med höga strömstyrkor.

Idag är det vanligt att fordon är uppkopplade och skickar information om sitt ”hälsotillstånd”. Som exempel kan jag nämna lastbilstillverkaren MAN. Var femte minut skickar alla MAN fordon (där föraren/åkaren gett sitt tillstånd) information till MAN. Om exempelvis bromsarna börjar ta slut på fordonet blir chauffören uppmanad att uppsöka en verkstad.

Det finns inga ”korta” utbildningar eller som ministern tror någon form av quick fix och sen anställer vi vem som helst. Fordonsbranschen behöver välutbildade, motiverade och sociala medarbetare. SFVF tillsammans med en mängd aktörer i branschen arbetar aktivt och lägger ner många timmar för att säkerställa att vi i branschen ska få upp statusen i branschyrket och då blir vi ”sågade längs fotknölarna” med att det räcker med en kort utbildning?!?! Aldrig har jag under mina 40 år i branschen fått så många positiva kommentarer över att SFVF reagerat på felaktigheterna om vår bransch.”

Läs mer, bland annat svaret från Ylva Johansson…

Ylva på bloggen…

-Pettersson menar att Ylva Johansson vet minimalt om den arbetsmarknad hon är satt att sköta politiskt. Det finns knappt några ”enkla” arbeten och det går inte med snabbspår…när standarden är så här ”Invandrarna kan inte läsa skyltar och inte lära sig klockan”undrar förresten om analfabeter sköter regeringens tjänstebilar och om det inte vore bättre om de skötte regeringen…

I och för sig finns det arbeten där kraven och kunskapsnivån är obefintlig, läs hur det gick när minister Johansson (S) drev företag…

34 reaktioner på “Ylva Johansson, bilmekaniker är ett enkelt arbete

 1. För den intresserade läsaren är riksdagens hemsida ganska informativ… hur många av regeringsledamöterna har mer än mycket BRISTFÄLLIG skolning.. gäller för övrigt hela riksdagen …. INGEN skulle med mina mått få anställning på den öppna arbetsmarknaden … HOLY SHIT !!!

 2. IDIOTI har inga gränser .. för min egen del har jag begärt offert från Maersk om priset för att flytta mitt bohag (det som är värt att ta med sig) till Far East… NU är det NOG

 3. En sådan katastrof som henne skickar Sverige till att
  sitta i Bryssel, en bilmekaniker idag har nog fan mer utbildning än vad denna sosse har, är hon så jävla korkad att hon tror att en bilmekaniker klarar sig med en skruvmejsel, när det i själva verket handlar om näst intill vara dataingenjör? Herregud vilka stolpskott det finns i det partiet?

 4. Ännu ett genialiskt utlåtande i äkta socialakrobatisk och folkbildande anda har fällts av en luguber gammal politikermärr, vars kognitiva status torde vara helt kompatibel med de importerade analfabeternas – därav det goda samarbetet mellan dessa katastrofalt korkade kontrahenter!
  Andreas.

 5. Vulva Johansson är definitivt obotlig, Hen saknar elementära kunskaper, hen vet inte vad hens nya förnamn betyder. I de dära grodögonen gnistrar endast ren och skär ondska.

  1. Ylva är en feministisk form av ulv ( varg), märkligt det finns ingen information om hennes föräldrar och vilken uppväxt hon har haft !

   1. Lena,
    Det är sant, men jag gav henne ett fult förnamn med anatomiska antydan med ekivok bibetydelse.

 6. Riksdagsledamot måste vara ett enkelt jobb.
  Jobba när/om man vill.
  Bli anvisad av gruppen vilken knapp man ska trycka på.

 7. Hahahohaaaaaahoha Ylva Johansson arbetsmarknadsminister fullständigt urblåst, har ju för fan inte alla indianer i kanoten och ännu mindre rätt antal fastanycklar i verktygsskåpet för den delen, Hahahohaaaaaahoha tror för fan inte det är sant fullständigt inkompetent! Bilmekaniker enkelt arbete? Hahahohaaaaaahoha! Hahahohaaaaaahoha! Ylva du har en så fruktansvärt infernalisk otur när du tänker och uttalar dig! Allt blir dara så förbannat fel!!!!

  Hahahohaaaaaahoha Ylva för helvete, inte ens svetsare är ett enkelt arbete, fråga chefen din, hen som inte ens lyckades fullfölja sin svetsarutbildning! Ylva betänk att du har en fullständig supernolla till chef, så det är ju inte speciellt underligt att inte du heller har någon kompetens! Du vet Ylva som politisk chef vill man ju helst inte att någon underlydande har mer utbildning och är smartare än vad politiske chefen själv är! Helt beroende på att om det visar sig att någon är mer beläst och har ett smartare tänk! Jo då du Ylva utgör man ett stort hot mot chefen! Det här gäller främst i de politska arbetet och organisationen! På näringslivets privata arbetsplatser anställs chefer på alla nivåer med sämre detaljkompetens än vad de underlydande har, men oftast med ledaregenskaper och ofta ett smartare affärstänk men tyvärr inte alltid! Ja du vet Ylva även solen har sina fläckar! Ylva du förstår det är ju de underlydande som ska utföra arbetet! Du förstår Ylva det här uttalandet du gjorde i TV om bilmekaniker Hahahohaaaaaahoha och att du innehar positionen som arbetsmarknadsminister beror ju på din bristande kompetens, det var ju därför du hamnade i de utvaldas skara, ja den skara som ska bistå Stefan Löfven med råd och dåd! Ylva du har visat att du har en djävla otur när du tänker! Bilmekaniker ett enkelt arbete Hahahohaaaaaahoha! Hur förbannat korkad får man bli!

  Ylva Johansson enkla arbeten det finns inte i Sverige, de är utfalsade med Socialdemokraternas goda minne! De enkla arbetstillfällen som fanns i Sverige befinner sig nu i Andra världsdelar som Asien och Indien! Fast Ylva du har förstås ett projekt pågång att få hem de här arbetstillfällena till Sverige igen! Hahahohaaaaaahoha!

  Ta mig fan om det inte skulle vara kul att höra dig berätta om fler enkla arbeten!

  Tror jag dör av skratt!

  Stefan Löfven respektera folkviljan avgå, utlysnyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU!

 8. Socialdemokrater som via den fackliga hjärntvätten lyckats bli politiker har tappat all kontakt med dem som arbetar och lever så långt från verkligheten som de bara går att komma.

 9. Alla som mot allt sunt förnuft lämnat in sin bil till babbe / zigenare ”verkstäder” och fått se sig både blåsta och sina bilar förstörda håller nog inte med den hjärndöda ZOGialDemon(k)Rats-kärringen.

 10. Sådana som Ylva J borde ju verkligen inte ha något med Rikets styre att göra. Hennes uttalande antyder och t o m bevisar att hennes ”kompetens” inte utgörs av kunskaper, erfarenheter mm, utan något ANNAT !!!

  För att vara en BRA bilmekaniker fordras ett brett spektrum av kunskaper om olika fordonsmärken, intelligens, tålamod, uthållighet, stark fysik och bra motorik !!

  Det här bekräftar mina värsta farhågor beträffande vissa politikers INKOMPETENS !!!!!!

 11. Ylva Johanssons IT-fiasko ”Att Veta AB” kostade ägarna SKL (Sveriges Kommuner & Landsting), fackföreningarna Kommunal, Metall, SKTF samt företagen Lernia och försäkringsbolaget Skandia c:a 200 miljoner kr.

  http://3.bp.blogspot.com/-YZc9OY6lIvU/VYLZ6PL7DSI/AAAAAAAAWUs/XaTc40qp0TM/s1600/ylva2integration.jpg

  Ylva Johansson fick under sin tid som vd kritik för att hon haft en lön på 116.000 kronor i månaden, en vd-lön som var högre än hos många andra IT-bolag som dessutom var börsnoterade. Under en period motsvarade hennes lön ungefär bolagets omsättning.

  Bolaget ”Att Veta AB” likviderades år 2005 när de investerade 200 MILJONER kr var förbrukade efter c:a 5 års verksamhet och ändå misslyckades man med att få fram en fungerande IT-produkt som var möjlig att sälja på marknaden. Bolaget fick därmed inte in nödvändiga intäkter att avlöna personalen med samt ge avkastning på investerat kapital. Läs mer om IT-fiaskot ”Att Veta AB” på DN-länken i Petterssons huvudinlägg ovan.

  Som framgår av bilden i min kommentar ovan har potten för Ylva Johansson (S) nu som arbetsmarknadsmister stigit till svindlande c:a 200 MILJARDER kronor som kan vara föremål för vad som borde betraktas som svindleri av statliga skattemedel.

 12. Där får man väl nästan hålla med henne lite, det har gått inflation i utbildning i Sverigeistan! Vem som helst kan köpa en felkodsläsare på Biltema för ett par hundringar och kalla sig bilmekaniker! På dom ”fina” märkesverkstäderna finns inga mekaniker idag, det finns bara komponentbytare, som gör vad datorn säger till dom!

 13. Bli inte förvånade.
  All vet att det inte behövs någon särskild utbildning eller hög kompetens för att bli politiker.
  Beatrice Ask, Mona Sahlin, Stevan Löfven. Lars Oly, Gudrun Shyrman och många fler visar klart på detta enkla faktum.

 14. Det enda ”jobb” som en bilmekaniker, rörmokare, snickare skulle kunna byta till över en natt är väl politiker.

 15. Jag är utbildad bilmekaniker men har inte jobbat som det på många år och jag skulle absolut inte klara av detta svåra jobb idag.
  I dag fodras det att man kan dator om man skall kunna reparera en bil och det finns nog ingen analfabet som kan det.

 16. Ylva Johansson har nog blandat ihop fortskaffningsmedlen. Det går inte att jämföra en bil med en kamel.

 17. Det enklaste yrket som finns och som inte kräver någon som helst utbildning – det är att vara POLITIKER!

 18. Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S) är en person som är väldigt avskärmad från den verklighet,som arbetare idag lever under.

  Ylva har ju gjort klassresan från VPK till S-ocieten, utan att bry sig om mer än sin egen berikning.

  Solidaritet och respekt för Sveriges arbetare, har S-ocietets damen svårt för.

  Bo Ericssons brev var en frisk njutning att läsa, då det var av klarspråks-modellen. Härligt Bo.

 19. Ylva Johansson vet ingenting, det är rent ut sagt TRAGISKT med så okunniga människor som är satta att sköta dessa frågor på politisk nivå. Att tro att individer som inte kan klockan eller de fyra räknesätten, addition, subtraktion, division och multiplikation – att de duger till bilmekaniker är absurt och vittnar om en otrolig bottenlös okunskap.
  Det är detta som är så trist med SOCIALDEMOKRATERNAS ansvarslösa massinvandring av alla möjliga konstiga folkgrupper under 40 års tid att de MÖRKAT FAKTA!! De flesta av dessa lever på FÖRSÄKRINGSKASSAN OCH SOCIALEN OCH KAN INTE SVENSKA EFTER 10-20 ÅR I SVERIGE!! ta inte in mer i Sverige, de ”ENKLA JOBBEN” finns i de länder de kommer ifrån och ingen efterfrågar dem i Sverige så STÄNG GRÄNSEN OCH SKICKA TILLBAKA DE SOM DET GÅR ATT SKICKA TILLBAKA!!
  Importerade socialfall måste förbjudas att ta sina anhöriga familjer till Sverige och försörjning av FÖRSÄKRINGSKASSAN OCH SOCIALEN!!! Beträffande fordonstekniker är det ett högt kvalificerat arbete som kräver mycket stora kunskaper inom många områden, det vet vi som följer renovering av bilar via TV:n!!!
  Anlitade själv en ”bilmekaniker” för många år sedan, EN ETNISK SVENSK, – han var jävligt duktig mekaniker OCH SKREV DESSUTOM MYCKET BRA!!! Med fin handstil skrev han på perfekt svenska felen och åtgärderna, det blev rätt allt han gjorde!!
  Denna sossekärring Ylva Johansson vet INGENTING och har gjort bort sig rejält!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: